Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#481 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 17:12

lily

W ogóle myśle, że młodsi są bardziej uczuciowi, szczerzy i nie ma, jak okłady z młodej piersi :lol:

sama mam młodszego chłopaka o 4 lata ...... i właśnie sie tak zastawiam gdzie ty piersi masz ..... bo mój młodszy a nie robi mi okładów z piersi :-) a na poważnie to nie w wieku leży rzecz a le w jego charakterze i w uczuciu jakim nas darzy :P-)

#482 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 18:05

Przykladowy trzydziestolatek, trzydziestolatkowi nierowny :!:
Mowie to po ostatnich wydarzeniach jakich mialam 'przyjemnosc' sie przyjrzec.
Trzydziestoparoletni facet potrafi sie zachowywac jak niedorosly <sadd1></span> zyc z dnia na dzien, i nie byc do konca swiadomym z podjetych decyzji. To mnie przeraza. (mowa o znajomych)
Gdyby moj facet sie tak zachowywal to chyba po kilku takich wpadkach wolalabym sobie odejsc a nie byc z niedojrzalym emocjonalnie 30to kilkuletnim facetem. Sa w podobnych wieku a roznice widze kolosalna :!:
Wiec wiek nie ma tu znaczenia. Wazny jest charakter, podejscie do zycia, szacunek do ludzi, planowanie, umiejetnosc zachowania sie w odpowiednich sytuacjach...oraz wiele wiele rzeczy ktore jeszcze moge wymieniac az do jutra.

Tylko to tak sie utarlo. Jak bylas z starszym, okazal sie dzieciakiem to starsi sa be.
Jak mlody byl lub jest lepszy to tylko mlody i koniec. I na odwrot oczywiscie ;) a wiek wiekowi nierowny. taka prawda.

Slyszalam takie powiedzenie, ze mozna byc szczesliwym z kazdym kto da nam szczescie.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#483 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 18:40

podobno wiek nie gra tak dużej roli,wiadomo jednak,że takie różnice 20 lat to trochę za dużo. Ale też wiem że np.niejeden trzydziestoparo latek jest tak zadbany i fajnie utrzymany,że niejeden 20-latek mógłby się schować i ze wstydu spalić.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#484 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 20:31

A u mnie jest tak że mój M jest rocznikowo o rok starszy :mrgreen: ale w okresie od 15 września do 11 grudnia mamy tyle samo lat heh :mrgreen: Nie chciałabym nigdy młodszego faceta raz spróbowałam i to nie dla mnie ;-)

#485 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 00:22

Dla mnie wypowiedzenie się w tym temacie jest troszkę dziwne, bo będąc w moim wieku i mówić o związkach to jeszcze ciężka rzecz jak dla mnie, ale wiadomo miałam jakieś tam swoje zauroczenia i:

dziewczyny - z jakim facetem teraz jesteście? młodszym czy starszym od siebie?

aktualnie z żadnym, ale

a może zdarzały Wam się w życiu sytuacje, że spotykałyście się z kimś dużo starszym lub dużo młodszym? Jakie wrażenia? doświadczenia? z jakim lepiej się dogadujecie i czujecie? czy były/są między Wami jakieś konflikty wynikające właśnie z różnicy wieku?

Spotykałam się z kimś kto był starszy o rok(a raczej probowałam coś stworzyć, ale nie wyszło bo po prostu byłam obojętna), 2 lata i jako gówniara(miałam 15 lat) i chciałam zobaczyć jak to będzie w ' związku ' chłopak był w tym samym wieku, więc do związków tego nawet nie zaliczam, było okropnie, gówniarz na całej linii, z tym, który był o rok starszy byłoby mi dobrze, ale nie potrafiłam z nim być, mimo tego że się starałam, z tym o 2 lata też .. Nuda, więc jesteśmy przyjaciółmi bo w tej roli dla siebie jednak się sprawdzamy. No i spotkałam kogoś kto jest młodszy o rok i wyjątkowo dojrzały i odpowiadający mi, ale nie chciałabym żeby cokolwiek z tego wyszło .. ;-) Czyli jak widać, wiek ma znaczenie, ale małe, jednak wszystko zależy od osobowości. Z góry zakładam, że jeśli znajdę sobie partnera to będzie on starszy, częściej w życiu miałam styczność ze starszymi facetami i z takimi też potrafię się dogadać, wydaje mi się, że moi rówieśnicy(większość z nich) zachowują się żałośnie. Więc jednak starszy facet.

#486 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 13:46

Z góry zakładam, że jeśli znajdę sobie partnera to będzie on starszy, częściej w życiu miałam styczność ze starszymi facetami i z takimi też potrafię się dogadać, wydaje mi się, że moi rówieśnicy(większość z nich) zachowują się żałośnie. Więc jednak starszy facet.

na ogół kobitki wolą starszych facetów ale nie jest to też regułą ;-) ja też jestem z tych które wolą starszych facetów chociaż nigdy nie wiadomo kto się komu trafi ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#487 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 18:24

No nigdy nie wiadomo. Byłam pewna że trafi mi się ktoś o kilka lat starszy, a trafił mi się starszy tylko o rok :)

#488 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 18:35

Ja czuję się przy starszym facecie bezpieczna :) I wolę mieć do czynienia z kimś dojrzałym, a póki co nie spotkałam się z nikim takim w moim wieku czy młodszym nawet :]

#489 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 18:37

Szczerze mówiąc, to jak widzę chłopaków w moim wieku i młodszych to mnie krew zalewa...

#490 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 22:50

Ja zawsze myslalam ze chłopak starszy to i madrzejszy ale nie zawsze tak jest. Ja mam chłopa w swoim wieku i mysle ze jest o wiele dojrzalszy od niektorych moich byłych starszych od niego.

#491 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 16:07

Ja jestem z starszym od siebie facetem o 7 lat.I jest nam z sobą dobrze,świetnie się dogadujemy.Zawsze lubiłam starszych mężczyzn.

#492 Carolka

Carolka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 19:56

Wiek nic nie znaczy jezeli się kogoś kocha:) Starszy, młodszy - obojętne.
Ale znów bez przesady, jeżeli różnica wynosi około 20 lat (są też takie przypadki) :roll:

U nas jest tak, że mój P. jest 6 latek starszy :)
Dołączona grafika

#493 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 09:28

Różnie to bywa. Ja np lubie starsze kobiety, bo wiedzą czego chcą, i nie ma takich podchodów jak z młodszymi ;-) Ze starszymi kobietami jest też o wiele wiecej tematów do rozmowy...z drugiej strony na jakieś dzikie imprezy kilkudniowe lepsze są młodsze ;-) Bo czają klimat i nie mówią mi jakiś pierdół o tym że powinniśmy wracać, że powinnismy się zachowywać poważniej ;-) Zależy do czego, i starsze i młodsze mają swoje zalety
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#494 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 10:04

Zależy do czego, i starsze i młodsze mają swoje zalety

nie generalizuj

<ookk>

#495 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 16:39

Nigdy nie spotykałam sie z młodszym ale uważam że starsi też mogą miec 'krytki w głowie' :mrgreen: :mrgreen:

Moj jest

starszy o 5 lat

i nie narzekam chociaż czasem jak w łeb nie strzelisz to nie zrozumie :-P :-P

Zawsze myślałam sobie że za stary facet nie może byc bo na starośc zostane sama :mrgreen: :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#496 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 16:48

w łeb nie strzelisz to nie zrozumie

z każdym tak trzeba haha czasami... niewazne ile miałby lat <umieraam></span>

#497 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 16:57

Ja byłam kiedyś w związku z facetem 5 lat starszym... wydaje się, że powinien być mądrzejszy i mieć bardziej poukładane w głowie niż ja....niestety było odwrotnie.
Spotykałam się kiedyś też z facetem rok młodszym...i szczerze powiedziawszy jakbym miała porównywać te dwie osoby i ich wiek to ten młodszy wydawał się bardziej dojrzały, z nim lepiej mi się dogadywało.
Ale wydaje mi się, że wiek tak czy tak nie ma znaczenia w związku, bo przecież na tym się go nie buduje...

#498 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 17:33

Moj facet jest starszy ode mnie o 2 lata i jest mi z tym dobrze...
Dołączona grafika

#499 Aruna

Aruna
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 08:38

Ja byłam kiedyś w związku z facetem 5 lat starszym... wydaje się, że powinien być mądrzejszy i mieć bardziej poukładane w głowie niż ja....niestety było odwrotnie.
Spotykałam się kiedyś też z facetem rok młodszym...i szczerze powiedziawszy jakbym miała porównywać te dwie osoby i ich wiek to ten młodszy wydawał się bardziej dojrzały, z nim lepiej mi się dogadywało.
Ale wydaje mi się, że wiek tak czy tak nie ma znaczenia w związku, bo przecież na tym się go nie buduje...

Dokładnie tak. Mój były był starszy ode mnie o cztery lata, a czas pokazał jak bardzo był niedojrzały :-/ moj M. jest o miesiąc młodszy ode mnie, i mimo powszechnego mniemania, że faceci dojrzewają wolniej od nas wcale tego nie odczuwam ;-) a jeśli porównywać ich obu, M. jest dużo mądrzejszy życiowo.
W Twoich objęciach cały mój świat...

#500 daglezja

daglezja
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 września 2009 - 09:11

Mój Misiak jest ode mnie starszy o 6 lat, szczerze nie wyobrażam sobie bycia z młodszym facet :-/ zawsze miałam starszych czasami nawet dużo, bo o 12 lat, i pomimo tego co piszą tu poprzedniczki ja uważam, że starszy facet to dojrzałość :-P
Dołączona grafika