Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#201 angolek

angolek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 18 października 2007 - 12:05

[quote name="NudnaBaba"]angolek, masz rację- nie poddawaj się ;)
Trzeba walczyc o faceta, jak on nie potrafi o kobietę walczyć. :)

3mam kciuki za Was :*

Dziękuję Ci... ;* Powiem, że jest już całkiem w porządku. :-P Oby do końca mi tak szło. Heheh. Czas pokaże. Na razie jestem pozytywnie nastawiona. :mrgreen:

#202 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 18 października 2007 - 12:45

Starszy czy młodszy???
Trudne pytanie. Pierwszy partner był ode mnie starszy o 12 lat.
Nigdy nie byłam z nikim młodszym od siebie ale dogaduję się z takimi panami.
Może być partner starszy a kompletnie niedojrzały i młodszy bardzo dojrzały.
Zależy od człowieka.
Jedno jest pewne "MIŁOŚĆ W METRYKĘ NIE ZAGLĄDA" ;-)
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#203 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 października 2007 - 16:33

psy na lata tez sie nie gryza ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#204 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 19:41

Moim zdaniem nie ma recepty na udany zwiazek i miom zdanie nie chodzi tu o roznice wieku lecz roznosci charakteru i kompromisy.
Moj maz jest starszy o 4 lata i taka roznica mi odpowiada.
Bylam w zwiazku z facetem starszym o 13 lat bylo spoko,ale ja chcialam sie jeszcze bawic tam wyjsc a on nie i to nas poroznilo.....bylam takze z mlodszym chlopakiem,ale to byla wogole porazka kompletnie nieodpowiedzialny dzieciak co nie znaczy,ze wszyscy sa tacy.
Moja przyjaciolka ma 28lat a jej partner 52l i musze powiedziec,ze ogolnie zwiazek jest dobry,ale on ma calkiem inne myslenie niz ona po prostu jak na moje oko jest dla niej za stary i za powazny.
Spotykaja sie juz od dluzszego czasu a jeszcze go nie widzialam w realu,bo on sie wsytdzi do nas przyjsc poniewaz boi sie,ze bede probowala naklonic ja aby go zostawila a ja wlasnie jestem szczesliwa,ze ona jest szczesliwa to jej zycie i sama musi decydowac.

Ale wolalabym starszego partnera niz mlodszego. :-P

#205 Majta

Majta
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06 listopada 2007 - 14:42

Pawła i mnie dzieli tylko miesiąć! Ale miałam młodszego chłopaka i starszego, o rok w oby przypadkach! Przynajmniej teraz nie czuje sie jak niania ani nikt mnie nie uważa za dziewczynkę :-D Wspaniale mi teraz!

#206 pamela

pamela
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13 listopada 2007 - 23:37

zakładam ten temat z bezradnosci.

Od ok 8 miesiecy jestem zafascynowana, bo nie chce mowic, ze zakochana...chociaz chyba tylko sama sobie zaprzeczam... problem tkwi w znaczacej róznicy wieku miedzy mna ( 22 ) a obiektem moich westchnien ( 52 )

jestem osoba mloda, ale bardzo twardo stąpajaca po ziemi, dlatego ciezko jest mi sie odnalezc w sytuacji kiedy serce mowi jedno, a rozum drugie...

i chociaz wiem,ze na dluzsza mete zwiazek z o 30 lat starszym mezczyzna jest niemozliwy, to kusi mnie strasznie, zeby chociaz spróbowac ( bo, ze ON tez jest mna zainteresowany wiem na 100% )

jestem ciekawa czy ktoras z Was byla albo jest w podobnej sytuacji?
zastanawiam sie, czy ja po prostu oszalałam, czy takie "przypadki" sie zdarzaja?

z góry dziekuje za kazda odpowiedz[/u]

#207 _eta

_eta
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 13 listopada 2007 - 23:39

ja bym nie mogla... co ja bym z takim gościem robiła.. nie nie.. tyle facetów na świecie a ja bym była z 50 latkiem ;/
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#208 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 07:54

Dla mnie to jednak zbyt wielka przepaść... To jak dwa światy. Mam wrażenie, że na dłuższą metę to by się po prsotu nie udało <bezradny></span>

#209 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 08:44

ja bym się czuła z takim facetem jak z tatą <bezradny></span> za duża różnica :roll: wogóle to chyba nawet wstydziłabym się z takim starszym panem pokazać gdziekolwiek :-|

#210 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 08:47

he pokazna roznica wieku ;> bardzo duzo jest osob ktore przekreslaja takie zwiazki,poniewaz samych to nie dotknelo,i nie wiedza jak to jest byc w takim zwiazku.W milosci wiek nie gra roli.Taki zwiazek moze przetrwac,ale nie na dluzsza mete(bo w gre beda pozniej wchodzily dzieci).Pewnie slyszalam o takich przypadkach,w ktorych kobieta tez jest mlodsza o blisko 30lat.Nie obraz sie,a jesli jemu chodzi tylko o seks? <bezradny></span>

#211 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 08:52

Ja bym nie mogła byc w takim związku... Facet mógłby byc twoim ojcem, ja sobie tego nie wyobrazam.... Ty masz troche inne zainteresowania w tym wieku on inne.... Przeciez on nie pojdzie z toba na jakaś dyskoteke czy gdzieś... <bezradny></span>

#212 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 08:53

To się chyba nazywa Gerantofil i jest to zboczenie takie jak fetyszyzm albo masochizm. Radzę iść do specjalisty.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#213 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 08:59

Gerantofil

fajne slowo,tak jak powiedzialam moze jemu chodzi tylko o seks <bezradny></span>

#214 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 09:06

Pewnie, że o sex. Może spotkał naiwną młodą dziewczynę- troszkę będzie fajnie i na razie. Zastanawiam się jakie wy możecie mieć wspólne tematy??

#215 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 09:19

pamela na drugi raz przeszukaj forum w celu sprawdzenia czy podobnego tematu juz nie bylo...

30lat roznicy to jest baaardzo duzo. Ja bym sie na 100% kims takim nie zainteresowala. Jak chcesz to to sie wiaz z nim ale nie bedzie latwo.

Powodzenia.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#216 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 20:17

oj nie....na samą myśl, to tak jakoś....niesmacznie się robi....starszy facet - TAK - o 10, 15 lat, ale nie o 30!!

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#217 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 20:22

Nawet 15 lat to jest sporawo.

#218 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 23:56

Owszem, ale takie związki mają jeszcze szansę, zwłaszcza w późniejszym wieku. Między moimi teściami było 17 lat różnicy, a stanowili zgrane małżeństwo.
Ale 30 lat... nie nie nie, jak dla mnie. Ja bym miała chyba takie ale:
-wybacz, ale to naprawdę prawdopodobne, że chodzi tylko o seks
-jak by wyglądało wasze wspólne życie? wypady w gronie znajomych? przecież jego a Twoi znajomi to jak niebo a ziemia
-co w późniejszym życiu, jeśli chodzi własnie np. o dzieci?
To jak dla mnie zbyt dużo ale, żeby się na to decydować.

#219 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 07:00

Nawet mój tatuś nie jest starszy ode mnie o 30 lat ;-)
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#220 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 08:06

Nie wyobrazam sobie tego.. dziewczyny chyba wszystko juz napisaly.. moze i tematy wspolne by sie znalazly.. ale tak jak mowily juz forumki cala reszta nie bedzie latwa.. dla mnie teraz roznica 4 lat jest spoko.. chociaz on ostatnio mowi, ze chce miec dziec po 30, ja ze bedzemy mieli problem, bo ja chce po studiach jakis rok czyli jak bede jakies 26 lat miala.. a on na to, no wlasnie ja bede po 30!! matko... a co dopiero gdyby on mial teraz ...50 lat?!?! moja matka ma 41... zdumiewajace..