Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#221 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 14:50

Nas dzieli dwa lata i tak jest ok. Kiedyś przez krótki czas byłam z kimś młodszym o dwa lata. O wszystkim ja musiałam myśleć, bo on miał dopiero 17 lat, czyli jakbym to ja nim się opiekowała, a chciałam żeby wykazał się inicjatywą, chociaż czasami.
Teraz też nie jest, że Arek jest starszy, to o wszystkim on myśli, odkąd jesteśmy razem, oboje wielu rzeczy się dopiero uczyliśmy. Tylko czasami muszę mojego Skarbeczka nakierować, lub podsunąć coś pod nos, bo sam się nie domyśli, ale to jak każdy facet :mrgreen:
No i już mi zapowiedział, że ja będę zarządzać naszym budżetem, bo on nie ma do tego głowy. <bezradny></span>

#222 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 16:12

sorki ale zgadzam sie z dziewczynami....... miałam duuzo starszego partnera...ale nie az tak :shock: no najwyzej o połowe.....chociaz tez nie :P zgadzam sie z dziewczynami- ta roznica wieku jest zbyt duza i mimo tego ze podchodze raczej luzno do takich spraw to nie widze za bardzo przyszłosci takiego zwiazku <bezradny></span>

#223 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 21:26

Dla mnie taka dopuszczalna róznica to ok 10 lat przy wiekszej roznicy chyba bym si e dziwnie czula :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#224 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 21:31

nie wyobrazam sobie bycia z mlodszym <bezradny></span> facet musi byc te 2 lata chociaz starszy . moj partner jest odemnie 6 lat straszy i jest nam super razem.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#225 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 23:14

facet musi byc te 2 lata chociaz starszy

Nie no, z tym to się nie zgodzę ;-)
W mojej rodzinie prawie wszystkie małżeństwa są w tym samym wieku. Mój P. jest ode mnie niecały rok starszy i też nie uważam, żeby to była za mała różnica ;)

#226 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 19:40

niby powinien byc starszy bo tacy są bardziej dojżali emocjonalnie,ale to chyba tylko w teorii po w praktyce to różnie bywa.facet powinien miec poprostu pewne cechy charakteru,powinien byc męski i odpowiedzialny,a wiek...no nie wiem,o ile różnica między nami nie jest szokująca to chyba nie ma problemu
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#227 Carolyna

Carolyna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 00:12

Jestem z mężczyzną który jest o 5 lat starszy ode mnie.
W ogóle nie czuję tej różnicy jaka jest między nami i raczej nie poczuję.
Po prostu nie wyobrażam sobie być z kimś o 2 lata starszym, w tym samym wieku, a już na pewno nie z kimś młodszym.
Wiadomo, że nie ocenia się człowieka po tym ile ma lat, ale niestety wyjątków wysoko rozwiniętych jest mało, szczególnie jeśli chodzi o mężczyzn.

#228 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 00:14

ale niestety wyjątków wysoko rozwiniętych jest mało, szczególnie jeśli chodzi o mężczyzn.

Chyba się z Tobą nie zgodzę, wcale nie tak mało ;-)

#229 Carolyna

Carolyna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 00:18

Wiesz, niestety nie liczę ich bo i na to mi szkoda czasu - wolę wykorzystać go na coś zdecydowanie bardziej przyszłościowego.
Ale ja po prostu nie lubię młodych mężczyzn bo jeszcze mało wiedzą o świecie, mało przeżyli, a ja nie mam ochoty i siły uczyć ich życia.

Jednak to moje zdanie i zdaje sobie sprawę z tego, że generalizuje, ale nie da się tego nie robić po tylu kontaktach z mężczyznami w różnym przedziale wiekowym.

#230 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 00:21

Jednak to moje zdanie

No jasne, rozumiem, ja wyrażam swoje :) Po prostu w mojej rodzinie praktycznie wszystkie pary są w tym samym lub bardzo zbliżonym wieku :)

#231 Carolyna

Carolyna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 00:23

Nymphadora, ah w Twojej Rodzinie.
No cóż, być może taka moda rodzinna ;-)

Ja tylko mówię o swoich doświadczeniach.

#232 sierra

sierra
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 02:31

ja kiedyś mając 16lat chodziłam z 26latkiem- nie było między nami różnicy intelektualnej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: może wiedzowa, ale napewno nie rozumowa :lol:
mój obecny(3lata związku) jest o jakies 3ode mnie starszy (nigdy nie wiem, bo wiekiowo jest różnie przecież;)) i nie widze kompletnie różnicy, często ja go uczę wielu rzeczy, niuansów życia, taktyk etc...przewyższa mnie tylko wiedzowo, ale w tematyce czysto technologicznej (robotyka dokładniej;)), oprócz tego różnicy nie widać, a raz, gdy dzwoniła babka z TP, gdy odebrał najpierw on i pogadał z nią, a potem ja, to powiedziała, że mam mądrego syna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam:)

#233 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 10:07

ja kiedyś mając 16lat chodziłam z 26latkiem

Znam taką parę, gdzie ona ma 16 lat, a on 26. Ale to inteligentny facet i muszę powiedzieć, że różnicę jednak widać :mrgreen:

a raz, gdy dzwoniła babka z TP, gdy odebrał najpierw on i pogadał z nią, a potem ja, to powiedziała, że mam mądrego syna :mrgreen: :mrgreen:

hehe <umieraam></span>

#234 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 15:06

ja kiedyś mając 16lat chodziłam z 26latkiem

dla mnie to za duza roznica wieku 10 lat :mrgreen:

#235 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 15:55

a moja kumpela ma męża 12 lat starszego :-D jemu strzeliła teraz 40, a ona ma 28 i jakoś nieźle im się żyje ;-)

#236 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 15:57

a moja kumpela ma męża 12 lat starszego jemu strzeliła teraz 40, a ona ma 28 i jakoś nieźle im się żyje

mozliwe ale chodzilo mi tu o to iz kolezanka w wieku 16 lat miala faceta o 10 lat starszego w glowie mi sie to nie miesci :mrgreen:

#237 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 15:59

to fakt, w tym momencie różnice znacznie widać ;-)
ale ta moja kumpelka też zaczynała coś koło 18 ze swoim obecnym mężem, po ślubie już są chyba z 8 lat, więc nigdy nie ma reguły ;-)

#238 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 16:01

to fakt, w tym momencie różnice znacznie widać
ale ta moja kumpelka też zaczynała coś koło 18 ze swoim obecnym mężem, po ślubie już są chyba z 8 lat, więc nigdy nie ma reguły

:mrgreen:

#239 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 16:07

Madzius, piszesz o mnie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hehe ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#240 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 01 grudnia 2007 - 17:04

Madzius, piszesz o mnie?

nie Madziu :-P