Oczyszczanie organizmu
Napisano 13 grudnia 2007 - 21:00
Napisano 08 stycznia 2008 - 18:16
Napisano 14 marca 2008 - 20:58
Napisano 18 sierpnia 2008 - 10:38
Przez ostatnie miesiace fatalnie sie odzywialam(jadlam prawie same slodycze) i bardzo odbilo to sie na mojej skorze i organizmie. Jestem po prostu "wypchana" po uszy toksynami(twarz mi nawet opuchla), dlatego przez rozpoczeciem zdrowej dietki, chcialabym przeprowadzic oczyszczenie organizmu w formie trzydniowej glodowki. Tylko wlasnie teraz nie wiem, co bedzie najbardziej skuteczne. Picie samej wody czy tez czegos innego, np. sokow swiezo wycisnietych. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o utrate wagi, tylko o oczyszczenie organizmu, bo czuje sie fatalnie. Jezeli macie jakas wiedze na temat skutecznego oczyszczania, to bede wdzieczna za pomoc...
[ Komentarz dodany przez: madzia: 2008-08-18, 12:11 ]
byl juz taki temat, uzywaj opcji "szukaj"
Napisano 18 sierpnia 2008 - 12:10
Mogą pomóc również rożnego rodzaju herbatki ziołowe czy owocowe.
Polecam zieloną i czerwona herbatę.
Najlepiej jest pić je codziennie, nie tylko w trakcie oczyszczania organizmu.
zamiast trzydniowej głodówki przeprowadziłabym w tym czasie dietę owocową.
tzn.oprócz powyższych napojów należy spożywać kilka porcji owoców.
jednak takich, które zawierają mało cukru.
owoce pomagają pozbyć się toksyn. wpływa na to zawarty w nich błonnik.
po zakończeniu tej 3-dniowej diety polecam pokarmy z błonnikiem, które będą na bieżąco oczyszczały organizm. i nie zapomnij o odpowiednich herbatkach wymienionych wyżej:-)
ja to stosowałam i jestem bardzo zadowolona z efektów.
Napisano 13 listopada 2008 - 14:17
Można pić tylko wodę, herbaty ziołowe i zieloną, soki świeżo wyciskane: warzywne i owocowe, nie wolno słodzić ani spożywać niczego ze sztucznymi konserwantami.
Żadnej kawy, napojów gazowanych, mleka, soków z kartonika itp.
Nie wolno solić. Śmażyć. Wolno uzywać innych przypraw.
Nie wolno jeść białka ani węglowodanów. Je się tylko owoce i warzywa: niskoskrobiowe. Odpadają brzoskwinie, banany, ziemniaki, fasolki itp.
Nie wolno pić alkoholu i palić papierosów. Świetna dieta na rzucenie palenia
Napisano 20 listopada 2008 - 11:42
Napisano 25 listopada 2008 - 10:00
Napisano 26 listopada 2008 - 12:19
Napisano 11 stycznia 2009 - 16:36
Napisano 31 marca 2009 - 18:09
godz. 7.00 kawa
9.00 dwa serki topione trojkaty
11.00 jajko bez majonezu
13.00 ugotowane udko lub filet cos z kurczaka
15.00 jabłko
17.00 jajko
19.00 szklanka soku pomidorowego
nic wiecej zadnego pieczywa. duzo wody.
słyszałyście o tym moze cos?
Napisano 31 marca 2009 - 18:28
jadłospis który podałaś to przecież normalne jedzenie w ciągu dnia...
gdzie tu oczyszczanie?
oczyszczanie to picie a nie jedzenie
picie wody niegazowanej (w dużych ilościcach) czy soków wielowarzywnych (3razy dziennie) oraz herbat owocowych, ziołowych..
przy oczyszczaniu nie powinno sie jesc serków topionych
zresztą w tym temacie jest duzo napisane juz
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 31 marca 2009 - 18:48
Napisano 31 marca 2009 - 20:18
przeciez serek jest z mleka a mleko w trakcie diety oczyszczającej nie jest wskazane.
no i jeszcze ta kawa, wypłukuje wszystko to co korzystne sie dostarczy organizmowi.
ja osobiscie polecam jesc grejpfruty w trakcie takiej diety.
oczywiście może byc to tez sok grejpfrutowy lub przegotowana woda z plastrami grejpfruta.
owoc ten ma naprawdę fajne właściwości.
a rano na czczo polecam przegotowana wodę ale z plastrem cytryny.
przyspiesza trawienie i pobudza wydzielanie soków trawiennych.
oczyszczanie to picie a nie jedzenie
dokładnie.
wszelkiego rodzaju napary ziołowe, owocowe, herbata czerwona, zielona, biała, niektórzy pija buliony warzywne zamiast obiadu. ale na pewno nie chodzi tutaj o zmianę w jadłospisie taka jaka podala Wielkopolanka,
Napisano 02 kwietnia 2009 - 08:19
ja stosuje diete niskoweglowodanowa i mi powiedziano, ze na poczatku bede miala oczyszczanie organizmu z toksyn itp.
przejawia sie to tym, ze pojawia sie jakies slady na ciele, ktore maja zniknac.
No i u mnie pojawila sie takie kropeczki w miejscach gdzie mam "tluszczyk" - choc widze, ze go coraz mniej
Ponoc to normalna reakcja organizmu na oczyszczanie z toksyn. Czy cos o tym wiecie? bo troche zaniepokoilam sie, po przeczytaniu Waszych postow, ze to tylko spozywanie plynow.
Napisano 02 kwietnia 2009 - 08:41
przynajmniej przez pierwsze 3-4 dni (jesli dieta trwa dluzej) powinno sie tylko pic potem stopniowo wlacza sie posilki stale ale w odpowiedniej kolejnosci.
wydaje mi sie ze dieta niskoweglanowa nie oczyszcza, sama ja stosuje i nic takiego sie ze mna nie dzieje.
przy diecie niskoweglanowej pozostaja bialka i tluszcze a niektore produkty ktore je zawierają utrudniają oczyszczanie organizmu.
Napisano 02 kwietnia 2009 - 14:02
to ja nie wytrzymam przez kilka dni pic tylko plyny!!!
to ja nie wiem co mi wyskoczylo... moze to hormony? ta dziewczyna, co mi pokazala diete powiedziala, ze to normalne ona tez to miala i ze to zejdzie jak sie organizm oczysci...
to ja juz nic nie wiem
Napisano 02 kwietnia 2009 - 15:04
Napisano 02 kwietnia 2009 - 18:50
ale schemat takiej prawdziwiej diety oczyszczającej juz Ci podałam.
skoro nie dasz rady wytrzymac bez jedzenia przez 3 dni to zostan przy tej diecie tym bardziej ze widzisz jakies efekty.
woda przez jeden dzien z jablkami
hmmm. dieta oczyszczająca jednodniowa niewiele pomoże jesli ktos chce sie oczyscic porzadnie.
w jeden dzien na jablkach popitych woda oczysci sie najwyżej z 2 dni i to raczej przeczyści niz oczyści
Guest_niki_*
Napisano 06 kwietnia 2009 - 20:43