Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wakacyjne plany

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#281 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 maja 2011 - 07:06

Ja póki co ustaliłam ze szwagierką, że któryś weekend pojedziemy do jej i Ł. rodziny na wieś (gdzieś k.Łodzi), jakichś większych planów brak, bo po
1 - Ł. i tak nie będzie
2 - mała jeszcze jest za mała ;D

może za rok <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#282 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 maja 2011 - 16:18

A my snuliśmy już dość konkretne plany wakacji w Grecji. :mrgreen: I trochę nam się zmieniło, bo P. dostał szansę udziału w bardzo fajnym kursie, tylko że niestety oprócz tego że bardzo fajny, to też bardzo drogi ten kurs. Z tego też powodu prawdopodobnie nasza Grecja (a już się tak rozmarzyłam :-P ) została zamieniona z kursem i przeniesiona na przyszłe wakacje. Chyba. A w tym roku albo nie pojedziemy nigdzie na dłużej, albo będziemy łapali last minute, jeśli jakoś ogarniemy się z kasą. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#283 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 maja 2011 - 08:20

Ktos moze w Łebie byl

ja jeden dzień :lol: Człowiek na człowieku, i nic poza tym :roll: Brzydkie miejsce, tylko piasek, parę śmierdzących grilli i tyle <bezradny></span> Ja nie wiem, jesli lubisz TYLKO na plaży zalegać, to spoko, ale i tak mało atrakcyjnie <bezradny></span>

wydmy do ktorych jest niedaleko...

wielka mi atrakcja :lol: Ruchome wydmy :-P
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#284 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 maja 2011 - 09:43

Łeba to fajne miejsce wypadowe, i tyle... Wieje nudą, jak ktoś lubi leżeć plackiem, to mu się może i spodoba. W sumie 2 imprezownie na krzyż, życie nocne... chyba określę to mianem "podobno istnieje". AAAAAA! i najważniejsze! "oceanarium" może ja mam zaburzoną wizję tego, co rozumiem pod tym określeniem, bo widziałam Lizbońskiego giganta, ale ... to w Łebie jest... tragikomiczne... Ale opinię ukształtowałąm sobie jużjakiś czas temu, więc może się coś zmieniło.
Sama do Łeby raczej sienie wybiorę, ale jeżeli Sajurka byłaś jużw Międzyzrdojach, to ja uważam, że warto zobaczyć coś innego dla odmiany ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#285 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 maja 2011 - 10:59

Urlop mam w drugiej polowie lipca i jak narazie .....

:arrow: weekend 21-24 kajaki ze znajomymi
:arrow: wizyta u rodzinki na Mazurach
:arrow: jeszcze wyskoczylabym w moje ukochane gory <dreams></span>

#286 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 maja 2011 - 12:36

Sajuri, ja moge polecic Ci Jastrzebia Gore, jak dla mnie rewelacja jesli chodzi o zycie nocne, od zmierzchu do switu :-D bylismy w tamtym roku i naprawde bardzo mi sie podobalo, tylko zejscie do morza meczace jak dla mnie, ale to chyba od nazwy miejscowosci :mrgreen: :-P
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#287 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 maja 2011 - 15:20

tylko piasek

no własnie ...tez słyszalam że w Łebie to głownie plaża :lol: no i wydmy :-P dla mnie bezkonkurencyjne jest Miedzyzdroje i Gdansk. I jeszcze Kołobrzeg ok.
Lezakowac na plazy nie lubie , wole pozwiedzac ( wogole musze byc w ruchu inaczej sie nudze ) dlatego Gdansk jest do tego w sam raz.
A Miedzyzdroje tez fajne, ładna plaza , molo, klify, Wolinski Park, blisko do Swinoujscia, Kawcza Gora I Gora Gason, aleja gwiazd , miasto czyste. Tak wiec rodiznka jedzie tam jednak .

:-P

ale jeżeli Sajurka byłaś jużw Międzyzrdojach, to ja uważam, że warto zobaczyć coś innego dla odmiany

jak pojade z M. to pewnie ten Gdansk .

no a na dana chwile z morza nic nie wyjdzie wiec rodzice jada sami, my z M. moze Zakopiec lub Praga sie uda... :roll:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#288 OlaMania

OlaMania
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 14:46

A ja w tym roku zamiast nad morzem, tak jak większość, będę opalać się na Węgrzech nad Balatonem :D I mam nadzieję, że uda mi się pojechać jeszcze w Tatry.

#289 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 21:06

ja mhsle ze jakis jednodniowy wypad do krakowa z kolezanka , moze jeszcze gdzies sie wybierzemy ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#290 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 07:30

U mnie mamy plan jechać w Tatry.. Lipiec/Sierpień :-)
Mam nadzieję że wypali bo tak tęsknię za górami

#291 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 07:33

My jeśli się uda, to mamy pomysł na sierpniowy wypad nad morze ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#292 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 08:26

mamy pomysł na sierpniowy wypad nad morze ;)

To tak jak u nas ;-) Sopot wita :-P ("namiastka" Grecji jeżeli mogę to tak nazwać :-P ). W każdym razie mam nadzieję, że wypali, bo nie chciałbym całego urlopu przesiedzieć w mieście. A Kamili odpoczynek też oczywiście się przyda ;-) I w sumie pytanie z mojej strony? Jakie miejscówki noclegowe polecacie? Był ktoś i ma jakieś propozycje? Bo chyba bym musiał tak czy siak rezerwować :-D Raczej o hotel mi chodzi ewentualnie jakiś przyjemny pensjonat? ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#293 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 08:37

harry84, my byliśmy 2 lata temu w Trójmieście, ale zatrzymaliśmy się w wynajętym mieszkaniu, bo kosztowało praktycznie tyle co hostel (albo i mniej), a o wiele większe, bo 2 pokoje, tylko do naszej dyspozycji kuchnia i łazienka - ja myślę, że to lepsze rozwiązanie, a ofert teraz takich dużo, chyba, ze wolisz hotel :->

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#294 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 08:50

elizabeth, hotel z tego prostego powodu mi pasuje, że śniadanka ;-)
Ale w sumie Twój pomysł warty przemyślenia. A w jakim standardzie takie mieszkanko się kształtuje?
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#295 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 09:03

harry84, szukałam trochę i znalazłam zdjęcia z tego mieszkanka, więc już więcej info dam Ci na pw :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#296 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:52

harry84, my zazwczaj kwatery prywatne. U nas z morzem nic nie wyjdzie w tym roku. Tylko ta Praga lub Zakopone i to może.

Ktoś był w Pradze? co warto zobaczyc ?

#297 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 czerwca 2011 - 23:48

ja byłam w Pradze jakieś 2-3 lata temu :-D tylko przelotem z jakąś godzinke na wycieczce od mamy z pracy było to połączone ze zwiedzaniem Gór Stołowych :mrgreen:
Praga jest sliczna :-D pamiętam że byłam pod jej duuużym wrażeniem. najbardziej podobał mi się Most Karola, Starówka jest tam bardzo ładna <dreams></span> stary zegar astronomiczny. Robi wrażenie to miasto :mrgreen:

201407101662.png

#298 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 06:38

monia66, dzieki ;) co sie wymysli.
Zastawiam sie teraz tylko nad dojazdem aby było najtaniej :-P

#299 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 08:23

U mnie nastąpiła zmiana planów. Planujemy dzisiaj iść i gdzieś z S. pochodzić po różnych agencjach i urzędach pracy za jakąś pracą sezonową (zbiory albo coś innego jakby się dało) i siedzieć ile się da, najlepiej jak najdłużej :-D
W końcu trzeba zarobić na swoje wesele <zawstydzony></span>

zobaczymy co z tego wyjdzie, dzisiaj idziemy oboje rozeznać sprawę

201407101662.png

#300 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:14

Ja byłam w Pradze na całodziennej wycieczce jakieś osiem lat temu. Przepiękne miasto, takie z Krakowskim klimatem, śliczne maleńkie uliczki. Co zapamiętałam najbardziej- Karlowy Most oraz Złotą Uliczkę. Tam jest ogrom zwiedzania, mnóstwo turystów. Sama jeszcze raz bym chętnie pojechała.

<ookk>