Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#321 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 10:34

powinno, ale faceci to dzieci
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#322 sweet Shanti

sweet Shanti
  • Użytkownik
  • 277 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 14:17

No niestety koleżanko masz rację faceci to wieczne dzieciaki ;/ale czasem bywa to słodkie
Dołączona grafika

#323 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 15:11

wiek jest beznaczenia;)

tu się nie zgodze... np. masz 21 lat i co spojrzysz na jakiegoś chlopaka co ma 15 - 17 lat? choc wygląda np. na 20?

albo mając 30lat (dziewczyna) będzie jej dobrze z 18-latkiem? (jeszcze dzieckiem) heh no nie wydaje mi się zeby wiek był bez znaczenia...

#324 gruchapietrucha

gruchapietrucha
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:27

Jest bez znaczenia, ale posiadając pewne cechy charakteru - wykazujesz pewne predyspozycje.

Ja np. przez b.dlugi czas mialam problem ze znalezieniem faceta co zniesie moje EGo :P
Jestem bardzo pewna siebie, a dla mezczyzn w moim wieku byl to na studiach problem. W moim przypadku starszy partner był nieunikniony :-D
Zakochana na wiosnę.

#325 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 19:52

U nas sa 3 lata roznicy mysle ze to normalnie nic takiego ale z tego co wiem to faceci dojrzewaja 2 lata pozniej niz kobiety takze mysle ze jestesmy na tym samym poziomie tak mniejwiecej ;)

A jak by bylo ze starszym... ciekawe kilka razy zastanawialam sie ale nie mam nic przeciwlo takim zwiazkom, jak ktos sie unosi z powodu takiego ze np. "pomiedzy nimi jest az 10 lat roznicy" to albo zazdrosci albo jest za stary i boi sie np o swoja wnuczke albo nie dojrzal jeszcze do bycia w zwiazku

#326 EdenRaj

EdenRaj
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:09

Młodszy czy starszy??
Hmm - mam męża - po zaręczynach tata powiedział - zastanów się dziecko czy to jest prawdziwe uczucie czy tylko od czegoś uciekasz.
Uciekałam - wiem to teraz -po 3 latach małżeństwa plus roku wspólnego mieszkania plus roku znajomości.
Uciekałam od poprzedniego związku - 5-letniego, fantastycznego, ale kiepsko zakończonego. Choć teraz jesteśmy przyjaciółmi :)
No, ale nie o tym :)
Po 0,5 roku znajmości zaręczyłam się z "moją miłością", za następne pół roku przeprowadzilam się do niego. Po roku był ślub. Fantastyczny ślub i super wesele.
Ale ja jestem żywa, kocham swoją pracę, nie lubię gotować, lubię porządek i jestem egoistką.
Kiedy nie mogłam postawić na swoim szłam na kompromis - toż to małżeństwo :) Mój mąż jest cudowny, ale jest też bałaganiarzem - w jego szafie jest syf - dlatego mamy dwiw szafy. Letnie buty stoją w szafie zamiast być schowane do pudła i zajmują miejsce na buty zimowe, Na wieszaku w wiatrołapie ma wywieszona wszystkie możliwe kurtki, w sypialni rozkłada i zostawia rzeczy w których był w pracy. Podłoga w łazience - mimo ze mam plytki jest cała mokra - po tym jak mój mąż się myje. Odkurzanie 80m2 mieszkania powinno trwać 15 min i raz na tydzień to często. Wkurwia mnie to. Wojny były coraz częstrze. Ale mogłam się nerwowo wykończyć - przystosowałam się, choć robiłam swoje - czyli sprzatałam za niego. Tak sobie żyłam spokojnie - angażując się w soją pracę.
I poznałam tego chłopaka - 6 lat mlodszego. Z uśmiechem :) I zupełnie innym charakterem. Poznaliśmy się w pracy - przez 10 m-cy byliśmy zwykłymi znajomymi. I nagle jak grom z jasnego nieba coś trachnęło :)
Spotykamy się - na początku były to długie rozmowy i relaks w pabach (on 22 lata ja 28). Ale 22 lutego wylądowaliśmy w hotelowym pokoju. Było cudownie - takiej miłości jeszcze nie zaznałam. Przyżekam. I do tej pory co tydzień się spotykamy i tak gorąco kochamy. Mam orgazm kilka razy w ciagu 6-8 godz. bo tylko tyle moge mu dac - na reszte nocy muszę wracać do męża - którego kłamę, że wychodze na imprezę z koleżankami.
Oczywiście że mamawantry czemu jego nie zabieram. I czemu zamiast siedzieć z nim w domu - wole koleżanki.
Ale On jest cudowny. A ja się chyba już zakochałam. Seks jest cudowny - nawet nie wiedziałam że taki może być. Z mężem owszem - też się kocham - ale to nie ma porównania. Mój mąż chce abym zrezygnowała z pracy i zajęła się domem i urodziła dziecko.
Nie dam się więcej tłamsić.
natomiast On - jest ... inny. I taki mi sie podoba. Bardzo podoba.
I teraz jestem rozdarta wewnetrznie....

#327 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:21

EdenRaj, no ciekawa ta twoja historia ale troche nie na temat
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#328 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:33

Zawsze jest tak, ze na poczatku ten drugi jest o tyle lepszy, ale to tylko zludzenia, bo znim nie mieszkasz na codzien, a zdrada wg mnie to okropna rzecz.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#329 EdenRaj

EdenRaj
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 11:40

Ja też uważałam że zdarad ato okropna rzecz. I gardziłam tymi które zdradzały. Ale to tylko życie - a ja jestem na rondzie ikręcę się w koło :)

Chciałam tylko przekazać - że wiek nie ma znaczenia. Absolutnie żadnego.

#330 gruchapietrucha

gruchapietrucha
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 19:32

A ja gdzies czytalam artykul (o dziwo) napisany przez pania psycholog z jakims tam wyksztalceniem medycznym.

I bylo tam napisane ze podobno idealna roznica w wieku miedzy kobieta a mezczyzna to 7 lat!
Zakochana na wiosnę.

#331 EdenRaj

EdenRaj
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 07:19

Hahaha :)
Ale 7 lat do przody czy do tyłu ;)

#332 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 07:22

Mój tata jest starszy od mojej mamy o 8 lat i teraz to dobrze wygląda.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#333 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 10:20

podobno idealna roznica w wieku miedzy kobieta a mezczyzna to 7 lat!

Moj Wojtek jest starszy ode mnie o 7 lat :-P Czy jest idealnie to nie wiem.
W naszym codziennym funkcjonowaniu nie odczuwam juz tej roznicy, jest fajnie. Natomiast trudno jest nam sie odnalezc wsrod znajomych - Wojtek z moimi sie nie moze dogadac, a ja wsrod jego jeszcze starszych osob czesto czuje sie jak malolata <bezradny></span>

#334 moniaszalona27

moniaszalona27
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20 maja 2008 - 08:01

mam 26 lat spotykam sie z facetem 48 czy jest wtym cos dziwnego jak jest taka rozpietośc wiekowa ? :lol:

#335 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 20 maja 2008 - 08:04

mam 26 lat spotykam sie z facetem 48 czy jest wtym cos dziwnego jak jest taka rozpietośc wiekowa ?

jestem w podobnym wieku i dla mnie osobiście jest to zbyt duza róznica wieku.nie mogłabym byc z facetem co prawie ma 50 lat :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#336 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 20 maja 2008 - 08:49

ja mam 21 lat i jestem z facetam co ma 30 lat, jesteśmy razem już prawie 3 lata
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#337 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 20 maja 2008 - 10:51

mam 26 lat spotykam sie z facetem 48 czy jest wtym cos dziwnego jak jest taka rozpietośc wiekowa ?

Moim zdaniem bardzo duża różnica wieku.. pomyśl za kilka lat (2lata) on ma 50 na karku a Ty jeszcze nie będziesz mieć 30-stki ;-)
Trudno mi powiedzieć czy taki związek przetrwa na dłuższą metę :roll:

ps.
Osobicie ja bym nie mogła być z kimś kto jest odemnie tyle starszy :shock: nawet jakby był w moim typie, miał wszystko to co mi się podoba...jednak ten wiek przekreśla wszystko. Przyjaciel - tak, ale związek - nie :-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#338 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 20 maja 2008 - 10:53

Donn a moja różnica wieku, myślisz że to duża różnica
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#339 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 maja 2008 - 10:53

moniaszalona27, jak dla mnie to za duzo. 22 lata roznicy, moglyby byc ojcem.
ale jak sie uklada i jest dobrze to wasza indywidualna sprawa ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#340 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 20 maja 2008 - 11:14

asia21_87, no aż taka duża nie jest w porównaniu jak ta wyżej tzn. 22 lata.
9 lat między Wami to też sporo, ale jak już jesteście 3 lata ze sobą...hmm
Można powiedzieć, że jesteście z tego samego pokolenia i jak idziecie ze sobą to nie widać różnicy Waszego wieku, rzucającego się odrazu w oczy...
(mam na myśli to, że są pary gdzie wiek widać kolosalnie np. ona 20 on 50 i trzymanie za rece lub odwrotnie - bo są takie przypadki).

Myślę, że wiele się nauczyłaś od swojego partnera.
Chociaż dla mnie osobiście też jest to troszku za dużo prawie 10 lat.
Ale jeżeli jesteście ze sobą szczęśliwi i wszystko ma się ok to - to jest najważniejsze :-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...