Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Oczyszczanie organizmu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
133 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamena

kamena
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 13 grudnia 2007 - 21:00

Nie chodzi mi o jakąś głodówkę, ale o pozbycie się toksyn, a ściślej powiedziawszy o dietę długoterminową której celem nie jest odchudzanie ale oczyszczenie organizmu. JEstem bardzo szczupła, ale mam celulit i to spory. Odpowiadają za niego nie tylko geny, ale i zła karma ;-) Co jeść a czego nie aby przywrócić jako taką równowagę? Dodam, że nie żywię się w fast foodach, staram się jeść w miarę normalnie.
Dołączona grafika

#2 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 08 stycznia 2008 - 18:16

Słyszałam o takich dietach.Przez pierwsze 2 dni pije się tylko wode i soki później dołącza sie owoce,warzywa po kilku dniach mięso drobiowe,pieczywo gruboziarniste.Zero alkoholu,czerwonego mięsa,białej mąki i jej przetworów,sztucznie przetwarzanej żywności,chipsów. Poszukaj w necie ,napewno będą szczegóły-tylko nie wiem jak ta dieta się nazywa :-(

#3 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:58

ja o oczyszczeniu organizmu przeczytałam w pewnej gazecie (już nie pamiętam jakiej), że przez jeden dzień co godzinę należy wypić szklankę niegazowanej wody i nic nie jeść tylko pić....cały dzień co godzinę...tylko, że taki dzień powinien być spędzony w domku bo sie siku chce często...woda wtedy oczyszcza organizm.. :roll: czy to prawda..hm nie probowałam...

#4 Imala

Imala
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 10:38

Witam,

Przez ostatnie miesiace fatalnie sie odzywialam(jadlam prawie same slodycze) i bardzo odbilo to sie na mojej skorze i organizmie. Jestem po prostu "wypchana" po uszy toksynami(twarz mi nawet opuchla), dlatego przez rozpoczeciem zdrowej dietki, chcialabym przeprowadzic oczyszczenie organizmu w formie trzydniowej glodowki. Tylko wlasnie teraz nie wiem, co bedzie najbardziej skuteczne. Picie samej wody czy tez czegos innego, np. sokow swiezo wycisnietych. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o utrate wagi, tylko o oczyszczenie organizmu, bo czuje sie fatalnie. Jezeli macie jakas wiedze na temat skutecznego oczyszczania, to bede wdzieczna za pomoc...

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2008-08-18, 12:11 ]
byl juz taki temat, uzywaj opcji "szukaj"

#5 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 12:10

Wydaje mi się, że oprócz wody dobrze by było pić świeżo wyciśnięte soki owocowe.
Mogą pomóc również rożnego rodzaju herbatki ziołowe czy owocowe.
Polecam zieloną i czerwona herbatę.
Najlepiej jest pić je codziennie, nie tylko w trakcie oczyszczania organizmu.
zamiast trzydniowej głodówki przeprowadziłabym w tym czasie dietę owocową.
tzn.oprócz powyższych napojów należy spożywać kilka porcji owoców.
jednak takich, które zawierają mało cukru.
owoce pomagają pozbyć się toksyn. wpływa na to zawarty w nich błonnik.
po zakończeniu tej 3-dniowej diety polecam pokarmy z błonnikiem, które będą na bieżąco oczyszczały organizm. i nie zapomnij o odpowiednich herbatkach wymienionych wyżej:-)
ja to stosowałam i jestem bardzo zadowolona z efektów. :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#6 karid

karid
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 14:17

Byłam kiedyś na radykalnej, 10-dniowej diecie oczyszczającej. zadziałała super. Cera- świetlista, kilka kilogramów w dół. Same pozytywy, choć na początku było kiepsko. Moim zdaniem nie ma co bawić się w głodówki. Ta dieta jest rewelacyjna.
Można pić tylko wodę, herbaty ziołowe i zieloną, soki świeżo wyciskane: warzywne i owocowe, nie wolno słodzić ani spożywać niczego ze sztucznymi konserwantami.
Żadnej kawy, napojów gazowanych, mleka, soków z kartonika itp.
Nie wolno solić. Śmażyć. Wolno uzywać innych przypraw.
Nie wolno jeść białka ani węglowodanów. Je się tylko owoce i warzywa: niskoskrobiowe. Odpadają brzoskwinie, banany, ziemniaki, fasolki itp.
Nie wolno pić alkoholu i palić papierosów. Świetna dieta na rzucenie palenia :)

#7 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 11:42

no dieta fajna, ale czy się później nie przytyje? chciałam zapytać o ten denoxinal? jak to działa? ja słyszałam tylko o detoxie ale nie kupiłam, bo strasznie drogi

#8 Kejti

Kejti
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 10:00

denoxinal to są takie tabletki mające oczyszczające właściwości. Ziołowe, regenerują wątrobę. Poprawia się po nich samopoczucie, włosy, paznokcie, no i organizm się oczyszcza. Każdemu się takie coś chyba przyda raz na jakiś czas...

#9 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 26 listopada 2008 - 12:19

zgadałam się z koleżanką i sobie kupujemy te tabletki :P będziemy się oczyszczać heheheh :P zobaczymy jak nam to wyjdzie, ale mam już dość swojej szarej cery. W końcu to palenie może rzucę...

#10 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 16:36

ja znowu wyczytałam, że dobrze robią jednodniowe głodówki, chciałabym spróbować, myślicie, że jest wtedy sens stosować ten środek denoxinal? :-?

#11 Wielkopolanka

Wielkopolanka
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 31 marca 2009 - 18:09

hej, od dzis stosuje dietke oczyszczajaca z toksyn i innych złych paskudów w moim ciele. trwa ona 4 dni. Jadłospis:
godz. 7.00 kawa
9.00 dwa serki topione trojkaty
11.00 jajko bez majonezu
13.00 ugotowane udko lub filet cos z kurczaka
15.00 jabłko
17.00 jajko
19.00 szklanka soku pomidorowego

nic wiecej zadnego pieczywa. duzo wody.
słyszałyście o tym moze cos?

#12 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 31 marca 2009 - 18:28

Wielkopolanka, myśle, ze tym nie oczyścisz organizmu z toksyn..
jadłospis który podałaś to przecież normalne jedzenie w ciągu dnia...
gdzie tu oczyszczanie?
oczyszczanie to picie a nie jedzenie
picie wody niegazowanej (w dużych ilościcach) czy soków wielowarzywnych (3razy dziennie) oraz herbat owocowych, ziołowych..

przy oczyszczaniu nie powinno sie jesc serków topionych ;-) to dużo kalorii i tłuszcz

zresztą w tym temacie jest duzo napisane juz
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#13 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 31 marca 2009 - 18:48

Aloes do picia ,oczyszca organizm i regeneruje uodparnia też.pije od 3 tygodni.
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#14 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:18

Wielkopolanka, to Ci nie pomorze w oczyszczaniu.
przeciez serek jest z mleka a mleko w trakcie diety oczyszczającej nie jest wskazane.
no i jeszcze ta kawa, wypłukuje wszystko to co korzystne sie dostarczy organizmowi.
ja osobiscie polecam jesc grejpfruty w trakcie takiej diety.
oczywiście może byc to tez sok grejpfrutowy lub przegotowana woda z plastrami grejpfruta.
owoc ten ma naprawdę fajne właściwości.
a rano na czczo polecam przegotowana wodę ale z plastrem cytryny.
przyspiesza trawienie i pobudza wydzielanie soków trawiennych.

oczyszczanie to picie a nie jedzenie

dokładnie.
wszelkiego rodzaju napary ziołowe, owocowe, herbata czerwona, zielona, biała, niektórzy pija buliony warzywne zamiast obiadu. ale na pewno nie chodzi tutaj o zmianę w jadłospisie taka jaka podala Wielkopolanka,
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 tina

tina
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 08:19

ojej!
ja stosuje diete niskoweglowodanowa i mi powiedziano, ze na poczatku bede miala oczyszczanie organizmu z toksyn itp.
przejawia sie to tym, ze pojawia sie jakies slady na ciele, ktore maja zniknac.
No i u mnie pojawila sie takie kropeczki w miejscach gdzie mam "tluszczyk" - choc widze, ze go coraz mniej :).
Ponoc to normalna reakcja organizmu na oczyszczanie z toksyn. Czy cos o tym wiecie? bo troche zaniepokoilam sie, po przeczytaniu Waszych postow, ze to tylko spozywanie plynow.

#16 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 08:41

tina, dieta oczyszczajaca to szczegolnie plyny.
przynajmniej przez pierwsze 3-4 dni (jesli dieta trwa dluzej) powinno sie tylko pic potem stopniowo wlacza sie posilki stale ale w odpowiedniej kolejnosci.
wydaje mi sie ze dieta niskoweglanowa nie oczyszcza, sama ja stosuje i nic takiego sie ze mna nie dzieje.
przy diecie niskoweglanowej pozostaja bialka i tluszcze a niektore produkty ktore je zawierają utrudniają oczyszczanie organizmu.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 tina

tina
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 14:02

ojej
to ja nie wytrzymam przez kilka dni pic tylko plyny!!!

to ja nie wiem co mi wyskoczylo... moze to hormony? ta dziewczyna, co mi pokazala diete powiedziala, ze to normalne ona tez to miala i ze to zejdzie jak sie organizm oczysci...
to ja juz nic nie wiem <bezradny></span>

#18 Mamakreatywna

Mamakreatywna
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 15:04

woda przez jeden dzien z jablkami

#19 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 18:50

tina, byc moze to w jakis sposob tez oczyszcza, np. z tych toksyn ktore sa w twoim organizmie dzieki węglowodanom.
ale schemat takiej prawdziwiej diety oczyszczającej juz Ci podałam.
skoro nie dasz rady wytrzymac bez jedzenia przez 3 dni to zostan przy tej diecie tym bardziej ze widzisz jakies efekty.

woda przez jeden dzien z jablkami

hmmm. dieta oczyszczająca jednodniowa niewiele pomoże jesli ktos chce sie oczyscic porzadnie.
w jeden dzien na jablkach popitych woda oczysci sie najwyżej z 2 dni i to raczej przeczyści niz oczyści :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 06 kwietnia 2009 - 20:43

no więc na oczyszczanie organizmu biorę detox i piję pokrzywę