Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#301 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 18:46

Na pewno przy większych problemach najpierw powinno się iść do dermatologa, ale trafinie na dobrego to też nie lada sztuka, ja słyszałam, że kremy qcera są dobre na trądzik.

#302 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 18:53

Faktycznie dobry, moja siostra go używa, z zalecenia dermatologa, efekty było widać już po kilku tygodniach, pojawia się znacznie mniej zaskórników, cera tak się nie świeci.

#303 Nikkaaa

Nikkaaa
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 10:38

mojej znajomej dermatolog polecił Qcerę. powiem Wam, że byłam trochę zaskoczona bo to bardo tani specyfik i nie spodziewałam się spektakularnych efektów. zobaczyłam znajomą po miesiącu i zmieniłam zdanie na temat tego, że skuteczność produktu zależy od jego ceny. fajnie wygładza, oczyszcza z niechcianych zaskórników, no i wyrównuje koloryt skóry. taka mała rada, żeby nie zniechęcać się niską ceną. próbowałam przeciwzmarszczkowych kremów z najwyższych półek i nie zawsze widziałam efekty kuracji. lepiej spytać dermatologa albo farmaceuty :)

#304 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 16:24

A gdzie go można kupić? Czy to tylko dermatolog może przepisac? Poleciłabym go koleżance, bo bardzo męczy się z trądzikiem od kilku dobrych lat ;/

#305 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 03 grudnia 2015 - 12:23

Pewnie już go znalazłaś, ale można go kupić pewnie w każdej aptece.

#306 calamartyna

calamartyna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 28 grudnia 2015 - 12:04

w moim przypadku dermatolog przypisał jakieś kremy ale ogolnie dosyc słabo działały, potem miałam dopiero jakis antybiotyk to było juz troche lepeij, na codzien staram się dbać o cerę i do usuwania starego naskórka uzywam peelingu bielendowskiego gruboziarnistego do cery tlustej, dodadtkowo codzeinnie rano staram się nakładac krem nawilżający ale odpowiedni do mojej cery

#307 staruszka94

staruszka94
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 16:15

Dokładne zmywanie makijażu :)

#308 lidiaa1986

lidiaa1986
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 23 lipca 2017 - 15:28

dużo wcześniej warto brać witaminy ... link .. i pewnie trądzik będzie mniejszy. Jezeli jest on spowodowany brakiem witamin i minerałow 

#309 MarzenkaH

MarzenkaH
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 24 lipca 2017 - 08:12

Ja również miałam dość dużo walki z trądzikiem u syna ale odstawił słodycze ,inna dieta  ,na treningi zabiera dodatkowy ręcznik do wycierania twarzy , dba o pielęgnację twarzy 2 razy dziennie (głównie do pielęgnacji używa wodę srebrną naturamedica antybakteryjna przeciwgrzybicza itd) i dzięki takiemu dbaniu o skórę trądzik ustępuje nie leczy się bo nie używamy żadnych maści kremów itd ale wydaje mi się że każdy ma czas na pielęgnacje twarzy kobiety szczególnie ;) 

#310 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 17 sierpnia 2017 - 09:44

Dieta przy trądziku jest bardzo ważna, podobnie jak właściwe oczyszczanie twarzy.

#311 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 17 sierpnia 2017 - 10:33

Oczyszczanie cery

odpowiednia dieta

kosmetyki też są ważne.... o zgrozo bardzo wiele kosmetyków sklepowych do cery trądzikowej zawiera składniki , które na pewno się w kosmetykach przeciwtrądzikowych nie powinny znaleźć.... Jakieś oleje mineralne czy parafiny.

Polecam Sevolium. Jak dla mnie numer jeden. Najlepsze serum jakie do tej pory stosowałam a pomimo moich 34 lat mam tradzik, cały czas miałam. Teraz powoli wszystko wraca do normy, skóra wyglada bardzo dobrze. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#312 Maryla910

Maryla910
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 05 września 2017 - 17:10

Ja w Twoim wieku radziłam sobie dobrze. Pomagają toniki i oczyszczacze ale nie zapominaj o balansie

.... 

#313 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10 września 2017 - 08:51

Do dermatologa na pewno warto iść, ale też koniecznie stosować odpowiednie kosmetyki, jest taka maseczka metaliczna bielendy silver detox do cery tłustej i mieszanej, powinna pomóc.

#314 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 20 października 2017 - 12:07

Ważne, by nic nie robić na własna rękę, bo można cerze tylko zaszkodzić.

#315 nabali

nabali
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 14:50

Jak tylko odstawiłam mleko trądzik minął!

#316 jedza78

jedza78
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 13:20

moja siostra ma straszy problem z tradzikiem, kiepska sprawa :( 

#317 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 10 stycznia 2018 - 17:49

Wczoraj mnie na yt jeden filmik zaciekawił. Laska używała parownicy na twarz, podczas zabiegu parowego nałożyła żel do mycia, potem go wytarła mokrą szmatką i nałożyła maseczkę na twarz, a parownica nadal działała. Ponoć po kilku dniach już widać różnicę. Maseczka to była glinka bentoinowa, więc sama w sobie powinna super działać.

Miłego dnia ;)

#318 fugazi

fugazi
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 19:13

Oczyszczanie cery

odpowiednia dieta

ortodonta wilanów

kosmetyki też są ważne.... o zgrozo bardzo wiele kosmetyków sklepowych do cery trądzikowej zawiera składniki , które na pewno się w kosmetykach przeciwtrądzikowych nie powinny znaleźć.... Jakieś oleje mineralne czy parafiny.

Polecam Sevolium. Jak dla mnie numer jeden. Najlepsze serum jakie do tej pory stosowałam a pomimo moich 34 lat mam tradzik, cały czas miałam. Teraz powoli wszystko wraca do normy, skóra wyglada bardzo dobrze. 

Zgadzam się. Ja tez stosowałam Sevolium i bardzo mi to pomogło. Skóra jak u niemowlaczka! :-D

#319 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 lutego 2018 - 23:18

Parownica przypadkiem nie wpływa tylko na to że się rozszerzają pory ? Dzięki temu kosmetyki głębiej wnikają i łatwiej oczyścić. Ja wróciłam do maski oczyszczającej larosett, z swedermu. Już nie raz się u mnie sprawdziła, szczególnie teraz gdy wypryski znów się pojawiają...

#320 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 21 lutego 2018 - 10:22

Nie powinnno się robić kąpieli parowych ani przy trądziku, ani przy cerze naczynkowej.