Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Panele czy wykładzina dywanowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#41 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 06:27

Są fajne, ale trudne w utrzymaniu, jak się umyje robią się mazy i w ogóle nie mają połysku już, a podobno pastować ich nie wolno, więc sama nie wiem czym czyścić żeby nie było smug

Mam takie panele w sypialni.wydaje mi sie,ze sa gorsze gatunkowo,bo faktycznie niewiele kosztowaly.Nie ma na nie rady,czym bym nie umyla,beda smugi i takie zacieki jakby.Kupowalam dosyc drogie plyny do paneli i tez nic.W pozostalych pomieszczeniach nie robia sie smugi,wiec to chyba wina gatunku.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#42 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 08:22

bo z tego co się dowiadywałam panele i wszelkiego rodzaju wykładziny mają różny stopień wytrzymałości. co za tym idzie różnią się wymogami jeżeli chodzi o utrzymanie. no i lepiej wydać na nie więcej, żeby dłużej ładnie wyglądały. w końcu to inwestycja na lata.

ja mam w domu parkiety w każdym pokoju. i też mam problem z zaciekami, smugami i ogólnie traceniem połysku. z tym że jak mam więcej czasu to po wymyciu wycieram do sucha, i problem znika.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#43 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:55

bo z tego co się dowiadywałam panele i wszelkiego rodzaju wykładziny mają różny stopień wytrzymałości. co za tym idzie różnią się wymogami jeżeli chodzi o utrzymanie. no i lepiej wydać na nie więcej, żeby dłużej ładnie wyglądały. w końcu to inwestycja na lata.

Tak to jest prawda.U mnie są panele o najwyższej klasie ścieralności,tzw.biurowe.I naprawdę wystarczy dołożyć nieco pieniążków i kupić coś na lata.Męża brat kupił taniznę i teraz żałuję bo panele strasznie się zniszczyły podczas użytkowania.

#44 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:56

zdecydowanie panele :mrgreen: i macie rację, że lepiej wybrać droższe i nie mieć problemu z utrzymaniem niż kupić za "parę groszy" i potem się męczyć... w tej kwestii akurat droższe znaczy lepsze :-D
u nas będą panele, żadnych wykładzin... :-P
Dołączona grafika

#45 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:52

panele i nic innego, my mamy 4 klasę ścieralności i myślę, że to takie minimum!Z doświadczenia wiem, że na tym to lepiej nie oszczędzać, kupić raz a porządnie. Miałam w wynajmowanym mieszkaniu takie za 19 zł/m, porażka :-/ i najlepiej podklady kupić te z serii zielonych, są ciut droższe ale lepiej wygłuszają :-)
Dołączona grafika

#46 Caya Design

Caya Design
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15 października 2010 - 18:40

Ja też jestem za panelami. Wykładziny odeszły już do lamusa.
Poza tym cena ładnej wykładziny jest zbliżona do ceny paneli.
Więc nie opłaca się już kupować wykładzin.
Chyba że ktoś chce szybko i bez żadnego wysiłku mieć nową podłogę, to się może zdecydować na wykładzinę.
Zgadzam się że, panele muszą mieć 4 klasę ścieralności, żeby szybko się nie zniszczyły.
Panele są obecnie w modzie już nawet wyparły parkiet.
Taka podłoga z drewnianych paneli pasuje do każdego wnętrza.

#47 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 października 2010 - 10:27

Zdecydowanie panele :)
nie lubie wykładzin
podobaja mi sie takie jak na fot

Załączone miniatury

• Zebranook.jpg
  • 01_big.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#48 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 16 października 2010 - 21:31

panele są o wiele zdrowsze i lepsze szczególnie dla alergików bo w wygładzinie dużo kurzu i roztoczy...

#49 iskra-art

iskra-art
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 01:28

Panele! Ewentualnie miejscami dywan, ale nie wykładzina. Panele są łatwiejsze w utrzymaniu, bardziej estetyczne i zdecydowanie bardziej higieniczne. Nawet nie chcę myśleć ile bakterii się zgromadzi w takij wykładzinie przez parę lat. Brr...

#50 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 08:21

Nawet nie chcę myśleć ile bakterii się zgromadzi w takij wykładzinie przez parę lat

Przeciez wykladzny tez sie czysci.Ja mam wszedzie panele,ale jak dzieci byly male to mialam wyxkladziny i uzywalam takiego proszku,który sie wcieralo a potem odkurzalo.Wykladzina byla jak nowa.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#51 claudia26

claudia26
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 13:34

Ja miałam wykładziny ale już bym nigdy ich nie chciała teraz mam panele i tak już pozostanie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#52 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:01

teraz to jestem zdecydowanie za panelami.U dzieciaków mam dywany , ale jak najprędzej chce je wywalic bo to przechowalnia kurzu i pasozytów
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#53 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 22:27

teraz to jestem zdecydowanie za panelami.U dzieciaków mam dywany , ale jak najprędzej chce je wywalic bo to przechowalnia kurzu i pasozytów

również w swoim nowym mieszkaniu wyłożyłam panele (najwyższej klasy aby uniknąć zarysowowań po 1 roku) i jest 100x lepsze niż wykładzina, wykładzinę miałam też i jak napisałaś zbieranina kurzu i bakterii, a z panelami przynajmniej czysto, ładnie, schludnie
Dołączona grafika

#54 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:41

I my mamy w pokojach panele, ale odkad pojawil sie synek i siedzi sobie w takim lezaczku z plastikowymi spodami i jak w nim mocno rzuca nozkami to fotelik sie przesuwa i niestety sa zarysowania na panelach, mimo, ze maja najwyzsza klase scieralnosci <bezradny></span> . No ale to jest jakby niecodzienna sytuacja ;-) , bo przedtem nic z panelami sie nie dzialo. Ale mysle, ze jesli bedziemy kiedys robic remont to zainwestuejmy tym razemw deski.
Dołączona grafika

#55 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 maja 2011 - 10:46

I my mamy w pokojach panele, ale odkad pojawil sie synek i siedzi sobie w takim lezaczku z plastikowymi spodami i jak w nim mocno rzuca nozkami to fotelik sie przesuwa i niestety sa zarysowania na panelach, mimo, ze maja najwyzsza klase scieralnosci .

trzeba podkleić wszystkie sofy i inne meble - które 'mają' prawo się przemiszczać
Dołączona grafika

#56 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 02 maja 2011 - 11:01

No wlasnie krzesla mamy podklejone, pod fotel obrotowy mamy taka mate podlozona, ale o tym foteliku nawet nie pomyslalam, na poczatku dziecko bylo niespecjalnie ruchliwe ;-) , no a potem to juz za pozno bylo ;-) . W kazdym badz razie z paneli jestem zadowolona i na pewno wole je niz wykladzine.
Dołączona grafika

#57 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 30 października 2013 - 10:02

My mamy w pokojach panele.

Wszystkie rzeczy ruchome mamy podklejone jakimś specjalnym filcem, żeby nie rysowały.

Wykładziny mieliśmy daaawno, dawno temu, teraz już mało u kogo je widzę ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#58 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 października 2013 - 12:48

My to mamy wszędzie panele oprócz łazienki  :-) mamy w pokoju takim gościnnym takie chodniki , a u dzieci w pokoju jest duży dywan  :-) u nas w sypialni taki mamy mały chodniczek :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#59 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 października 2013 - 13:33

My przy okazji remontu naszych pokoi zdecydowaliśmy się na obie wersje. W sypialni wykładzina, żeby można było na bosaka chodzić, a w pokoju dziennym panele ze względu na to, że łatwiej utrzymać czystość

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#60 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 30 października 2013 - 14:11

U mnie były wykładziny jak dzieci były małe :)

Ja robiliśmy remont to wszędzie są panele a w łazience płytki i małe dywaniki :)