Mam takie panele w sypialni.wydaje mi sie,ze sa gorsze gatunkowo,bo faktycznie niewiele kosztowaly.Nie ma na nie rady,czym bym nie umyla,beda smugi i takie zacieki jakby.Kupowalam dosyc drogie plyny do paneli i tez nic.W pozostalych pomieszczeniach nie robia sie smugi,wiec to chyba wina gatunku.Są fajne, ale trudne w utrzymaniu, jak się umyje robią się mazy i w ogóle nie mają połysku już, a podobno pastować ich nie wolno, więc sama nie wiem czym czyścić żeby nie było smug
Panele czy wykładzina dywanowa?
Napisano 28 kwietnia 2010 - 06:27
Napisano 28 kwietnia 2010 - 08:22
ja mam w domu parkiety w każdym pokoju. i też mam problem z zaciekami, smugami i ogólnie traceniem połysku. z tym że jak mam więcej czasu to po wymyciu wycieram do sucha, i problem znika.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:55
Tak to jest prawda.U mnie są panele o najwyższej klasie ścieralności,tzw.biurowe.I naprawdę wystarczy dołożyć nieco pieniążków i kupić coś na lata.Męża brat kupił taniznę i teraz żałuję bo panele strasznie się zniszczyły podczas użytkowania.bo z tego co się dowiadywałam panele i wszelkiego rodzaju wykładziny mają różny stopień wytrzymałości. co za tym idzie różnią się wymogami jeżeli chodzi o utrzymanie. no i lepiej wydać na nie więcej, żeby dłużej ładnie wyglądały. w końcu to inwestycja na lata.
Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:52
Napisano 15 października 2010 - 18:40
Poza tym cena ładnej wykładziny jest zbliżona do ceny paneli.
Więc nie opłaca się już kupować wykładzin.
Chyba że ktoś chce szybko i bez żadnego wysiłku mieć nową podłogę, to się może zdecydować na wykładzinę.
Zgadzam się że, panele muszą mieć 4 klasę ścieralności, żeby szybko się nie zniszczyły.
Panele są obecnie w modzie już nawet wyparły parkiet.
Taka podłoga z drewnianych paneli pasuje do każdego wnętrza.
Napisano 16 października 2010 - 21:31
Napisano 07 listopada 2010 - 01:28
Napisano 09 listopada 2010 - 08:21
Przeciez wykladzny tez sie czysci.Ja mam wszedzie panele,ale jak dzieci byly male to mialam wyxkladziny i uzywalam takiego proszku,który sie wcieralo a potem odkurzalo.Wykladzina byla jak nowa.Nawet nie chcę myśleć ile bakterii się zgromadzi w takij wykładzinie przez parę lat
Napisano 29 kwietnia 2011 - 22:27
teraz to jestem zdecydowanie za panelami.U dzieciaków mam dywany , ale jak najprędzej chce je wywalic bo to przechowalnia kurzu i pasozytów
również w swoim nowym mieszkaniu wyłożyłam panele (najwyższej klasy aby uniknąć zarysowowań po 1 roku) i jest 100x lepsze niż wykładzina, wykładzinę miałam też i jak napisałaś zbieranina kurzu i bakterii, a z panelami przynajmniej czysto, ładnie, schludnie
Napisano 02 maja 2011 - 10:41
Napisano 02 maja 2011 - 10:46
I my mamy w pokojach panele, ale odkad pojawil sie synek i siedzi sobie w takim lezaczku z plastikowymi spodami i jak w nim mocno rzuca nozkami to fotelik sie przesuwa i niestety sa zarysowania na panelach, mimo, ze maja najwyzsza klase scieralnosci .
trzeba podkleić wszystkie sofy i inne meble - które 'mają' prawo się przemiszczać
Napisano 02 maja 2011 - 11:01
Napisano 30 października 2013 - 10:02
My mamy w pokojach panele.
Wszystkie rzeczy ruchome mamy podklejone jakimś specjalnym filcem, żeby nie rysowały.
Wykładziny mieliśmy daaawno, dawno temu, teraz już mało u kogo je widzę ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 30 października 2013 - 12:48
My to mamy wszędzie panele oprócz łazienki
mamy w pokoju takim gościnnym takie chodniki , a u dzieci w pokoju jest duży dywan
u nas w sypialni taki mamy mały chodniczek ![]()
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 30 października 2013 - 14:11
U mnie były wykładziny jak dzieci były małe ![]()
Ja robiliśmy remont to wszędzie są panele a w łazience płytki i małe dywaniki ![]()