Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wakacyjne plany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#221 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 20:40

karatetyka, bez przesady, to twój facet, więc chyba może Cię zaprosić na wycieczkę? :)
Bardzo ładnie z jego strony :)
ja bym pojechała :D

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#222 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 sierpnia 2010 - 21:15

karatetyka, mi też się wydaje,że skoro Twój M. nie widzi problemu w opłaceniu wyjazdu to dlaczego macie nie pojechać :-) przecież za jakiś czas może być sytuacja,że to Ty będziesz za coś płacić ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#223 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 09:32

karatetyka a ja wiem, że czujesz się trochę głupio, że sama nie jesteś w stanie za siebie zapłacić. Ale myslę, że powinnaś się zdecydować, skoro Twój Chłop nie widzi w tym żadnego problemu ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#224 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:09

A ja karatetykę, rozumiem, i pewnie sama bym się nie zdecydowała :/ Z drugiej strony jednak, może jakiś kompromis? Może przynajmniej część opłacisz sama, np. noclegi, a umówicie się że w przyszłym roku sytuacja będzie odwrotna? Nie wiem jak Twoje fundusze, ale można znaleźć lokum w fajnej lokalizacji i nie splajtować na nie ;-) Zrobiła bym rozpiskę za i przecie i dopiero decydowała (też w Pradze nie byłam, a bardzo chciałabym ją zobaczyć, bo podobno cuudna jest :mrgreen: )

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#225 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:17

Karatetyka,moim zdaniem powinnaś jechać,skoro Twój mężczyzna nie widzi w tym żadnego problemu,jeśli chodzi o opłacenie wyjazdu,nie ma w tym nic złego, to jedź.Miły gest z jego strony.Zaufaj mu,na pewno będzie uroczo. :-)

#226 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:39

Doszliśmy do wniosku, że odpuścimy sobie teraz tę Pragę i najwyżej pojedziemy tam dopiero na ferie, albo w jakimś pierwszym dogodnym, wolnym terminie.
Wiem, że dla M płacenie za mnie nie byłoby problemem, ale dla mnie byłby to naprawdę ogromny dyskomfort. No nie wyobrażam sobie czegoś takiego <bezradny></span>
Źle się czuję, kiedy on kupuje mi bilet do kina, a co dopiero taki wyjazd. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle, ale mam już tak, że za siebie mimo wszystko wolę płacić sama.

#227 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:50

Źle się czuję, kiedy on kupuje mi bilet do kina, a co dopiero taki wyjazd. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle, ale mam już tak, że za siebie mimo wszystko wolę płacić sama.

Oooo, to widzę, że masz odobnie do mnie ;-) Ja się z Chłopemz każdej złotówki prawie rozliczam.. to znaczy pozyczam oddaję, albo mówię że stawiam..
Ale bez OT.

Doszliśmy do wniosku, że odpuścimy sobie teraz tę Pragę i najwyżej pojedziemy tam dopiero na ferie, albo w jakimś pierwszym dogodnym, wolnym terminie.

Najrozsądniej, to w końcu mają byc wakacje, a nie rozkminy o pieniądzach :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#228 Neve36

Neve36
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01 września 2010 - 15:36

Zazdroszczę ci tej wycieczki na Ukrainę. Ja też mialabym obawy jechać bez żadnego bodyguarda. Kraj piękny, architektura zwala z nóg, kuchnia też, ale szemrane towarzystwo... heh, też potrafi zwalić z nóg. Choć, u nas w kraju przecież jest to samo, tylko dogadać się latwiej.

#229 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 06 września 2010 - 13:14

no ja właśnie z tego powodu zrezygnowałam z Izraela na rzecz Wysp Kanaryjskich, jedna i druga wycieczka w Orbis Travel w ofercie first minute więc i do Izraela tanio by wyszło... ale wyszło, tyle że wyszło na to że ze znajomą jadę bo mój nie dostał urlopu a ja już nie wytrzymam w tym zimnie, brrr! :shock: a do Izraela jednak same kobiety, trochę strach, zawsze to inna kultura. Ale byłam już na trzech z Wysp i widoki super, teraz Teneryfa, wygrzewanie czterech liter i trochę ruchu, Mt.Teide, najwyższy szczyt Hiszpanii :))

#230 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 07 września 2010 - 09:47

U nas zmiana :-P :-P :-P :-P

Nie jedziemy do Chorwacji, z czego sie strasznie ciesze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak - wiem, ze jestem dziwna, ale naprawde nie chcialo mi sie tak jechac :lol: :lol: :lol: Cos czulam w kosciach, ze albo bedzie do kitu, albo wyjazd nie dojdzie do skutku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dlaczego nie jedziemy ?
Malo osob sie zglosilo, przez co musielibysmy z M sami dojechac do Chorwacji - i M stwierdzil, ze to bezsensu... jemu sie nie chce tak daleko jechac... i koszty paliwa pokrywamy my, a nie na spolke jak to mialo byc w pierwotnej wersji ;-)

W przyszlym tygodniu jedziemy sobie w gory <dreams></span> <dreams></span>
Nie wiemy jeszcze gdzie, cos wymysle ;-) ;-)
Czyli tak jak chcialam..... wszystko gra i trabi :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Musze tylko codziennie M przypominac, ze w przyszlym tygodniu ma urlop <hoho2></span> Zeby przypadkiem sobie pracy nie planowal ;> bo udusze...... <ciah></span>
:-P

#231 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 września 2010 - 10:15

Tak - wiem, ze jestem dziwna

trochę :oops: :lol:

Ale wyjazd w góry też fajny, a skoro Tobie bardziej to odpowiada... ;-) Ja od siebie bym poleciła Góry Stołowe ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#232 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 września 2010 - 10:31

Ja od siebie bym poleciła Góry Stołowe ;-)

A ja się do tego polecenia gorąco przyłączam :-P Kudowa Zdrój i okolice, czeskie skalne miasto w Teplicach- to z własnych doświadczeń ;-) a jest jeszcze skalne miasto w Adrszpach, gdzie ponoć dodatkową atrakcją jest przeprawa łódką :-D

macie jakieś wolne miejsce dla mnie? :lol:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#233 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 07 września 2010 - 13:58

--> wiec zaopatrz sie w mase cieplych ciuchow.

[quote name="89kasienka89">

Ja od siebie bym poleciła Góry Stołowe

o taaak Góry Stołowe sa piekne, ja rowniez od siebie te gory polecam. Bylam tam i byklam pod duzym wrazeniem. Polecam jeszcze Pieniny :-D bardzo lubie te gory.
trzy korony, sokolica i te sprawy. Niedaleko jest zamek w Czorsztynie i Niedzicy.
Warte sa obejrzenia ;-)

201407101662.png

#234 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 września 2010 - 14:21

Góry Stołowe

i ja :)
polecam Duszniki Zdrój , Kudowe Zdrój, Kłodzko Zdrój
Warto iść na Szczeliniec Wielki i Błedne Skały.
Od chyba Kłodzka jest raz dwa do Czech :) 2km chyba
tez polecam
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#235 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 12 września 2010 - 19:45

u mnie znowu zmiana planów :P Grecja bo wyskoczyła supertania wycieczka i szkoda nie skorzystać: /link/ . Ale wciąż dwie baby... dobrze w sumie, se zaszalejemy :))))

#236 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 12 września 2010 - 21:02

a jest jeszcze skalne miasto w Adrszpach, gdzie ponoć dodatkową atrakcją jest przeprawa łódką :-D

My byliśmy i ta przeprawa łódką...cóż, żadna atrakcja. Po pierwsze można płynąć tylko jak jest ładna pogoda, po drugie wchodzisz po wysokich schodkach, gdzie przy moim lęku wysokości to był koszmar.... Bo ich szerokość to też tylko na jednego człowieka i jak idą za Tobą to już nie zawrócisz:P

No i....ta przeprawa łódką wg mnie to strata kasy. Łodzie są stare, ludzi tam pełno siada (chyba zawsze, nie wiem, my byliśmy większą wycieczką) i płyniesz od jednej strony jeziora do drugiej gdzie w sumie nie ma za bardzo co podziwiać, przewodnik co nieco opowie, ale bardziej głupoty dla zabawy no i jeziorko niewielkie.

Samo miasto natomiast fajne do zwiedzania :)

#237 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 13 września 2010 - 08:11

dziewczyny a orientujecie się może w cenach greckich? bo powoli się zaczynamy zbierać :)

#238 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 13 września 2010 - 08:14

dziewczyny a orientujecie się może w cenach greckich? bo powoli się zaczynamy zbierać

zalezy o czego ceny pytasz? Jesli chodzi o jedzenie, to ja polecam opcje All, bo to zawsze taniej wyjdzie. Ludzie na tych terenach zyja z turystow i ceny sa adekwatnie wyzsze.

A gdzie do Grecji lecice ?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#239 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 13 września 2010 - 22:38

o ceny jedzenia głównie właśnie, widzę w Orbisie parę tanich wycieczek ale muszę sobie w miarę przeliczyć czy bardziej mi się opłaca wzięcie opcji all inclusive czy tańszej i żywienie się na własną rękę. Dlatego pytam właśnie, a jak jest z jakimiś tanimi supermarketami? Dokąd dokładnie to jeszcze nie wiem ale prawdopodobnie Kreta :)

#240 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 13 września 2010 - 23:26

ehh ja nigdy, nigdzie nie byłam..zawsze coś było na przeszkodzie albo nie miałam kasy.albo nie miałam z kim. <bezradny></span>
aż wstyd się przyznać ale nawet nad morzem i w górach nie byłam. :oops:
ale trzeba to zmienić..może na przyszły rok gdzieś pojadę.