Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wakacyjne plany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#241 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28 września 2010 - 14:56

Hej, widzę że wojaże w mocy. Lecę w Październiku do Tunezjii - hurrrra!! Uwielbiam ten kraj.
A tak a'propos Ukrainy to znalazlam fajne miejsce w Wawie na Foksalu. Dobre jedzonko dla stęsknionych za tym pięknym krajem.

#242 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 28 września 2010 - 18:22

ja zaczynam planowac przyszły rok wakacji, znaczy się konkretne terminy, a że trochę poszaleję bo chciałabym bardzo wybrać się do Tbilisi zwanego Perłą Kaukazu to nie chciałabym nic stracić :)
Malownicza metropolia kusi mnie bardzo. Choć dowiedziałam się, że w każdy ostatni weekend października odbywa się Festiwal tbilisoba – wielkie święto Tbilisi. W tym czasie są tam organizowane liczne kiermasze i koncerty. :D No ale to wyprawa dla mnie nie na ten rok, tym bardziej że od połowy października LOT umożliwił podróże tam.

#243 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 18 października 2010 - 20:11

to ja się może w końcu wybiorę, bo na złość jak już coś wypatrzyłam to Orbis się wziął i padł. Może nie Gruzja ale Armenia :)

#244 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 29 października 2010 - 16:45

Dobrze, że zdążyl paść zanim wykupilaś wycieczkę...wtedy to by byla porażka i zmartwień moc. :cry:
Swoją drogą, zauważyliście, że kuchnia krajów wschodnich (nie orient) jest coraz bardziej pożądana przez ludzi? Ja osobiście mam dość kebaba i innych fastfoodów. W Tunezji jadlam tylko miejscowe, rdzenne potrawy, których u nas nie ma. Dobrze, że kresowa kuchnia ma się dobrze.

#245 MuszkaCzyKrawat

MuszkaCzyKrawat
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11 lutego 2011 - 15:22

Czy macie już jakieś plany? Wiem, że zima jeszcze się nie skończyła, ale marzę o wakacjach i słońcu - postanowiłam, że w tym roku porządnie się dogrzeję, opalę i popluskam w jakimś ciepłym morzu, czyli Bałtyk odpada. Myślałam o Bułgarii... Najfajniejszą (czytaj: najtańszą) ofertę znalazłam w Ok-tours, biuro ma same pochlebne recenzje, więc chyba warto zaryzykować ;) A czy wy macie jakieś typy?

#246 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 lutego 2011 - 19:00

Szczerze to nie wiem... mamy dość wydatków i planów na ten rok. Ale jesli już to albo Zakopane, albo Praga albo Chorwacja.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#247 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 11 lutego 2011 - 20:18

My myśleliśmy żeby znowu pojechać nad morze , ale nie wiem czy damy radę w tym roku pojechać . Tęsknię za morzem , dobrze mają ci co tam mieszkają , niby mam wokół lasy i jeziora , ale to nie to samo .

#248 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 11 lutego 2011 - 21:18

Rozmawiałam ostatnio z M na temat naszych przyszłych wakacji i strasznie chcielibyśmy powtórzyć nasze wakacje sprzed dwóch lat, czyli coś trochę w stylu "wsiąść do pociągu byle jakiego" ;-) Wtedy były Bieszczady, teraz M chciałby przez 3-4 tygodnie zjechać większy kawałek Polski i oczywiście dla niego priorytetem są piękne widoki, które mógłby uwiecznić na zdjęciach. Z tego samego powodu i pod wpływem jednego z kolegów urodził mu się w głowie pomysł, żeby przemieszczać się rowerami, "bo w każdej chwili można zatrzymać się, zejść i zrobić fajne zdjęcie, a i koszta byłyby o wiele mniejsze" ;-) To pasuje mi już trochę mniej, ale ogólnie pomysł bardzo bardzo mi się podoba. Tylko jak zwykle wszystko zależeć będzie od pracy i finansów...

#249 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 08:25

Z tego samego powodu i pod wpływem jednego z kolegów urodził mu się w głowie pomysł, żeby przemieszczać się rowerami, "bo w każdej chwili można zatrzymać się, zejść i zrobić fajne zdjęcie, a i koszta byłyby o wiele mniejsze" To pasuje mi już trochę mniej, ale ogólnie pomysł bardzo bardzo mi się podoba. Tylko jak zwykle wszystko zależeć będzie od pracy i finansów...

pomysł dobry , wrecz rewelacyjny tylko czy kondycja podoła ? tego bym sie chyba troszke obawiała..

a u nas jak pisałam - obawiam sie że nic z wakacji nie bedzie bo w pracy M. nie dadza urlopu... jedynie w weekend ..i to nie wiadomo bo wówczas pracuje jako fotograf...
Tak wiec chyba jak w ubieglym roku - tylko wycieczki.

#250 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 13:13

A my już mamy małe plany wakacyjne. Ale to tylko moja wizja narazie, bo nie wiem, jak z kasą będę.
W czerwcu podobno będziemy zaproszeni na wesele na Śląsk i tym sposobem wymyśliłam, żeby odrazu w góry pojechać na parę dni, bo jednak 2 lata pod rząd nad morze jeździliśmy i teraz góry mi się marzą :-D Zresztą mamy bardzo daleko w tamte regiony więc 'za jedną drogą' wyjdzie taniej. No i o Kraków bym chciała zahaczyć w drodze powrotnej :->

Tylko ta kasa...
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#251 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 14:18

No i o Kraków bym chciała zahaczyć w drodze powrotnej

ja mam naszczescie blisko :-P

Coś tam zaczelismy mysleć o wyjezdzie w góry na 2 dni- zawsze coś. Zobaczymy.

#252 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 23:16

Jak na razie planujemy jechać nad morze i myślimy o Mielnie. Nie chcemy trafić na jakieś miasteczko, gdzie wieje nudą. A nad morze będziemy mieć blisko ponieważ Tomek chce jechać na zlot gdzieś w te rejony i byłoby po drodze. 2 dni zlotu + 10 dni nad morzem:-) Tylko szukamy osób chętnych na wyjazd, by było i ciekawiej i by domek wynająć zwłaszcza, że taniej wychodzi.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#253 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 10:20

my myslimy zeby jechac sobie nad morze po slubie czyli gdzies tak na poczatku lipca, pojechalibysmy moze od razu, ale my mamy slub 11.06, a jeszcze kuzyn 25.06, wiec musimy poczekac do lipca i najlepiej z grupka naszych znajomych, bo wtedy jest najlepsza zabawa :mrgreen:
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#254 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 19:05

gdzie wieje nudą

według mnie fajnie jest w
Miedzyzdroje :) bo m.in. klify, i Gora Gasoń, Zagroda Żubrów,słynna Aleja gwiazd ( choć mnie to akurat nie kreciło ale przyciaga ludzi) I blisko do Swinoujscia Co kto lubi. My sie nie nudzilismy.Barwnie, gwarnie, , czysto, porzadek. Male miasto.

mam nadzieje że uda sie gdzies pojechać. Jak nie do tego Zakopanego to w inne miejsce.We Wisle tez było miło

#255 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 19:23

gdzie wieje nudą

Miało być gdzie nie wieje nudą. Dopiero zobaczyłam, że "nie" zjadłam

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#256 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 20:45

gdzie nie wieje nudą.

Ja byłam w Władysławowie i było super , w dzień na mieście ludzi prawie nie widać wszyscy na plaży , a w nocy miasto tętni życiem . :-)

My pewnie w każdej wolnej chwili będziemy pomykać na plażę i działkę , bo z morza w tym roku to nici <bezradny></span> :-(

#257 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 21:09

My bylismy ostatnio w Jastrzebiej Gorze, naprawde polecam, wszystkie osrodki sa praktycznie w centrum gdzie wszystko sie dzieje, duzo fajnych imprez, a wieczorem to juz w ogole jest super
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#258 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 15:53

Nie chcemy trafić na jakieś miasteczko, gdzie wieje nudą.

Dobrze napisałaś ;-)

Jeśli chodzi o Mielno to, to miasto na pewno nie wieje nudą. Same imprezy, życie zaczyna się tam chyba dopiero wieczorem ;-)

Teoretetycznie prawie wszędzie nad morzem są jakieś zabawy, dyskoteki ;-)

W Kołobrzegu podobały mi się imprezki na plaży :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#259 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 18:03

chyba dopiero wieczorem

w Miedzyzdrojach było i rano i wieczorem.

Teoretetycznie prawie wszędzie

chyba że jakas mała wioska , bo np. moi znajomi wola cisze .

imprezki na plaży

o tak. Byłam na tej radia -chyba RMF

#260 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 20:49

My w tym roku na wakacje spodziewamy się maluszka, więc zajmować bedziemy się lulaniem :-P Ale moze we wrześniu na weekendzik w gory wyskoczymy, zobaczy sie :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika