Łykać kwas foliowy i zdrowo się odżywiać.

Napisano 04 luty 2008 - 22:48
Napisano 05 luty 2008 - 12:08
Napisano 05 luty 2008 - 18:31
siostra Ty tam nie wydziwiajale tak się jeszcze zastanawiamy czy troszkę w czasie tego starania nie odłożyć....
Napisano 05 luty 2008 - 21:46
Napisano 05 luty 2008 - 23:02
?Jako, że ten temat zaczyna nas coraz bardziej dotyczyć rodzi się mnóstwo pytań. W grudniu odstawiłam tabletki, w kwietniu planujemy zrezygnować w ogóle z zabezpieczenia. Czy w związku z tym już teraz powinnam iść do lekarza pierwszego kontaktu zrobić podstawowe badania? Marcin też? Wizyta u ginekologa już teraz jest potrzebna? A co z alkoholem? Już powinnam całkiem odstawić
Napisano 07 luty 2008 - 11:28
Napisano 07 luty 2008 - 11:39
Może się okazać, że jest np. cysta na jajniku ( jak ma koleżanka w ciąży) i przez to problem z jej utrzymaniem, albo jakaś nadżerka, którą lepiej jak najszybciej usunąć co też zwiększy szansę na utrzymanie ciąży
Napisano 08 luty 2008 - 09:07
no co Ty ja chodzę 2 razy w roku.Jak sie chodzi co 2 lata
Napisano 10 luty 2008 - 04:41
?Jako, że ten temat zaczyna nas coraz bardziej dotyczyć rodzi się mnóstwo pytań. W grudniu odstawiłam tabletki, w kwietniu planujemy zrezygnować w ogóle z zabezpieczenia. Czy w związku z tym już teraz powinnam iść do lekarza pierwszego kontaktu zrobić podstawowe badania? Marcin też? Wizyta u ginekologa już teraz jest potrzebna? A co z alkoholem? Już powinnam całkiem odstawić
Moze to wyda sie wam glupie,ale ja polecalabym tylko kwas foliowy ja tam sie nie przygotowywalam a co to komunia swieta???jak dzidzius ma byc to bedzie najlepiej o tym nie myslecz picia mocniejszysz trunkow zrezygnujesz i tak moze nawet ciagnac sie rok,skad wiesz kiedy zajdziesz??ja zylam normalnie,bralam tylko kwas foliowy i przedewszystkim nie myslalam o tym.Ale od dnia kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to wtedy zmienilam tryb zycia
ale wiadomo kazdy robi po swojemu tak samo jak kazdy inaczej wychowuje dziecko
![]()
Pozdrawiam i powodzenia
Napisano 11 luty 2008 - 10:19
Napisano 11 luty 2008 - 10:49
a może mam inne niż wy doświadczenia w tym zakresie bo 80% par, które znam nie może posiadać potomstwa lub stara się bez rezultatu
Napisano 11 luty 2008 - 11:31
Ale myślę,że warto zrobić badania hormonalne jeśli ktoś nie potrafi zajść w ciążę
Napisano 11 luty 2008 - 12:45
w okolicach mojego wieku czyli po 30-stce choć cztery koleżanki przed 30-stką też się starają i ciągle nic mimo wizyt u specjalisty w tym zakresieNaprawdę aż tak dużo ?? W jakim wieku to są pary ??
tylko pytanie-ile powinno być tych prób?jesli nie potrafia,owszem,ale po co robic badania jak sie nawet sie probowalo
Napisano 20 luty 2008 - 08:56
Napisano 16 grudzień 2008 - 20:18
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 05 kwiecień 2009 - 22:14
Napisano 06 kwiecień 2009 - 21:25
ty nie myśl tylko zrób ... bo jeśli dostaniesz różyczkę (co bardzo prawdopodobne) w ciąży to będzie źle dla Ciebie i maluszkaMyslalam o szczepionce bo rózyczki nie mialam
Napisano 03 lipiec 2010 - 15:06
Napisano 03 lipiec 2010 - 17:23
Chciałam kupić w aptece kwas foliowy, tylko nie wiem, czy bez konsultacji z lekarzem mogę go zażywać
chyba wybiorę się do ginekologa sprawdzić czy wszystko w moim organizmie gra, tyle, że u nas są długie terminy oczekiwania na wizytę... I na pewno czeka mnie wizyta u stomatologa, o zgrozo
A czy facet teraz już powinien odstawić alkohol i to tak całkowicie? (często chodzimy na jakieś imprezki i wiadomo, że zawsze jakies piwko jest
Napisano 04 lipiec 2010 - 10:32
to chyba najwazniejsze , ja pewnie bym zrobiła badania na rozyczke i toksoplazmoze, bo nie kazdy lekarz zlecie pewnie takie badania, tak aby byly refundowane. mozna by tez zrobic zwykla morfologie czy nie ma anemii.chyba wybiorę się do ginekologa sprawdzić czy wszystko w moim organizmie gra
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Jak otworzyć własny biznes? |
|
![]() |
|
Ile miesięcznie idzie Wam na jedzenie? |
|
![]() |
|