iwonaryki napisał/a:
z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej
pieniążki ze sprzedaży domu cioci tak szybko się rozeszły? oooo, jak mi przykro
A co to Cię obchodzi .. moje życie moja sprawa na co pieniądze wydaje ...
ślub cywilny u mnie kosztuje 80 zł, wiadomo ubrać się jakoś trzeba, ale nawet gdybyś kupiła kieckę za 300, czy 500 czy nawet 1000 zł to już by były wszystkie koszty tej imprezy (bo jak dobrze pamiętam, chwaliłaś się, że D. garnitur już ma kupiony). Gdyby oczywiście chodziło o kwestię tego, że oboje chcecie wziąć ślub. Ubieracie się, idziecie do urzędu ze świadkami, podpisujecie papierek i wychodzicie jako małżeństwo. Cała filozofia.
A u nas kosztuje koło 100 zł , może u Ciebie jest tak u każdego jest inaczej .. Bo kupiliśmy a co nie możemy

.. dwa dostał od swojego pracodawcy..
Myślisz że to takie chop siup i już po ptakach jakbym chciała to dawno bym już tak zrobiła , na razie poczekamy zobaczymy , jak to się dalej potoczy .. na razie dla nas jest najważniejsze , aby Komunię naszego Grzesia załatwić i zorganizować , a ślub nie zając nie ucieknie.
Madź napisał/a:
Mi się widzi, że ktoś tu się żenić nie chce i to obojętnie jaki by to nie miałby być ślub.
Własnie, cała ta historia się kupy nie trzyma. Raz już są przygotowania do ślub, raz nie wiadomo czy wezmą. Raz są wierzący, raz niewierzący. Tu niby ateista, a dziecko do komunii. Mnie tam nic do tego, po prostu czytam i jestem coraz bardziej zdziwiona. Zwłaszcza, że na tym etapie życia to już się powinno mieć pewne fundamentalne sprawy i plany na przyszłość obgadane.
Czasami tak bywa że życie pokazuje co innego , wszak były przygotowania i ich nie ma proste i logiczne .. bo dziecko ma 8 lat i każde , w tym wieku dziecko idzie do komunii .. a że mój narzeczony jest innego wyznania .. wiele jest osób które nie wierzą w kościół ani w Boga lub są ateistami lub baptystami .. ostatnio dużo u nas się wydarzyło a ja tu nie wchodzę i nie zamierzam więcej wchodzić , bo tylko się czepiacie garbatego że ma dzieci proste
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.