Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

miłość,, przywiązanie, czy przyzwyczajenie??? jak to jest ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:36

W co bardziej wierzycie: w miłość, czy przywiązanie i przyzwyczajenie do drugiej osoby??
Ja zawsze wierzyłam w miłość, dopóki chłopak nie oznajmił mi, że dla niego takie uczucie nie istnieje... :-| Dla niego istnieje przyzwyczajenie i przywiązanie do drugiej osoby.
Co o tym sądzicie??

#2 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 14:54

Ja zawsze wierzyłam w miłość, dopóki chłopak nie oznajmił mi, że dla niego takie uczucie nie istnieje... :-| Dla niego istnieje przyzwyczajenie i przywiązanie do drugiej osoby.
Co o tym sądzicie??

po pierwsze ten chłopak widocznie nie potrafił kochać..
a po drugie większość facetów tak ma.. z czasem pozostaje już tylko przywiązanie i wygoda..
ale już większość kobiet też już zaczyna tak podchodzić do związku..
a jeśli chodzi o mnie, to dla mnie jak na razie to jest ostrożność w związku.. z czasem może będzie miłość.. a kto wie, może na stare lata będzie przyzwyczajenie.. :roll:

#3 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 15:49

kto wie, może na stare lata będzie przyzwyczajenie.. :roll:

ja chcialabym uchronic nasz zwiazek od przyzwyczajenia.. potem popada sie w rutyne... ehh.. ale przyzwyczajenie przychodzi jednak z czasem... bardzo przywizaujemy sie do osoby z ktora jestesmy... ja osobiscie bardziej wierze w milosc.... jestem przywiozana do mojego meza... ale w sensie uczuciwowym... dla mnie na pierwszym miejsu stoi milosc...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#4 Agula

Agula
  • Użytkownik
  • 1 469 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 16:26

ja chcialabym uchronic nasz zwiazek od przyzwyczajenia..

bardzo rzadko komu to się udaje.. ale Tobie życzę jak najbardziej powodzenia..
widzisz po większej części faceci jak już poczują, że tego przysłowiowego króliczka mają w złotej klatce, to już aż tak się nim nie interesują, bo już nie jest taki pociągający.. ale pozostaje przyzwyczajenie...że ten "króliczek" jest.. więc bardzo rzadko komu się to udaje, że owy "króliczek" kocha się i to bardzo nawet na stare lata..

#5 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 18:19

po pierwsze ten chłopak widocznie nie potrafił kochać..

niestety nie zgadzam sie z ta wypowiedzia on na pewno potrafi kochac i to jeszcze jak....

powiem wam cos ja nigdy nie wierzylam w milosc mialam to samo co ten chlopak... naprawde kiedy poznalam Tomka wprost powiedzialam mu ze nie ma co liczyc na jakiekolwiek uczucia z mojej strony poniewaz dla mnie cos takiego jak milosc nie istnieje...

Tomek byl przerazony,.... dopiero kiedy zaczelismy sie spotykac i zaczelo mnie cos z nim laczyc (w sensie pocalunki, dotyk, przytulanie i spojrzenia) zrozumialam ze czuje cos dziwnego dopiero wtedy uwierzylam w milosc i dopiero wtedy pierwszy raz powiedzialam tomkowi ze go kocham a bylo to prawie po roku znajomosci... Tomek byl w szoku

ale tak sie zakochalam ze dla mnie nic innego juz nie ma... MILOSC jest ogromna i magiczna sila ktora dodaje nam skrzydel w zyciu i sami musimy do niej dorosnac czy dojrzec...

wracajac do sprawygrzeczna 22, uwazam ze chlopak na razie jeszcze tego nie poczul musisz sie troszke postarac np zaskoczyc go czyms romantycznym, w takich momentach zapomina sie o wszystkim a gore przejmuje ta magia chwili... i milosci

a moge wiedziec ile wy jestescie razem i ile macie lat?

[ Dodano: 2008-07-17, 19:26 ]
a co do przyzwyczajenia to uwazam ze idzie ono w parze z miloscia przyzwyczajam sie do mojego kochanego kochajac go, niektore czynnosci sa nam juz znane ale przyzwyczajenie to nie jest nuda!

jak na mnie to nie jest nic zlego przyzwyczajenie to codziennosc to ze wiemy jak zachowa sie kochana osoba w danej sytuacji przez co czujemy sie rowniez pewniej ale to nieznaczy ze milosc wtedy zanika to wszystko mozna pieknie polaczyc i zyc w milosci...

ja nie wyobrazam sobie zyc w zwiazku bez przyzwyczajenia... ;)
no dziewczyny chyba ze ja to inaczej odnieram nie wiem juz....

chyba ze mowa o znudzeniu to wtedy trzeba robic wszystko zeby urozmaicic sobie zycie ;)

#6 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 19:08

jestesmy razem prawie 7 miesięcy, oboje juz po 20-stce. on jest starszy ode mnie o 3 lata.
Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone.

#7 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 19:15

kurde nie wiem w sumie jeszcze moze sie wszystko ulozy bo w sumie nie jestescie razem zbyt dlugo, mam nadzieje ze on bedzie mial to co ja i ze wam sie ulozy....
domyslam sie jak musi byc ci ciezko... <pocieszacz></span>

#8 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 19:58

pytaj, ciężko i to bardzo.... :cry:
ale wiem, że musimy poprostu porozmawiać ze sobą i wtedy się wszystko wyjaśni.
Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone.

#9 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:01

grzeczna 22, oczywiscie ze tak zycze wam powodzenia nie wierze zeby on ni potrafil kochac...
on ciebie juz kocha tylko jeszcze dobrze o tym nie wie :) trzymaj sie ja wierze ze bedzie dobrze ;)

#10 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:08

Olciiia Ty to potrafisz podnieść na duchu-dzięki. Dobrze by było, choc wątpię w to troszkę...

#11 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:11

grzeczna 22, :oops: ehhh dziekuje ;) ja poprostu staram sie zrozumiec, bo w sumie kiedys sama mialam taki problem jak twoj facet i wiem mniejwiecej jak to jest...

ale kochasz go bardzo chcesz ze tak powiem ubiegac sie o ta jego milosc ? warto?
jesli tak to nie mozesz watpic !!! :)

#12 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:18

Zależy mi na nim straszliwie, tylko zaczynam się obawiać, że zaczynam go już nie interesować, bo nasze relacje sie ochłodziły... co o tym sadzisz??

#13 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:25

aha czyli nie mieszkkacie razem...
jesli te wasze stosunki sie ochlodzily to wypadaloby go czyms zaskoczyc... albo troszke sie zmienic i nie byc takim natarczywym (nie wiem jak u was to jest) moze ty tez stan sie na jakis czas troche chlodniejsza niech onn sie zainteresuje, bop jesli ciagle sie tak starasz zeby bylo fajnie i nagle przestaniesz to on na pewno to zauwazy

tak mi sie wydaje ;)

to moze podzialac, a moze i nie... trudno utrafic w 10-tke... <bezradny></span>
a moze w swoim wygladzie cos zmienic fryzurke co cos nie wiem
albo moze zrob jakas romantico kolacje niespodzianke..

ciezko jest tak doradzic...

#14 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:35

Olciiia zobaczymy jak będzie. Ja stawiam na rozmowę na początku.
Fryzure zmieniłam, ciuszki kupiłam, schudłam.... może za bardzo się staram i trzeba troszkę przystopować...

#15 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:41

schudłam.

to mnie bardzo interesuje kurcze poprosze w dziale odchudzanie jak to osiagnelas i czy dlugo trwalo :)

#16 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:41

grzeczna 22, no to moze pogadaj z nim najprostsze rozwiazanie a jak nie podziala to na jakis czas bac troche bardziej niedostepna.. to dziala ja juz probowalam :P

#17 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:48

mam nadzieję, że podziała hihi ;-)
hahah zero sexu :-P :mrgreen: to by podziałało hahaha :mrgreen:

#18 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:52

zero sexu

aaaa <umieraam></span> to jest ta nasza bron :P
ale nie probowalam jeszcze :P

#19 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:54

zero sexu

heh a co jak nie dziala???

#20 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:54

Nie ma moim zdaniem przyzwyczajenia bez miłości bo wtedy kazdy dzien z człowiekiem którego nie kocham byłby męczarnią
Dołączona grafika
Dołączona grafika