Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca-czy trudno o nia w Waszych miastach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#61 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 15:48

U mnie tez jest problem ze znalezieniem pracy <bezradny></span> mimo iz to miasto wojewodzkie :-/ skladalam papiery powysylalam pare cv to z racji tego ze jestem studentka nie chca mnie nigdzie zatrudniac :-x koszmar. Moj chlopak podobnie. najpierw studiowal uczyl sie dziennie, teraz na ostatnim roku przeniosl sie na zaoczne z mysla o pracy..i pracy jak nie bylo tak dalej nie ma :evil: tragedia z ta praca, ale nie trace nadziei mimo wszystko, ze albo ja albo moj chlopak znajdziemy w koncu jakas prace :lol:

201407101662.png

#62 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 15:56

z racji tego ze jestem studentka nie chca mnie nigdzie zatrudniac :-x

a tu mnie zdziwiłaś, bo ja z tym nie miałam problemu, ba! nawet dostawałam wymóg bycia studentką, bo pracodawca płaci wtedy mniejsze składki. może problem leży po waszej stronie? tzn... w cv, listach motywacyjnych czy umiejętnościach "sprzedania się" ... nie wiem na której uczelni studiujesz, ale warto się przejść do biura karier, i zacząć szukanie pracy od nich.

nie ma tu raju - mówisz chce pracę - masz pracę, ale jeżeli się odpowiednio szuka - łatwo ja dostać. poza mną mam jeszcze masę znajomych, którzy prace dostawali po krótkim czasie szukania...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#63 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 21:21

w cv, listach motywacyjnych czy umiejętnościach "sprzedania się"

moze faktycznie cos w tym jest <bezradny></span> duzo zalezy od dobrego cv i listu motywacyjnego przy szukaniu pracy.

na której uczelni studiujesz,

no ja studiuje na Uniwerku Rzeszowskim, ale z tym biurem karier to nie taki glupi pomysl, moze faktycznie warto sie przejsc w takie miejsce

thx cenionka

201407101662.png

#64 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 22:32

monia66, oo :mrgreen: macie tam bardzo ładnie zorganizowane biuro ;-) poważnie piszę, idź ... pogadać z kimś kompetentny, spytać np. o kursy pisanie cv czy listu, jakieś inne szkolenia... nie wiem czy macie możliwość przesyłania ofert na maila ... wyrób w sobie nawyk sprawdzania maila za każdym razem, jak siadasz przy komputerze. zajmuje to tylko chwilę, a czasem ciekawą ofertę możesz wynaleźć sobie ;-) jak masz jakieś pytania, albo jakoś ci mogę pomóc - pisz śmiało na pw ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#65 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 16:45

może problem leży po waszej stronie? tzn... w cv, listach motywacyjnych czy umiejętnościach "sprzedania się

Według mnie problem leży w czymś zupełnie innym- po prostu w dzisiejszych czasach żeby znaleźć pracę trzeba mieć "plecy". I tyle :evil: Przynajmniej w mojej okolicy.
Dołączona grafika

#66 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 17:11

żeby znaleźć pracę trzeba mieć "plecy"

a wg mnie to jest głupie wytłumaczenie dla osób, które szukają nieudolnie ;-) Przekopiowałabym wam jeden temat z innego forum, gdzie 2 facetów opisuje jak szukali pracownika ... i znaleźć nie mogą ... i niestety znam też osobiście kilka takich przypadków ... kiedy pracownicy wyobrażają sobie bóg wie co, pracy nie dostają przez to, a potem nadają, że ci, którzy dostali mają "plecy" ;-) Dla mnie to nie argument. I żadne wytłumaczenie.

#67 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 20:55

U nas jest bardzo ciężko, niestety pracodawcy próbują wykorzystywać pracowników, najlepiej robić za minimalną i to wszystko, od sprzątania do księgowania :/
Ja znalazłam sobie prackę i od mojego miejsca zamieszkania mam jakieś 70km i dojeżdzam codziennie czyli robię ok 140km dziennie :D ale jestem zadowolona :D robię co do mnie należy i po 8h do domciu
Dołączona grafika

#68 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 08:54

Przekopiowałabym wam jeden temat z innego forum, gdzie 2 facetów opisuje jak szukali pracownika ... i znaleźć nie mogą ... i niestety znam też osobiście kilka takich przypadków ... kiedy pracownicy wyobrażają sobie bóg wie co, pracy nie dostają przez to, a potem nadają, że ci, którzy dostali mają "plecy" Dla mnie to nie argument. I żadne wytłumaczenie

Kochana to wszystko zależy od regionu, ciekawe czy tu gdzie mieszkam też byś miała takie zdanie. Ja już nawet nie szukam pracy w swoim zawodzie tylko cokolwiek, więc nie jestem zbyt wymagająca a jak na razie nici. Gratuluję optymizmu, miło że są jeszcze ludzie którzy wierzą że liczą się tylko umiejętności i wykształcenie... :-P Napisałam po prostu jak jest w moim mieście, bo chyba taki był temat? Więc prosiłabym bez zbędnych komentarzy. Jeżeli u Ciebie jest ok to ciesz się z tego a nie krytykuj, że szukam nieudolnie pracy.
Dołączona grafika

#69 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 11:30

Gosiak 11, kochana,

a nie krytykuj, że szukam nieudolnie pracy.

mieszkam 60 km od Ciebie, więc chcąc nie chcąc wiem co nieco jak wygląda rynek pracy w twojej miejscowości, zresztą masa ludzi ze Stalowej studiowała na mojej uczelni, ba, razem ze mną na roku ;-)

Jest coś takiego jak konstruktywna krytyka, którą musisz się nauczyć przyjmować ... Ja tylko napisałam swoje odczucia odnośnie podchodzenia do szukania pracy w taki sposób jak nam zaprezentowałaś. :->

a nie krytykuj, że szukam nieudolnie pracy.

uderz w stół... ? ;>

#70 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:23

U mnie tez nieciekawie...jak szukałam pracy to nigdzie nie było albo przyjęć albo takie wymagania stawiają,że ah !!! jesli ktoś ma większe wykształcenie np.wyższe to do sklepu nie przyjma bo za duże ktoś ma zawodowe tez nie bo mało ''wykształcony'' człowiek...paranoja...teraz szukam pracy na pół etatu bo na cały nie moge sobie pozwolić za względu na dziecko to tez ciężko,bo dziecko juz słyszałam takie zdania,że jak mała bedzie choroawć itd.wiecie o co cho!!! ciężko o jakąś prace taka która dawałaby i satysfakcje i fajne wynagrodzenie! bo siedziec na kasie przez 9 godzin za 1200zł to tez bez sensu...

#71 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 15:53

mieszkam 60 km od Ciebie, więc chcąc nie chcąc wiem co nieco jak wygląda rynek pracy w twojej miejscowości, zresztą masa ludzi ze Stalowej studiowała na mojej uczelni, ba, razem ze mną na roku

Widocznie jesteś kiepsko zorientowana koleżanko, ale bardzo się cieszę, że wszyscy Twoi znajomi znaleźli pracę z pocałowaniem ręki. Nie mówię że każdy kto dostaje tu pracę ma to dzięki znajomościom, ale w większości tak, więc nie denerwuj ludzi, mówiąc, że praca w stalowej woli jest na wyciągnięcie ręki, że leży na ulicy ok? I na tym zakończmy.
Dołączona grafika

#72 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:08

nie przypominam sobie żebym była twoja koleżanką ;-) może wyłącz komputer i idź tej pracy szukać, zamiast się bulwersować, jak ktoś ci mówi, że da się, bo zna na to przykłady :lol:

ps. czytaj ze zrozumieniem :lol:

#73 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:13

Przepraszam, myślałam że wszystkie tu jesteśmy koleżankami. Wybacz. Oczywiście, że się da. Już lecę, a nuż może coś znajdę :lol:

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-06-17, 17:15 ]
a może lepiej nie marnuj swojego czasu, przecież żeby mieć pracę, musiałabyś mieć "plecy" :lol:

[ Dodano: 2010-06-17, 17:20 ]
Oj kobieto zdecyduj się co mi w końcu radzisz :shock: A tak poza tym nie sądzisz że skoro jesteś moderatorem to powinnas czuwać nad tym co tu piszemy, bo wydaje mi się że trochę odchodzimy od tematu i może to wkurzać innych? :mrgreen:
Dołączona grafika

#74 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 12:31

W moim mieście nie trudno o pracę, trudno jednak o pracę dobrze płatną. Ja pracę mam, ale nie zadowalają mnie zarobki niestety. Jednak na razie nie szukam, bo oprócz pieniędzy ważne jest miejsce, atmosfera, charakter obowiązków.
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#75 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 16:35

Mi się teraz wydaje, że jest bardzo trudno.

Setki CV które już porozsyłałam i odzew marny. Już nawet wysyłałam CV żeby metro roznosić, ale też odpowiedzi brak.

Nie wiem co trzeba zrobić, żeby pracę znaleźć i to najlepiej jakąś odpowiednio płatną. :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#76 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 17:17

Setki CV które już porozsyłałam i odzew marny.
U mnie jest podobnie. Chodziłam osobiście i e-mailowo wysyłałam.

Już nawet wysyłałam CV żeby metro roznosić, ale też odpowiedzi brak
Ja chciałam sprzątać i też nikt się nie odezwał.

Jest ciężko o pracę.

nixqp2.png

#77 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 20:26

U mnie w mieście bardzo ciężko. K niedawno jeździł i szukał to bardzo marnie to wyglądało. Zresztą w Łodzi dla mężczyzn takich jak on też mało miejsc a jak już jest to jakaś akwizycja czy coś...

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#78 File07

File07
  • Zbanowani
  • 20 postów

Napisano 17 marca 2014 - 20:18

U mnie miasto ma bardzo duży wskaźnik bezrobocia, jeden z największych w Polsce. Jak już jest praca to często za najniższą karjową i wyzysk, bo wiedzą, że pracy nie ma i ludzie biorą co dają. 

#79 Kate30

Kate30
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 13 października 2016 - 11:56

No ja ostatnio wróciłam na studia i ciężko jest znaleźć pracę tak, żeby godzinowo można to było ustawić... Ktoś ma jakieś pomysły, co w takiej sytuacji zrobić? Gdzie szukać? Są różne zlecenia na chwilę, ale aż tak się rozdrabniać bym nie chciała...

#80 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 13 października 2016 - 16:15

@Kate30 callcenter to idealne rozwiązanie, w większości nie robią problemu z elastycznym grafikiem a zarobić można o wiele więcej niż np. na inwentaryzacjach.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png