Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Taniec

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#61 D4ncer

D4ncer
  • Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 07 września 2008 - 20:08

Chyba nie chodzi o sam kurs tanca, a o Twoje podejscie do zycia. Nie ma stuprocentowej recepty na wyzbycie sie kompleksow, to chyba musi przyjsc z czasem. W tym glowa Twojego faceta, rodzicow i otoczenia. Przede wszystkim jednak Twoja.

Sam jestem trenerem tanca i znam kilka podobnych do Ciebie osob :) Strach na pierwszych zajeciach bedzie niemaly, ale z zajec na zajecia bedziesz coraz bardziej smielsza. Ba, okaze sie ze nie tyle uczysz sie tanca, co uwalniasz sama siebie. Musisz sprobowac odizolowac sie od otoczenia, wyluzowac. Pewna siebie od razu nie bedziesz, ale jak juz nie bedziesz widziala ze wszyscy sie na Ciebie gapia (choc tak tylko bedzie Ci sie zdawac) to bedzie juz polowa sukcesu.

Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Ci powodzenia, uwierz w siebie :)
O mezczyznie swiadczy Jego kobieta!

#62 alaika

alaika
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 października 2008 - 13:37

Zawsze kochałam taniec ale dopiero od niedawna chodzę na salsę i taniec brzucha. To ostatnie jest naprawdę godne polecenia. Rewelacjaaa! Zajęcia odbywają się tylko raz w tygodniu ale dzielnie i wytrwale ćwiczę również w domu przed kompem, naśladując panie z filmików zamieszczonych na necie. A najlepsze w tym tańcu jest to że z każdymi kolejnymi zajęciami wzrasta mi pewność siebie i czuję się hmmm jakby to powiedzieć... bardziej uwodzicielska ;).

#63 Sonialk

Sonialk
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 15:12

Najgorzej zacząć, bo czlowiek mysli, ze nie da rady..ale jak juz wychodzi, to jest super :)

#64 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 10:18

Ja przez pewien czas tańczyłam w szkolnym zespole..
Robiliśmy cheografie,było bardzo fajnie..Ale musiałam zrezygnowac.
Bo za dużo tego na głowie.Teraz tylko sobie potańcze w domciu,na dysce,imprezie..

#65 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 18:34

ja do tanca nie mam daru , ale o kursie nigdy nie myslałam , na imprezy , potancówki itp nie chodze wiec jakos sobie radze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#66 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 20:37

ja o kursie myslalam kilka razy ale jakos nigdy nie wyszlo...
A tanczyc lubie :-) Zdarzylo mi sie pare razy tanczyc na wystepach szkolnych :-P No i w parze na imprezkach tez lubię... ogolnie fajna zabawa :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#67 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 22:26

a ja się właśnie zapisałam na salsę i regge :]
Dołączona grafika

#68 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 15:19

regge

a co to za taniec? :/
nie ma mnie tu i nie będzie.

#69 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 13 września 2009 - 16:41

kobitki, wiecie moze ktore szkoly tanca w krakowie sa w stanie zaoferowac lekcje flamenco na dobrym poziomie? bo nie moge sie za bardzo rozeznac na podsawie samych stronek, a opinie jakies sprawdzone by mi sie przydaly ;-)

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2009-09-20, 16:17 ]
Scaliłam temat, co by nie było zbędnych rozgałęzień ;)

#70 Scarllet

Scarllet
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 września 2009 - 10:59

A ja od 3 lat chodzę na taniec brzucha i bardzo go sobię chwalę :] Bardzo kobiecy, kokieteryjny ,a o strojach do tańca już nie wspomnę :)

generalnie uwielbiam arabskie klimaty i muzykę więc w tańcu orientalnym odnajduję dużą radość :)
Excelentissima

#71 biedronka

biedronka
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 20 września 2009 - 14:46

hej, warto poszperać w google na dobrą fraze, jakieś "szkoła flamenco kraków forum" czy coś w tym stylu. co wyjdzie to sprawdzić mocno i tyle:) Warto też iść na jakieś godziny otwarte, może będą pokazywali jak nauczają i czego.

Mi ostatnio bardzo spodobała się portugalska muzyka fado. aż zaczęłam uczyć się hiszpańskiego hihi

portugalskie fado

#72 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 września 2009 - 14:50

no portugalskie fado jest switne
ogladalas Fados Carlosa Saury? Cudna muzyka :-D
a z tym flamenco to jest tak, ze ja juz chodzilam do jednej szkoly i sie zastanawialam nad zmiana, szperalam po foram etc i w rezultacie stwierdzilam, ze ta dotychczasowa mi odpowiada, zwlaszcza ze sie bede uczyc tanczyc z wachlarzem, a przyznam ze to chyba najpiekniejsze z akcesorow jakie tancerki flamenco uzywaja :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#73 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 19:00

Podobaja mi sie tance latynoamerykanskie,chcialabym nauczyc sie tanczyc sambe,te ruchy bioderkami ,sam sex.Jesli chodzi o tance typu walc czy tango jakos mnie nie pociagaja.Sa za sztywne,jakby sie kolek polknelo,nie maja w sobie miekkosci.Jesli chodzi o dyskoteki to nie wiem co sie teraz tanczy,dawno nie bylam,nawet bardzo dawno.

#74 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 19:07

Podobaja mi sie tance latynoamerykanskie

no ja im dłuzej ogldam te rózne programy taneczne tym bardziej mam ochote umiec w ten sposób tanczyc.

Jesli chodzi o tance typu walc czy tango jakos mnie nie pociagaja

walc to podoba mi sie jako pierwszy taniec, ale tak gdzies go tanczyc nawet na jakims balu , to nie wiem , to sie fajnie kompnuje jak jest dopracowane no i odpowiedni strój.
co do tanga to podoba mi sie bardzo :-) sczególnie ta namietnosc w tym tancu ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#75 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 09:25

co do tanga to podoba mi sie bardzo sczególnie ta namietnosc w tym tancu

tango jest cudnym tańcem. Namiętność namiętnością, ale wydaję mi się że akurat w tym tańcu (choć pewnie w wielu innych) najważniejsze jest całkowite poddanie się partnerowi, wsłuchanie w jego ciało i podążanie za tym, ruch za ruchem. Niesamowite jest jak w ciągu kilku minut między dwojgiem nieznanych sobie ludzi tworzy sie ich osobny mikrokosmos, i nie obchodzi ich nic dookoła... Rozmarzłam sę aż :-D

#76 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:02

wydaje mi się, że przez programy taneczne doszło do propagacji tańczenia w Polsce! nawet na lodzie tańczą ;) ... zaobserwowałam, że powoli odchodzi się od break dance a coraz częściej tańczy się w parach nawet w klubach, w których krolowaly frywolne tańce :lol:

#77 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 08:47

wydaje mi się, że przez programy taneczne doszło do propagacji tańczenia w Polsce!

ja uważam że to zjawisko jest dość pozytywne :-D ludze szukają czegoś dla siebie w tej całej plejadze tańców, a przez to że 'cała Polska tańczy' więcej osób ma odwagę spróbować czegoś nowego ;-)

choć ma to też skutek uoczny w postaci mnożacych się jak grzyby po deszcze szkół gdzie instruktorzy są delkatnie mówiać niewykwalifikowanie (znaja tam jakieś podstawowe kroki i nie mają zielonego pojęcia o tym jak uczyć innych), i naciągają ludzi :-/

ja nie zaczęłam tańczyć przez ten boom, na pewno trochę mi pomogło to w znalezieniu szkoły (bo miałam wybór), ale tak naprawdę ani flamenco ani tango argentyńskie nie był ow telewizji specjalnie propagowane z teog co pamiętam :-) zaczęłam tylko iwyłącznie dla siebie i była to jedna z lepszych decyzji w moimżyciu :mrgreen: :mrgreen:

#78 Jadzia

Jadzia
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 22:42

ja chodziłam na tańce latynoskie przez ponad 3 lata no i skład się rozpadł :-( KOCHAM TANCZYĆ!!!!

#79 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 09:46

wspominałam już że należałam dwa lata do grupy tańca nowoczesnego?? :mrgreen:
zajęcia prowadził tancerz, który tańczył ze Stachurskim na koncertach :-P
fajnie to wspominam.. grupa istnieje nadal, żałuje ze przestałam :-/ brak czasu niestety <bezradny></span>

#80 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 09:51

fajnie to wspominam.. grupa istnieje nadal, żałuje ze przestałam brak czasu niestety

eee, to tylko wymowka kochana ;-) tak naprawde ja też teoretycznie nie powinnam mieć czasu na tańczenie, a tu się cudem okazło że jest czs na 2 kursy i jeszcze na milongi ;-) szkoda porzucać coś co sprawia frajdę i pozwala na oderwani sie od przyziemnych rzeczy :-D