Oczyszczanie organizmu
Napisano 07 listopada 2009 - 14:20
Napisano 07 listopada 2009 - 14:23
Że jak się potem zacznie jeść to momentalnie się tyje?
Nie mozna sie odchudzac nie jedzac 3 dni, a pozniej wp*** wszystko.
Trzeba miec diete. Napewno zrezygnowac z wielu rzeczy.
Tluszczow,fast foodow,slodyczy.
Nie ma sensu glodowka, a pozniej jedzenie golonki np.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 07 listopada 2009 - 14:27
Napisano 07 listopada 2009 - 14:35
Mialam pocwiczyc, ale jesli mam nie jesc to odpuszcze bo tylko sie zmecze i rzuce na jedzenie
Z tego co pamietam to kiedys umialam jesc np same owoce i warzywa danego dnia, a teraz juz nie.
Pamietam jedna bardzo skuteczna moja diete, ale procz silnej woli bralam tez jakies tabletki z ananasem, niestety nie pamietam juz jakie...bo chetnie bym znow wyprobowala.
Jedzenie samych owocow i warzyw na pewno tez by mnie oczyscilo.
A poza tym chyba jeszcze skuteczniejsza jest woda z cytryna?
Napisano 07 listopada 2009 - 14:38
Jedzenie samych owocow i warzyw na pewno tez by mnie oczyscilo.
Jablka oczyszczaja i poprawiaja prace jelit
[ Dodano: 2009-11-07, 14:49 ]
Zielona herbata
Ekstrakt z liści zielonej herbaty jest najbogatszym źródłem polifenoli, wymiatających toksyczne wolne rodniki tlenowe. Polifenole zmniejszają aktywność cytochromu P450 i przyspieszają zamianę toksycznych substancji na formy rozpuszczalne w wodzie i tłuszczach, dzięki czemu mogą być szybciej wyeliminowane z organizmu.
Sauna
Z potem eliminowanych jest wiele substancji toksycznych. Dlatego pocenie się jest bardzo korzystne dla organizmu. Wysoka temperatura w saunie powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych skóry i wzmożone pocenie. W ciągu jednego, niezbyt ciepłego, dnia człowiek wydziela od 0,5 do 1 litra potu. Podczas 0,5-1 godziny pobytu w saunie może powstać kilka litrów potu. Jest to bardzo dobra metoda oczyszczania organizmu z toksyn, ale głównie tych rozpuszczalnych w wodzie. Z sauny można korzystać 1-2 razy w tygodniu.
Namiastką sauny jest brany codziennie rano prysznic z naprzemiennie ciepłą i chłodną wodą. Poprzez łagodne zmiany temperatury pobudzane jest krążenie krwi i limfy, co powoduje, że lepiej są zaopatrywane w tlen i składniki odżywcze wszystkie tkanki organizmu.
Przeciwwskazania do korzystania z sauny: choroby serca i układu krążenia, nadciśnienie tętnicze, choroby nerek, infekcje, choroby zakaźne.
Głodówka
Leczniczymi aspektami głodówek zainteresowano się już wiele lat temu. Próbowano je stosować w terapii różnych schorzeń. Idea głodówki jest taka, że organizm pozbawiony dowozu energii z zewnątrz zaczyna spalać zmagazynowane zapasy glukozy, a następnie tłuszczów. W tkance tłuszczowej skumulowane są ogromne ilości toksyn, które zostają uwolnione do krwi, a następnie stopniowo wydalane z organizmu przez przewód pokarmowy. Organizm przeprowadza „przegląd generalny” zgromadzonych zapasów i sposobu funkcjonowania. Podczas głodówki spada tempo metabolizmu i produkcja toksycznych wolnych rodników tlenowych. Odciążony zostaje układ pokarmowy, ponieważ nie otrzymuje pożywienia do trawienia. Organizm usuwa w tym czasie zbędne komórki.
Głodówka może trwać 1 dzień do kilku- kilkunastu. Powinno się wówczas pić dużo wody mineralnej, aby rozcieńczać płyny ustrojowe i zwiększać ilość toksyn wydalanych wraz z moczem i ze stolcem.
Sojusznik oczyszczania: woda
Wskazane jest pić dużo wody podczas kuracji, aby pomóc organizmowi usunąć toksyny. Najlepiej byłoby wypijać co najmniej 1,5 – 2 litry wody dziennie w celu pobudzenia procesu oczyszczania.
zrodlo.onet.pl
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 07 listopada 2009 - 14:55
Napisano 07 listopada 2009 - 15:04
Rozumiem zielona, czerwona, biala herbata?
Ja stosuje tylko zielona herbate oczyszczajaca.Jak dla mnie rewelka.
Napisano 07 listopada 2009 - 19:02
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 listopada 2009 - 19:33
Napisano 08 listopada 2009 - 16:29
Napisano 09 listopada 2009 - 17:01
Czytałam, że ananas dobrze wpływa na proces odchudzania.
Napisano 09 listopada 2009 - 18:02
Chcialabym czasem odciazyc organizm, ale nie umiem nie jesc caly dzien.
Co robilam to myslalam o tym niejedzeniu
Napisano 09 listopada 2009 - 21:02
zielona herbata jest niezastapiona,jak dla mnie.
i dla mnie
Napisano 10 listopada 2009 - 18:17
Pytam tez inne babeczki umiejace dotrzymac glodowki....
Bo jutro znow chce sprobowac o ile znow jakas impreza ze znajomymi nie wypadnie...
Napisano 10 listopada 2009 - 18:30
katti, zastanawiam sie czy ty tak po prostu powiedzialas jutro nie jem i juz?
Jakbym tu napisala jak bylo u mnie od deski do deski to byscie padly
Czy jakos przygotowywalas sie do tego?
Silna wola jest najwazniejsza. U mnie bylo odrazu ciach
Jak czegos chce to umiem sie zaprzec i zmobilizowac
Napisano 10 listopada 2009 - 18:37
Chcialabym dac odpoczac mojemu zoladkowi ale nie wiem czy sobie poradze.
Napisano 10 listopada 2009 - 18:49
Chcialabym dac odpoczac mojemu zoladkowi
Wiec uwazaj co jesz.Nie obciazaj go potrawami ciezkimi.
Napisano 10 listopada 2009 - 19:03
Jak narazie nie jem po 18. A ta glodowke wyprobuje. Obym tylko na wieczor nie nadrobila za caly dzien....
Napisano 10 listopada 2009 - 19:33
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 listopada 2009 - 14:37