Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#161 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 16:23

Mirabelka__22, zawsze trochę kasy wleci ;-)

Nawet nie wiem kiedy ten dzionek zniknął. Dopiero szłam a tu już koniec.

najważniejsze że masz co robić i godziny ci sie nie wleką jak flaki z olejem :mrgreen: :lol:
A miesiąc zleci raz dwa :-)

a sama mogłabym coś takiego robić ;-)

i ja i ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#162 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 16:29

Madzik :), troszkę wkurzyło mnie rano, że właściwie nic nie było zorganizowane.
No i na dobrą sprawę nikt się mną nie zajął, liczyłam na szkolenie, a to było 10 min.... i sobie radź. Musiałam biegać za kimś jak coś nie szło. Pod koniec zmiany dopiero babka zajrzała.

najważniejsze że masz co robić i godziny ci sie nie wleką jak flaki z olejem :mrgreen: :lol:
A miesiąc zleci raz dwa :-)

Oj tak.... Wg mnie powinny być 2 osoby, bo są dwie wagi. Na swojej się orientuję, druga jest samoobsługowa, ale i tak ludzie ustaną i się patrzą czy im powiem co i jak... A ja zwykle obsługuję już innych.

Mówiąc szczerze, liczyłam na taką pracę na początek, żeby zobaczyć co i jak. ;-)

#163 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:00

Mirabelka__22, praca na krótko, ale zawsze praca ;-) fajnie że cie się udało znaleźć. Wnioskuję że to z gatunku na zlcenie i na jedno "zadanie" bądź też promocję? Może uda ci sie jeszcze kiedyś tam zaczepić jak ci sięspodoba, a miałabyś taką potrzebę ;-)

A co do braku szkolenia ... Nigdy na nie nie licz, to się nie przeliczysz <jezorek11></span> bardzo rzadko zdarza siężeby pracodawca chciał poświęcić dzień czy choćby kilka godzin na przygotowanie osoby, która pracować będzie tylko jakiś czas. ja ostatnio miałam szkolenie teroetycznie 2 dniowe ... faktycznie drugiego dnia sama obsługiwałam ludzi ... nie wspominając o szkoleniu jak na liniach jeździłam, gdzie wsiadłam do autobusu, nie zdążyłam się jeszcze ulokować, a szef z którym jechałam z pyskiem skoczył, że powinnam stać w drzwiach i bilety sprawdzać ... na co mu odparowałam, że nawet nie wiem jak ten ich bilet wygląda ... wic odpuścił mi do kolejnego przystanku <hepi1></span> :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#164 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:35

nie(d)oceniona, nie liczyłam na takie szkolenie, ale chociaż pół godz, a tak musiałam wszystko dochodzić sama.

Zastanawiam się, czy po takiej pracy oni będą sprawdzać ile towaru nam poszło?

Pracujemy we dwie, nie wiem czy nie będzie trzeciej osoby.

Sądzicie że to będzie jakoś dokładnie sprawdzane kto ile sprzedał i czy wszystko się zgadza?

Bo nie wiem jak to się odbywa skoro jest sprzedaż na wagę nie na sztuki....a nawet nie miałam kogo zapytać.

#165 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:40

Mirabelka__22, wiem, że czasem praktykuje siętakie sprawdzanie ... ale musiałabyś pewnie wszystko spisywać, bądź wprowadzać w jakiśsystem ... inaczej to jest niewykonalne. A ile towaru im poszło dowiedzą sięna inwentaryzacji ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#166 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:41

Mirabelka__22, podejrzewam że to nie będzie sprawdzane, bo jak ??
Musieliby cały towar pozostały zważyć, obliczyć różnicę, a później czy różnica kg i kasa się zgadza.
A podpisywałaś jakąś odpowiedzialność materialną ? Jeśli tak to możliwe że jakoś was sprawdzą.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#167 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:52

Dopytam jutro dokładniej.
Odpowiadam za kradzież, ale o żadnych rozliczeniach nic nie mam.
Odpowiadam za wykonanie określonych czynności i mam płacone za ilość godzin.

Tylko ciężko chyba jest komuś coś wynieść, bo każdy artykuł ma jakieś zabezpieczenie, chip lub kod. To w końcu market... Wydaje mi się że jeśli coś nie przejdzie przez kasę to i nikt nie wyniesie, ale jak jest faktycznie..... To chyba ochrona ma za to odpowiadać.

Nie jestem na kasie, nie rozliczam się pieniężnie, tylko ważę. <bezradny></span>
Poza tym waga ma tylko jedną rolkę z naklejkami więc też nie zapisuje nic.

#168 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 18:49

Mirabelka__22, super, że się udało <bravoo></span>
każda praca jest dobra byleby tylko nie siedzieć w domu, bo każda daje nam jakieś nowe doświadczenie i czegoś nas uczy :)
najważniejsze, że godzinki lecą Ci szybko i się nie nudzisz :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#169 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 19:05

mirabelka fajnie ze ci sie udalo i juz wsyztko wiesz co i jak , ja jak pracowałm na inwentaryzacji to pierwsze dni tez miałam stresa ze cos zrobie nie tak , a potem byl luz i wszytko szlo gladko , tylko ja nie musiałam sie uzerac z niecierpliwymi klientami.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#170 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 10:44

więc... mam pracę :mrgreen: :mrgreen:
w spożywczaku... :-D
wiem, wiem bez szału... ale zawsze lepsze coś niż nic :mrgreen:
dojazd wyśmienity bo przystanek pod samym sklepem... w sumie to nie daleko mojej miejscowości bo zaraz obok tak więc super :-o
pogadałam z szefową, super przyjemna babka, myślałam, ze będzie gorzej... ale tekstami "trzeba dać szansę młodym", "doświadczenie też trzeba zdobyć" itp itd... strasznie dodała mi pewności siebie ;-) tak więc czekam na telefon ze szczegółami :mrgreen: :mrgreen: jej mąż jest tym decydującym ostatecznie... ale powiedziała, że prace mam :-o
muszę wyrobić książeczkę sanepidu i mogę startować :-D
kokosów nie ma bo 1000zł na rękę ale zawsze coś... remont pójdzie nam szybciej a ja nie będę się czuła tak beznadziejnie...
generalnie umieram z radościiii <jupi></span> <jupi></span>
Dołączona grafika

#171 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:35

Lolka000, gratuluję <flow1></span>
ważne, że nie będziesz siedzieć w domu, nudzić się tylko jakoś zajmiesz sobie ten wolny czas a dodatkowo zarobisz jakieś pieniążki - czego chcieć więcej? :D
a jak wiadomo, przy remoncie każda złotówka jest ważna bo zawsze znajdzie się rzecz, którą należy dokupić <jezorek11></span>
jeszcze raz gratuluję, bardzo się cieszę, że Ci się udało <bravoo></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#172 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:56

Gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
Dobry i tysiak przy remoncie na pewno się przyda!

Ja rozsyłam te CV i cisza.... :roll:
Ale nie tracę nadziei ;-)
Miałam iść do spożywczaka i dobrze że nie poszłam.
Misiek mi doradził.
Moja kumpela poszła i dostała po miesiącu pracy 200 zł a pracowała cały tydzień i w weekendy na dwie zmiany :roll:
Okazało się że braki w kasie z własnej wypłaty pokrywają a braki były już wcześniej na 20 tysięcy podobno :shock:

#173 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:05

Okazało się że braki w kasie z własnej wypłaty pokrywają

myślałam, że to oczywiste ... dostajesz kasę z jakąś początkową gotówką i MUSISZ się z niej rozliczyć ...

braki były już wcześniej na 20 tysięcy podobno :shock:

jej wina. Po otrzymaniu pieniędzy ZAWSZE się sprawdza, czy stan faktyczny jest zgodny z tym na papierze ...

Moja kumpela poszła i dostała po miesiącu pracy 200 zł a pracowała cały tydzień i w weekendy na dwie zmiany :roll:

i tak mało jej potrącili. skoro za tydzień wzięła 200 zł, to pracowała za jakieś 5,5 zł za godzinę. W tym roku stawka minimalna to 5 zł. Weekend liczę jako nadgodziny. Przecież nie dostanie kokosów na wejściu za to że raczyła pójść do pracy :lol:

Wcale nie zarabiałam ostatnio dużo więcej tygodniowo :lol:

bo 1000zł na rękę

to jest standard w sklepach, dla młodzieży i studentów. Przynajmniej w moim regionie. Bardzo rzadko słyszę, żeby ktoś więcej zarabiał w sklepie :lol:

#174 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:05

kokosów nie ma bo 1000zł na rękę ale zawsze coś...

Spokojnie nie od razu Rzym zbudowano ;-) Chyba nikt nie zaczyna od 5000 na rękę :-P Fajnie, że będziesz miała chociaż trochę swoich pieniędzy i jakieś zajęcie :-D Gratuluję :mrgreen:

Okazało się że braki w kasie z własnej wypłaty pokrywają a braki były już wcześniej na 20 tysięcy podobno :shock:

Po pierwsze nie mieli prawa jej nic zabrać jeśli nie podpisywała odpowiedzialności materialnej. Po drugie żeby mogli ją taką odpowiedzialnością obciążyć to musiałaby zaczynać od "zera"- nic do rzeczy nie ma czy czegoś brakowało wcześniej, bo to nie jej problem. Ja bym tego tak nie zostawiła...
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#175 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:14

to jest standard w sklepach, dla młodzieży i studentów.

też mi się tak wydaje ;-)
no i wcale nie narzekam ;-) to całkiem dużo pieniążków na start... wolę tak i mieć stałą pracę niż ciągle dorywczo i w efekcie nie wyciągając więcej niż 200-300zł na miesiąc... <bezradny></span>
najważniejsze jest to, że już nie będę ciągle bez doświadczenia... ciągle szukająca pierwszej pracy.
czekam z niecierpliwością na telefon kiedy zaczynam :-o
no i jeszcze najpierw muszę książeczkę sanepidu wyrobić... w piątek pojadę ;-)
Dołączona grafika

#176 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:16

Lolka000, gratuluje i ciesze sie razem z Toba <bravoo></span> <bravoo></span> <bravoo></span>

#177 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:19

i tak mało jej potrącili. skoro za tydzień wzięła 200 zł

napisałam że pracowałay cały tydzień w sensie ze też weekendy tylko że w weekendy na 14 godzin szła :roll:
I za miesiąć 200 zł.
A te 20 tysięcy braku było zanim ona przyszła do pracy <bezradny></span>
Jak dla mnie to po prostu ją zrobili w balona :roll:

#178 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 13:46

Lolka000 rowniez gratuluje <flow1></span>

przynajmniej nie bedziesz siedziala w domu caly czas, a zawsze jakas kasa
zwlaszcza przy remontach sie przyda :-D
Mam nadzieje, ze i mnie uda sie znalesc jakas prace na wakacjach :roll:

201407101662.png

#179 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 15:29

WweronikaA, ok, może źle zrozumiałam, faktem jednak jest, że skoro dała się wykorzystać ... brak jej przede wszystkim asertywności i umiejętności przewidywania.

#180 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:08

Lolka000, gratuluję:)

nie podpisywała odpowiedzialności materialnej.

To jest jakiś oddzielny papierek? Czy coś w umowie?
Bo anka też o tym pisała a ja nie wiem dokładnie.

Na początku muszą Ci przedstawić obecny stan?