Zrównanie wieku emerytalnego
Napisano 31 marca 2008 - 08:23
Napisano 31 marca 2008 - 16:15
ostatnio robiłam zakupy w sklepie real a na kasie siedziała pani koło 60lat (to oczywiście w przenośni-nikogo nie chce obrażać)ale dla mnie taka pani powinna już sobie w domku odpoczywać
Napisano 31 marca 2008 - 17:00
Napisano 31 marca 2008 - 17:14
Napisano 01 kwietnia 2008 - 17:45
Napisano 01 kwietnia 2008 - 19:36
Napisano 02 kwietnia 2008 - 08:09
Przez te 5 lat kwota emerytury kobiety jest niższa.
Wydaje mi się,że ta sprawa i tak nie zrówna tych kwot ponieważ nadal zarobki kobiet są niższe niż mężczyzn i pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet z dziećmi ( szczególnie małymi). Nie chcą też zatrudniać mężatek bez dzieci i takie się robi błędne koło.
Naoglądałam się tego bo przez rok szukałam pracy.
Może teraz wkońcu to się zmieni.
I wiem jedno..............mało który pracodawca będzie trzymał 65 letnią sekretarkę, kelnerkę czy managera.
W tym cały problem
Napisano 02 kwietnia 2008 - 23:56
Napisano 18 czerwca 2008 - 14:37
kobieta po 50 ma szanse na prace tylko jesli sama jest szefem swojej własnej firmy ...taka prawda
Niestety prawda...i nie zanosi się na zmiany
Napisano 18 czerwca 2008 - 14:42
I wiem jedno..............mało który pracodawca będzie trzymał 65 letnią sekretarkę, kelnerkę czy managera.
nie wyobrażam sobie 65 letniej kelnerki
ciezko jest marzyc o powrocie do kraju w ktorym podkladaja Ci tylko klody pod nogi.
Napisano 18 czerwca 2008 - 14:51
nie uważam ze do zmywania naczyn trzeba talentu wiec mezczyzna tez moze wrzucic do zwywarki talerze i ja włączyc bądz sam wrzucic swoje ciuchy do pralki
Napisano 18 czerwca 2008 - 18:07
uwielbiam to bo zawsze jest duzo smiechu
Napisano 18 czerwca 2008 - 21:03
W tym wieku to już powinno się wnuki pilnować.
A zrównanie wieku to jakieś totalne nieporozumienie...
Napisano 18 czerwca 2008 - 21:25
wiecie co - już od dłuższego czasu tak obserwuje te zapędy żeby kobiety miały taki sam wiek emerytalny ja mężczyźni....a ja się pytam: czy jakiś palant na stołku zdaje sobie sprawę że my oprócz normalnych etatów mamy też dom
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
itd.
?
to jest minimum 0,5 etatu - jesli nie cały !!!!!! no prosze Was ! - mam rację ? My PRACUJEMY 2 x tak intensywnie jak facet !!!!!
HEHE...o tym samym ostatnio gadałam z moja kosmetyczka..i wlasnie tez tak stwoerdziłysmy...przeciez my pracujemy na 2 etaty!!!
Wiec prośba do tych wyzej: OPAMIęTAJCIE SIę Głą**
Napisano 14 września 2008 - 17:08
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 września 2008 - 02:43
Napisano 16 września 2008 - 11:48
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 września 2008 - 17:03
Napisano 21 września 2008 - 23:30
wiecie co - już od dłuższego czasu tak obserwuje te zapędy żeby kobiety miały taki sam wiek emerytalny ja mężczyźni....a ja się pytam: czy jakiś palant na stołku zdaje sobie sprawę że my oprócz normalnych etatów mamy też dom
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
itd.
?
to jest minimum 0,5 etatu - jesli nie cały !!!!!! no prosze Was ! - mam rację ? My PRACUJEMY 2 x tak intensywnie jak facet !!!!!
Po pierwsze.. najpierw walczycie o rownouprawnienie - Wy kobiety. Owszem, nalezy sie Wam bo przeciez teoretycznie niczym sie nie roznicie od mezczyzn.
Chociaz swoja droga i tak uwazam ze pewne zawody sa tylko dla samca, nie mowie tutaj o prezesach firm czy tez dyrektorach ale bardziej o zawodach typowo fizycznych. Jakby nie zauwazyc facet pracujacy fizycznie szybciej sie wypala niz kobieta ktora ma zazwyczaj lzejsza prace, a w dodatku moze szybciej isc na emeryture. Zrownanie wieku emerytalnego to jakby nastepstwo rownouprawnienia.
A co do argumentu ze macie drugi etat dom, blagam Was - ktos Wam kaze ? Jak jestescie tak wychowane badz takie z Was gosposie to uslugujcie swojemu facetowi do usranej smierci. W domu powinien byc podzial obowiazkow, czy to sie komus podoba czy nie, bo w tym domu zyja 2 osoby a nie 1.
A to ze Wy pracujecie 2x tak intensywnie jak facet.. mam to skomentowac ? to co wyzej - same sie o to prosicie uslugujac mezczyznie jak jakiemus krolowi, kazdy ma 2 raczki i potrafi sobie zrobic cos do papu, a nawet raz na 2-3 dni ugotowac dla dwojga. Gotowanie nie meczy.
Napisano 18 października 2008 - 16:03
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko