Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

nauka pływania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#101 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 09:04

Z moją umiejętnością pływania jest tak, że owszem popłynę... ale tylko kiedy wiem, że mam pod soba dno, bo jeśli zaczyna się robic głęboko to od razu idę na dno jak kamień <bezradny></span>

ja dokladnie mam tak samo, a moze jednak nie calkiem :lol: Bo moje plyniecie nie jest jakies profesjonalne, jestem na etapie nauki :lol: W tym roku probowalam przelamac strach, i powiem szczerze, ze nawet plynelam, wiedzac, ze pode mna nie ma dna ;-) Ale tylko przez chwile, bo wlaczala sie czerwona lampka, strach w oczach, i musieli mnie holowac do brzegu :mrgreen:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#102 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 09:15

Ja potrafię pływać, może nie profesjonalnie ale po swojemu daje radę :D tylko, że nie przepadam za wodą, musi mnie ktoś bardzo długo i skutecznie namawiać żebym weszła do basenu czy morza. Bo o jeziorze nie ma nawet mowy, ale to ze względu, że się brzydzę tej 'stojącej' naturalnie długo wody :P wydaje mi się, że jest w nim mnóstwo bakterii i obrzydliwości :D psychol ze mnie wiem <bezradny></span> :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#103 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 11:03

Ja kocham pływać :!: :!: :!:
W podstawówce chodziłam na basen i pływałam z deseczka...technikę wyćwiczoną miałam tylko mi brakowało odwagi żeby odłożyć ta deseczkę i tak odważyłam się dopiero na wakacjach w jeziorku :-P od tamtej pory śmigam :mrgreen: Jak jestem nad jeziorem robię sobie dalekie wypady wpław, kocham to!!!! ;-)
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#104 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 13:20

ja pamiętam jak kiedyś bałam się pływać , jak mama kładła mnie na wodzie podtrzymując za brzuch to darłam się na cały głos że mnie topi a ludzie się patrzeli jak na wariatkę :D
ale pamietam jak się nauczyłam pływać ,tata na słowacji wrzucił mnie do basenu w którym nie było dna i kazał wzdłuż przepłynąć za duże lody i dwa litry sprite :D a że mi tam smakowały bardzo lody to przepłynęłam po swojemu ale dałam radę :D no i od tamtej pory pływam już normalnie wszędzie :)

W podstawówce chodziłam na basen i pływałam z deseczka.

też chodziłAM na basen ale z deseczką nie pływałam bo już umiałam po tej akcji na słowacji :D na basenie w szkole takiej to ciągle na plecach pływałam bo mi się to strasznie podobało ;P

#105 rruuddaa_90

rruuddaa_90
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 19:52

Z moją umiejętnością pływania jest tak, że owszem popłynę... ale tylko kiedy wiem, że mam pod soba dno, bo jeśli zaczyna się robic głęboko to od razu idę na dno jak kamień <bezradny></span>

Tez tak mam ;) Po za tym, jak sie robi coraz glebiej to bardzije skupiam sie na tym, ze jest gleboko i utone a nie na technice plywania :-P

Uczylam sie i w podstawowce i w liceum plywac, ale chyba nie do konca sie nauczylam. Jakos mnie nigdy to tego nie ciagnelo :mrgreen:

#106 tull

tull
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 11:36

Ja próbowałem przez wakacje nauczyć swoją lubą, no ale niestety nie dało rady;) A raczej:( Bo nie było do śmiechu... A ja pływać uwielbiam, w końcu zodiakalna ryba;)

#107 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 23:21

ja nie miala z tym problemu bo juz jako bobas uwielbialam wode i nik nie musial mnie zmuszac do kapieli,a sama nauka nie jest trudna wystarczy sie rozluźnić i słuchać tego co mówi instruktor:)

#108 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 11 maja 2010 - 13:18

Ja nie umialam plywac do niedawna zawsze mialam lek przed woda a ten lek wzial sie z dziecinstwa. Jak jako mala dziewczynka jezdzilam za znajomymi i rodzicami nad zalew i chcialam isc za tata a ze nie umialam plywac to malo co a bym sie utopila :-( takie traumatyczne wspomnienie z dziecinstwa, Potem dlugo, dlugo sie nie moglam przelamac do wody i do plywania. Az na tamtych wakacjach poszlam z kolezankami na basen woda na 120cm i stwierdzilam raz kozie smierc :lol:
zaczelam wierzgac tymi nogami w basenie jak glupia <umieraam></span> ludzie sie patrzyli na mnie co sie dzieje potem patrze sie i stwierdzam ze plyne :mrgreen: :mrgreen: <winner1></span> takze ja jakos sama nauczylam sie tego plywania bez zadnych lekcji ;-)

201407101662.png

#109 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 11 maja 2010 - 14:27

a ja umiem pływać od zawsze, pamiętam ze jak byłam w 5 klasie zaczęłam chodzić ze starszymi kolegami z osiedla nad rzekę, spacerkiem było to 20 min. Łaziliśmy tam od 10 rano do wieczora praktycznie i tak każdy dzień :P zresztą przez cały okres mieszkania na osiedlu całe wakacje spędzaliśmy nad tą rzeką, dlatego umiem pływać i skakać do wody, np na główkę <umieraam></span> :P

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#110 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 maja 2010 - 19:40

ja nie boje sie wody , ale plywacsie nigdy nie nauczyłam , Piotrek mówi ze mnie moze nauczyc , a ja na to ze pozbyłam sie wszelkich strojów kąpielowych ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#111 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 19 maja 2010 - 15:34

Ehh, Pewnie Mu to nie będzie przeszkadzać :mrgreen:
Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#112 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 20 maja 2010 - 08:50

Nauczylam sie plywac w dziecinstwie i nawet niezle mi idzie,ale nigdy nie wejde do wody gdzie jest glebiej niz po szyje.Musze czuc dno pod nogami.Mysle,ze warto podjac nauke plywania,bo to calkiem przyjemne i mozna dobrze schudnac.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#113 Martunia

Martunia
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 14:51

Cześć. Czy pływacie może pod wodą na bezdechu? :) Jeśli tak, to jakie są Wasze rekordy w tej dyscyplinie (czas spędzony pod wodą, przepłynięte metry)?

#114 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 15:34

Chodziłam na basen z synem,ale tylko pomoczyć się z deseczką :mrgreen:
Może kiedyś nauczę się pływać :mrgreen: a może już za późno ;-)

#115 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 11:45

Może kiedyś nauczę się pływać :mrgreen: a może już za późno ;-)

nigdy nie jest za późno! ;-)

#116 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 12:04

Ja nigdy nie chodziłam na naukę pływania, sama sie nauczyłam, często jeździłam na basen i na początku pływałam na tej deseczce a potem sama zaczęłam i poszło ;)

#117 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 17:44

Nie umiem pływać. Nie lubiłam zajęć z basenu w szkole :cry: Nie chcę się nauczyć, bo po prostu nie mam ochoty, a tym bardziej okazji :-|

#118 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 18:59

Ja pierwsze zajęcia z pływania miałam w przedszkolu, jakoś szybko załapałam o co chodzi. To chyba najlepszy wiek na naukę. W podstawówce jeździliśmy na basen co piątek, a w liceum basen miałam w szkole, raz w tygodniu obowiązkowo 1.5 godziny.
Bałam się skakać na główkę, ale w liceum się przełamałam, bo trzeba było zdawać na ocenę, nauczyłam się, dostałam 5 i znów przestałam skakać :-P

#119 Pantera

Pantera
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 05 maja 2012 - 18:15

ja nie umiem pływac, ale mysle ze mogłabym sie nauczyc, myslicie ze poprzez nauke plywania troche uda mi sie schudnac? :)

#120 aleks_andra

aleks_andra
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 12 września 2012 - 07:46

Nauczyłam się porządnie pływać dopiero na studiach. Przez 3 lata basen 1-2 razy w tygodniu, oczywiście zajęcia z instruktorem, ale w grupie. I efekty są, pływam teraz bardzo dobrze.