Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wizyta u ginekologa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
628 odpowiedzi w tym temacie

#181 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:21

Mirabelka__22, lekarz to lekarz, ja tam zawsze walę prosto z mostu ;-)
Chociaż pamiętam jedną z moich pierwszych wizyt u ginekologa jak trafiłam nie na swojego, a na zastępstwo...wchodzę, a tam...młody bóg po prostu :shock:
Przystojniak jakich mało, zdębiałam i nie skorzystałam z wizyty :mrgreen:
Facet zdziwiony, pyta dlaczego, ja się najpierw zaczęłam wykręcać, a potem po prostu powiedziałam, że sorry, ale jest w moim typie i na kawę się mogę z nim umówić, ale zbadać się nie dam :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#182 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:26

Kahela, no to super historyjka :mrgreen:
Ale nie dziwie sie.
<umieraam></span> <umieraam></span>

W sumie..to nurtuje mnie jedna kwestia.. Jakies tam badanie, pare slow i niby mi tabletki wybral.. To chyba niezbyt dobrze? Kolezanka to dostala na pierwszej izycie nawet bez zadnego badania :shock: A nigdy wczesniej u gina nie byla..

#183 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:33

Kahela, ty to przebojem przez zycie idziesz normalnie :-D

W sumie..to nurtuje mnie jedna kwestia.. Jakies tam badanie, pare slow i niby mi tabletki wybral.. To chyba niezbyt dobrze? Kolezanka to dostala na pierwszej izycie nawet bez zadnego badania :shock: A nigdy wczesniej u gina nie byla..

ja mialam ze 4 badania i jeszcze musialam czekac na wyniki zanim mi jakiekolwiek tabsy dal,to chyba zalezy od ginekologa <bezradny></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#184 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:35

Zależy od gina...mój zadał mi kilka podstawowych pytań, od razu przepisał tabsy i powiedział tylko, że jakby coś, to mam się zgłosić po zmianę ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#185 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:36

angik1683, a chodzilas prywatnie czy jak?

Kahela, mnie tez przepytal plus szybkie badanie. A kolezanka nie chciala sie zbadac :mrgreen: Mi sam zaproponowal tabsy..

#186 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:39

a chodzilas prywatnie czy jak?

nie, w przychodni
nie wiem czemu az tak sie wczul w role,tak samo potraktowal moja kolezanke bo mialysmy wizyte jedna po drugiej
sl-11609.png

#187 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 października 2008 - 21:44

angik1683, zalezy od lekarza..a teraz nie maja kasy na takie badania.. I nie robia. Zreszta jakie robia w ogole jeszcze inne badania? Na czym one polegaja?

#188 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 października 2008 - 23:07

Zreszta jakie robia w ogole jeszcze inne badania? Na czym one polegaja?

no ja mialam pobrany wymaz i cytologie mialam i cisnienie mierzyli i od razu dostalam skierowanie na usg,przy okazji cycuszki wymacane zostaly no i tysiac pytan do... ;-)
sl-11609.png

#189 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 października 2008 - 23:11

przy okazji cycuszki wymacane zostaly

To od gory do dolu Cie obejrzal :mrgreen: A moze to jakis mlody lekarz byl? Ale wg mnie super sprawa..a nie tak od razu..

#190 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 października 2008 - 23:17

To od gory do dolu Cie obejrzal :mrgreen: A moze to jakis mlody lekarz byl? Ale wg mnie super sprawa..a nie tak od razu..

jakby byl mlody to bym sie nie dala :-P
starszy,doswiadczony ze tak powiem :-P

ja napoczatku sie wkurzalam,ze tyle zachodu o te tabsy,tym bardziej ze chcialam juz,teraz,zaraz bo sie nasluchalam jak to fajnie sie kochac bez gumek,jak to cere poprawia,jak reguluje okres- ale teraz doceniam to,ze pan doktor tak na serio podszedl do sprawy,bo np. tutaj po tabsy idzie sie do lekarza rodzinnego i nawet nie ma badania ginekologicznego,tylko cisnienie sprawdzaja raz do roku i wage i wypisuja recepte na takie tabsy jakie sobie pacjentka zazyczy :-/ a jednak tabsy powinny byc dopasowane mniej wiecej
sl-11609.png

#191 Ineczka

Ineczka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 października 2008 - 15:29

Witam Was drogie Panie. :-D chciałam Was zapytać o poradę , bo możliwe ze któraś z Was juz spotkała sie z takim problemem... otóż ostatnio zauwazyłam ze "rzucił" mi sie wąsik i to w dość wyraźny sposób , ale również wzrósł poziom włosów na rękach a nawet na dłoniach . Jestem dość mocna brunetką i zawsze mialam z tym problem ale nie az tak . Dodatkowo dochodzi do tego nieregularny okres . Wiem ze powinnam sie zgłosić do lekarza ,ale... : ginekolog czy endokrynolog ( dodam ze mam 18 lat i byłaby to moja pierwsza wizyta , ktorej strasznie sie obawiam :-| ) Wydaje mi sie mozliwe ze mam problem z hormonami ... ( zapomnialam dodać ze w tym samym czasie co zauważyłam wzrost włosków na rękach i pod nosem ,jak nigdy dotąd zaczeły wypadac mi z głowy wlosy wraz z cebulkami ) .Dodam ze bardzo dbam o swoja figure ale nie w tak poważny sposób , po prostu staram sie nie dopuścić do przybierania na wadze ( często ćwicze aerobik) ... i martwi mnie to ze tak długo walcząc ze swoim ciałem nagle dostanę tabletki po ktorych utyję :-| ,Chcialam zapytac jeszcze czy jesli zakładając codziennie starałabym sie ćwiczyć zażywając tabletki i tak bym utyła??

#192 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 października 2008 - 15:36

dostanę tabletki po ktorych utyję :-|

Jeśli udasz się do odpowiedzialnego ginekologa, to nie zapisze Ci byle jakich tabletek, a najpierw każe zrobić niezbędne badania i na ich podstawie przepisze Ci tabletki po których nie utyjesz. Po drugie sprawa tycia nie polega na jedzeniu tabletek i tyciu, tylko zwiększa się apetyt ewentualnie, a wiadomo do czego apeteyt prowadzi, jeśli nie jest kontrolowany. Więc jeśli masz silną wolę to żaden problem. Nadmierny wzrost owłosienia świadczy raczej o zaburzeniach hormonalnych ;) Podobnie ma się twój okres. Pierwsze wizyta u ginekologa przeżycie, ale nie do końca straszne ;) Ja mimo zestresowania, byłam bardzo dobrze zbadana i stres był kompletnie niepotrzebny, więc i Tobie radze się nie przejmować, a i mieć wizytę u ginekologa za sobą. Im wcześniej kontrolujesz swoje zdrowie, tym lepiej :)

#193 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 21 października 2008 - 16:31

Ineczka, zgadzam sie z tym co napisała Elodi, dodam jeszcze od siebie że moja kuzynka miała podobny problem jak ty..... szczerze to na początku depilowała wąski i ręce ale efekt była nie bardzo..... poszła do lekarza ginekologa ten zlecił jej serie badań typowo ginekologicznych i na poziom hormonów i potem z wynikami szła do endokrynologa razem ustalili na czym jej zalezy co moze czego nie mozę i dobrali hormony ...... dziś ma buzie jak aniołek szczupła jest i piekna nawet jednego pryszcza nie ma ...... wiec duzo zalezy od lekarza

#194 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 28 października 2008 - 12:43

i martwi mnie to ze tak długo walcząc ze swoim ciałem nagle dostanę tabletki po ktorych utyję ,Chcialam zapytac jeszcze czy jesli zakładając codziennie starałabym sie ćwiczyć zażywając tabletki i tak bym utyła??

z tego co wiem to pigulki III generacji ( np. harmonet, novynette) nie odkładaja wody w organizmie i rzadko dochodzi do utycia w porównaniu do pigułek II generacji.

Zresztą to sam gin wie :-P
Już nie panna a żona :*

#195 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 października 2008 - 10:55

Nie zawsze sie tyje od pigulek. Lekarz zaleci badania, i dobierze ci prawidlowe. Moja kolezanka np. zaczela chudnac po tabletkach, druga przytyla, a trzecia nic. Roznie bywa <bezradny></span>

[ Dodano: 2008-10-29, 10:57 ]

wiec duzo zalezy od lekarza

Wszystko zalezy od lekarza.
Znam przypadek gdzie lekarz nie zlecil zadnych badan tylko przypisal odrazu i dziewczyna nie dosc ze przytyla 16 kg. po tabletkach to jescze zaszla w ciaze bo lekarz zle dobral <bezradny></span>

[ Dodano: 2008-10-29, 10:58 ]
A 1 wizyty nie ma co sie bac :->

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#196 agatka_H

agatka_H
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 29 października 2008 - 14:03

watpie, ze od zle dobranych tabletek mozna zajsc w ciaze!!!!!!!!ta dziewczyna pewnie zapomniala lub tabletka sie nie wchlonela- moze brala jeszcze obok jakies inne leki... kazda tabletka ma na tyle hormonow, ze chroni zawsze nawet jak jest zle dobrana! co najwyzej, to moga byc skutki uboczne: plamienia, tycie, bole, zatrzymanie wody w organizmie

#197 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 29 października 2008 - 14:22

watpie, ze od zle dobranych tabletek mozna zajsc w ciaze!!!

Z tego co ta kolezanka opowiadala to drugi lekarz zlecil jej kompleksowe badania i okazalo sie, ze miala problemy z tarczyca i tamte tebletki wogole jej nie chronily <bezradny></span> teraz ma 3 letnie dziecko.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#198 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 29 października 2008 - 14:40

Zapraszam do mojego gabinetu, daje zniżkę i łąpówek nie biorę.
No chyba że ktoś bardzo chce dać to już wezmę.

Robie dobrze i solidnie, fuszerki nie puszczam. Daję gwarancję pełnej satysfakcji.
Wyjdziesz ode mnie zdrowa i zadowolona.

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2008-10-29, 14:44 ]
Ban dla Ciebie a uzytkowniczki prosze o niekomentowanie tego postu na Forum ogolnym.

#199 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 16:20

ostatnio byłam pierwszy raz u ginekologa na badaniu... stresowałam sie ;/ w końcu nie miło jest rozkladać nogi przed obcym chłopem ... brrr... ale nie było tak źle. :) Co najwazniejsze - przeżyłam i mam to za sobą :))

#200 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 17:33

ja nie stresuje sie przed tymi badaniami, ale nie lubię ich ze względu na to iż są raczej nieprzyjemne i czasami bolesne.
za pierwszym razem miałam robioną cytologię i to bolało.
ja chodzę do kobietki, może dlatego mniej stresów.
ale niewiele jest dobrych kobiet ginekologów.
mam tu na myśli podejście do pacjentki.
Dołączona grafika

Dołączona grafika