Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#61 inwazja20

inwazja20
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 22:10

a ja to wiem od koleżanki która poszła latem do dermatologa, przedstawiła o co chodzi i ta babeczka powiedziała jej żeby nie jadła witaminek tylko dużo warzyw i owoców a dodatkowo galaretki lub pół łyżeczki żelatyny co dwa dni. no i może jakąś odżywkę stosować ale żeby przestały sie łamać pazurki to w większość trzeba to wewnątrz naprawić ;) no i koleżance pomogło, mi też ale od pewnego czasu nie mogę patrzeć na galaretki ;)

#62 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 18:20

a ja obgryzam od zawsze i nie umiem przestać :D
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#63 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 18:26

no i co sie cieszysz? :P
ja też zawsze obgryzałam, mam strasznie zniszczone paznokcie (teraz jeszcze przez te ostatnie tipsy na studniówkę... ) ale już nie obgryzam.. ;-)
id razu ładniej ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#64 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 17:48

eee tiam... kiedyś może się oduczę, jak zmądrzeje i dorosne
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#65 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 10:23

ja sobie nigdy w zyciu nie zrobie juz tipsow ani nic...najgorsze jest to ze chcialabym sobie swoje pomalowac bo uwielbiam malowac i robic paznokcie ale kurna...musze je zapuscic :D nalogowo obgryzam:P w przyszlosci chcem robic tipsy:P

#66 duśka

duśka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 13:53

ja nie robię żadnych tipsów ,akryli ,żeli szkoda mi paznokci staram się wzmacniać je za pomocą witamin ostatnio ,maxi krzemem . maluję odżywką i paznokietki są mocne i zadbane :)

#67 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 14:17

Ja mam długie paznokcie i zdrowe:() nie mam z nimi zadnego problemu i ich specjalnie nie pielegnuje:)
wiele osób sądzi że mam tipsy i trudno im to udowodnić że tak nie jest bo na słowo nie wierzą :)

Nie wydaje kasy na odżywki itp - jem dużo galaretki i kislów wiele żelatyny:)
czasami smaruje je oliwą aby nawilżyć bądz olejkiem rycylowym jak sobie przypomne (dużo witaminy E)

Czasami te moje szpony jak mi się znudzą to delikatnie skróce :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#68 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 14:56

Ja mam bardzo słabe, kruche paznokcie, ale nie jestem konsekwentna w stosowaniu witamin, które z pewnością by mi pomogły. Używam za to odżywki do paznokci Sally Hanson, która jest dostępna w Sephorze, a także 3 razy taniej na allegro ;) Po 24h jest efekt - paznokcie są mocniejsze, ale u mnie z kolei bez przesad. Dlatego, mimo że uwielbiam zapuszczać, często je obcinam, bo ledwo się czegoś dotknę, to już paznokieć złamany. Jak zachowam je na dłużej, to jestem z siebie dumna :P

#69 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:37

Ja natomiast łykam witaminy i od czasu do czasu daję moim paznokciom odpocząć od lakieru. Natomiast gdy mi się rozdwajają to lekko opiłowuję płytkę i maluję paznokcie odżywką.

#70 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:38

a ja obgryzam od zawsze i nie umiem przestać :D

miałam podobny problem, najpierw zaczęłam używać lakierów i odżywak specjalnie na obgryzanie, która mają goszki smak. Niestety to nic nie dało, ale później zaczęłam poprostu malować paznokcie różnymi kolorami lakierów. Pomogło ;-) Teraz któryś jest krótki tylko kiedy poprostu się złamie ;-)
KoChaM żYciE

#71 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:40

A ja mam non stop tipsy, bo moje paznokcie sa okropne ...
Quad me nutrit me destruid....

#72 Smerfetka

Smerfetka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 09:33

Moje paznokcie do niedawna tez były w fatalnym stanie. Jezeli chodzi o tabletki ze skrzypem itp. to w moim przypadku nie widziałam poprawy (może grubsze włosy). Szukałam pomocy ze wszystkich stron, w końcu zostały tylko tipsy. Ale nadszedł ten dzień kiedy dowiedziałam się o mocy niektórych odżywek do paznokci. Kupiłam więc pierwszą lepszą: wyprodukowaną dla drogerii NATURA - INFINITY (żółta). Okazał sie to strzał w dziesiątkę. Moje paznokcie stały się zarazem mocne i elastycze, tak że gdy mocno w coś uderzyłam czy zachaczyłam pozostawały nienaruszone. Do tego są długie i wyglądają jak tipsy. Jeżeli chodzi o inne odzywki to nie wszystkie są dobre, niektóre w ogóle nie dają rezultatów.

#73 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 09:36

Moje mało tego ,że są miękkie jak papier i się rozdwajają to kształt jest okropny :-/ Tipsy noszę, bo sama robie, może też dlatego ;-)

#74 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 11:03

Princess a mozesz zdradzić tajemnice robienia swoich tipsów? Tzn czy kupowałas gotowe zestawy np. na Allegro czy cosik takiego. Sama od dawna juz nosze sie z zamiarem kupna takiego cuda ale jakos boje sie ,ze mi sie to nie uda :-( Moze masz jakis sprawdzony godny polecenia, w tej dziedzinie jestem zielona :-(
Dołączona grafika

#75 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 11:44

Hmm.. Musze wymyslec jakis wzorek na wesele. Nie chce tipsow. Pomaluje je na czerwono, do tego jakies wzorki ze sredrnego i czarnego lakieru. Taka kolorystyka jak sukienki, zeby pasowalo.

#76 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 11:44

Tak pierwszy zestaw kupiłam na allegro a potem juz tylko dokupuje jak czegos zabraknie , tez na allegro, bo jest najtaniej i jakość tez niezła. A co konkretnie chcesz wiedzieć? czego sie boisz?

#77 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:58

eh no nie chciałabym wydac pieniędzy na marne ,bo widziałam ,ze takie zestawy to ok 250 zł na Allegro chodza a nie wiem czy sobie dam rade sama- całkiem zilona w tym temacie jestem Poza tym wyczytałam gdzies ,że sa jakies kursy itd. A mozesz mi polecic jakis konkretny zestaw o jakies nazwie ?Albo linka gdybym mogla prosic byłoby cudownie!:-)
Dołączona grafika

#78 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:49

nie czaje

jesli ja nic nie poknociłam są dwa rodzaje tipsów jedne zawiaja sie żelowe 9wazae porzedłuzenie paznokcie naturalnego tu też zalicza sie akryle) a inne na tipsie tradycyjnym (inaczej zwane tipsami)

w tym żelowym to kobiet po spiłowaniu wyrówniarka itp przykłada ci taki szablom i potem tylko żelem smaruje po szablonie i paznokciu i paznokcie z mojej opinii szybciej sie łamią .... i tak samo sie do lampy na suszanie i ozdobienie to jest tak samo ... a akryle to rodzaj tego czym sie przedłuża

z tymi na tipsie to się na swój ( też spiłowany itp)paznokieć gdzieś w połowie taki sztuczny przyklej (przezroczysty lub nie jak kto chce) jak sztuczne paznokcie z sklepu a potem tylko by sie nie uszkodziły to troszkę żelem sie maluje ..... według mnie jest to trwalsze na uszkodzenia :-)

pod spodem masz obrazki tematyczne :-)

Załączone miniatury

• pudelko_tipsy_500.jpg
  • pilowanie-paznokci.jpg
  • zel-na-szablonie.jpg

#79 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:58

tymi na tipsie to się na swój ( też spiłowany itp)paznokieć gdzieś w połowie taki sztuczny przyklej (przezroczysty lub nie jak kto chce) jak sztuczne paznokcie z sklepu a potem tylko by sie nie uszkodziły to troszkę żelem sie maluje ..... według mnie jest to trwalsze na uszkodzenia :-)

no ja wlasnie tak zawsze mialam robione paznokcie i sa trwale to fakt ;)

#80 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 13:19

Ja od zawsze obgryzam paznokcie..Stosowałam dużo odżywek nic nie pomogło.
Zaczełam sobie robic tipsy,i pazurki mam fajne po nich jak zdejmę tipsy :-)