Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Taniec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#101 izaubisoft

izaubisoft
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 maja 2011 - 12:09

Myślicie, że przy grach tanecznych możemy podszkolić swoje umiejętności taneczne?

Pytam, bo niedawno wyszła na konsole XBOX 360 oraz PlayStation3 gra Michael Jackson: The Experience.
Musimy zmierzyć się z w niej z legendarnymi układami choreograficznymi Króla Popu. Sama wiem, że nie jest to łatwe.

Dajcie znać czy Waszym zdaniem taki trening pomaga w tańcu.

Pozdrawiam

Iza

#102 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 16:12

Przybywam przygoniona przez Lady. Co prawda trochę mi to zajęło, ale dotarłam.

Uwielbiam taniec. Uważam iż jest to jeden z najprzyjemniejszych i najlepiej kształtujących ciało "sport".
Ponad rok temu, gdy miałam jeszcze trochę więcej czasu niż teraz chodziłam do szkoły tańca.
Początkowo była to salsa. Niedaleko mojego domu był klub, w którym grali tylko salse. I tak się wciągnęłam i zainteresowałam.

No i flamenco <dreams></span> Kocham po prostu.
Niestety nie znalazłam z tym tańcem już szkoły tańca jako takiej. Jeszcze 2 lata temu była, potem była mała grupa i po kilku miesiącach szkoła uznała to za nieopłacalne i "zamknęli" kurs <bezradny></span>
Jest też coś w stylu takiego ogniska flamenco, ale to już na troche innej zasadzie działa.

Lady, a Ty uczyłaś się flamenco w jakiejś szkole, tutaj w Polsce?

#103 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 19:41

Przybywam przygoniona przez Lady

8-) 8-) 8-)

Lady, a Ty uczyłaś się flamenco w jakiejś szkole, tutaj w Polsce?

si, jakieś 2 lata temu, chodziłam nie pamiętam ile na te zajęcia, a potem przestałam, bo nie miałam kasy i czasu. Ale teraz jak wrócę do Polski na pewno zacznę od nowa. W Krakowie jest sporo tych szkół, jedne lepsze, drugie gorsze, bo czasem się komuś wydaje, że jak posiedział rok w Sevilli i tak pochodził na zajęcia to już wie wszystko, a wie guzik :lol:
I ten taniec jest wspaniały, to prawda. A jak można wytupać wściekłość, to wow, niesamowite uczucie ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#104 jolina

jolina
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 22:09

Czy są tutaj jakieś pasjonatki tańca? Mam nadzieję, że tak, bo dla mnie taniec jest źródłem radości i sposobem na odstresowanie i zapomnienie chociaż na chwilę o wszystkich problemach. Jakie style są waszymi ulubionymi? Ja do tej pory byłam wierna salsie, ale ostatnio myślę o jakiejś zmianie. Jakie style możecie mi polecić?

#105 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:55

Jakie style możecie mi polecić?

Zależy od temperamentu ;)

Bardziej spokojne i romantyczne dziewczyny lubią tańce standardowe.
Szalone i temperamentne lubią latino.
A młode i nowoczesne hip-hop ;)

#106 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 20:58

Szalone i temperamentne lubią latino.

Coś w tym jest :mrgreen:
Chciałabym sie nauczyć tańczyć sambę ;-)

#107 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 14:39

Moja kuzynka obecnie sama uczy się dancehallu. Obczaja kroki w filmikach, uczy się ich nazw, kombinacji :mrgreen: Fajne to jest ;)
Ona to kocha :mrgreen:

#108 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 15:27

Ja tańcze od 15 lat we wrześniu minie 16, trenuje taniec towarzyski klasyczny i towarzyski nowoczesny i nowoczesny i pewiem tak... Gry tematyczne może i trochę pod szkolą ale czy im ufać....zastanowiła bym się nad tym... lecz dla początkujących to dobry start by się zapoznać z tańcem natomiast co do dyskotek to szkoda słów jak tam się tańczy....:) ale nie tańczy się dla kogoś tylko dla siebie a taniec musi wypływać z serca.:) W tańcu poznaje się ludzi:)

#109 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 11 września 2012 - 14:20

Ja tańcze od 15 lat we wrześniu minie 16, trenuje taniec towarzyski klasyczny i towarzyski nowoczesny i nowoczesny i pewiem tak... Gry tematyczne może i trochę pod szkolą ale czy im ufać....zastanowiła bym się nad tym... lecz dla początkujących to dobry start by się zapoznać z tańcem natomiast co do dyskotek to szkoda słów jak tam się tańczy....:) ale nie tańczy się dla kogoś tylko dla siebie a taniec musi wypływać z serca.:) W tańcu poznaje się ludzi:)

Na dyskotekach to róznie bywa... Wiele dziewczyn nie tańczy dla siebie-dla frajdy, tylko po to, b y zwrócić uwagę i poderwać "coś".
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#110 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 19 września 2012 - 10:36

Czy salsa jest trudnym tańcem? Albo tango? Bardzo mi się podobają i chętnie bym się nauczyła, ale mam dwie lewe nogi i nie wiem czy dam radę. :mrgreen:
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#111 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2012 - 10:45

Salsa jak dla mnie jest łatwa (podobnie jest z sambą), natomiast tanga nigdy nie umiałam ogarnąć <bezradny></span>
W liceum chodziłam na lekcje tańca i miło to wspominam, szkoda tylko, że już tyle zapomniałam..

#112 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 19 września 2012 - 12:06

Dzięki, też mi się wydawało, że salsa łatwiejsza do ogarnięcia... :mrgreen:
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#113 milenka01

milenka01
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 26 września 2012 - 12:25

Zapisałam się na kurs tańca Jackson Style czyli Moon, Earth Walki zawsze chciałam się tego nauczyć, zobaczymy czy mi się uda:)

#114 ewelina82

ewelina82
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 22 października 2012 - 12:43

Czy salsa jest trudnym tańcem? Albo tango? Bardzo mi się podobają i chętnie bym się nauczyła, ale mam dwie lewe nogi i nie wiem czy dam radę. :mrgreen:

Powiem, Ci że ja też się zastanawiam, ale wyczaiłam sobie kursik tanga mam zamiar spróbować... Zobaczymy na filmach wygląda tak cudownie :-) :oops:

Zamierzam też iść na profesjonalny pokaz światowej klasy artystów z Broadwayu Tango Pasion w listopadzie.
No więc nie przelewki zabieram się za taniec OSTRO!!! :evil:

#115 mimikra

mimikra
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31 października 2012 - 20:44

Muszę Ci powiedzieć że po tym pokazie na pewno będziesz miała dodatkowego powera na kurs :P
Ja nie tańczę, ale po takich pokazach zawsze bym chciała, tyle że ten zapał trwa do powrotu do domu. Taka okazja żeby zobaczyć Tango Pasion jest niepowtarzalna, na żywo ich jeszcze nie widziałam, więc moze w końcu też zapiszę się na kurs, bo podobno występy zespołu są fenomenalne.

#116 murcielago

murcielago
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 11:23

ja tańczę w sumie wszystko co latino:) czyli salsę, bachatę, kizombę

planuję zapisać się na taniec brzucha albo na tango, jeszcze nie zdecydowałam

ale do tanga trzeba dwojga i nie wiem czy kogoś znajdę :-(
"Kobieta bez wykształcenia ma do wyboru dwie drogi w życiu: małżeństwo albo prostytucję, co właściwie wychodzi na jedno, prawda?"

#117 tuptek84

tuptek84
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 10 marca 2013 - 18:18

zapytam tylko czy macie na myśli tango czy tango argentyńskie? argentino kiedyś próbowałam i jest bardzo trudne technicznie. Postawiłam na salsę tylko ze względu na niższy stopień trudności i jej większą użyteczność :0

#118 VanityStuff

VanityStuff
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 27 marca 2013 - 19:08

Ja tańczyłam przez kilak lat taniec brzucha :) kocham!!! marzy mi się jeszcze porządny kurs salsy, bo te na których byłam to takie amatorki, niestety w moim mieście nie ma nic takiego ;(

#119 milenka01

milenka01
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16 lipca 2013 - 10:26

Ja uwielbiam tańczyć ')

[ Dodano: 2013-07-16, 11:26 ]
To mnie uspokaja i odpręża ;)