A w call-center to co dokładnie się robi? Dzwonisz i sprzedajesz jakieś produkty? Bo nie do końca jestem zaznajomiona z tematem?
Praca-czy trudno o nia w Waszych miastach?
Napisano 15 października 2016 - 14:06
Napisano 15 października 2016 - 18:31
@Kate30 to zalezy. Sa takie, ktore faktycznie nastawione sa na sprzedaz i musisz wydzwaniac po ludziach i wciskca shit, a sa i takie nastawione typowo na obsluge klienta, cos w stylu helpdesku czy infolinii na przyklad. Wszystko zalezy gdzie czlowiek trafi
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 01 listopada 2016 - 12:57
Nie pracowałam w call center, ale przyjaciel opowiadał mi, że nie jest to łatwe. Nie pracowała na sprzedaży, ale właśnie coś w rodzaju infolinii i ludzie potrafili dzwonić do niego najczęściej z pretensjami... Trzeba po prostu w tej pracy być bardzo cierpliwym, nawet jak ma się niewygodnego klienta ![]()
Sama dorabiałam swojego czasu na weekendach w restauracji; część moich studenckich znajomych rozdawała ulotki, pracowała w kinach, na promocjach w supermarketach albo nawet... statystowała w filmach i serialach. Pomysłów na pracę jest wiele, wszystko zależy od tego, ile ma się czasu, chęci i jakiej stawki się oczekuje.
MM - Marilyn Manson <3
Napisano 03 listopada 2016 - 12:28
W większych miastach bezrobocie praktycznie nie istnieje. Każdy kto chce - ten pracuje.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 03 listopada 2016 - 15:10
rozalin - święte słowa! Ludzie się dziwią, że w Polsce występuje taka wewnętrzna migracja, ale sorry - lepiej wyjechać do Warszawy, czy Wrocka niż dziadować w małej miejscowości, gdzie nawet o pracę w sklepie jest trudno. Trochę szkoda, bo naprawdę wiele miejscowości zaczyna pomału 'wymierać', ale taki mamy klimat.
Napisano 09 listopada 2016 - 22:44
jak ktos potrzebuje pracy to cos znajdzie byle zarabiać , a żeby bylo cos ekstra cos co daje satysfakcje również finansowa to wiadomo potrzeba wiecej sie natrudzic.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 listopada 2016 - 10:25
jak ktos potrzebuje pracy to cos znajdzie byle zarabiać , a żeby bylo cos ekstra cos co daje satysfakcje również finansowa to wiadomo potrzeba wiecej sie natrudzic.
No tak, tlyko nie chodzi o to, żeby 1/3 życia spedzać w miejscu którego nienawidzisz...
Co do pracy w kinie - moja znajoma zaczęła pracowac w cinema city na studiach dorabiając po 20 godzin tygodniowo, elastycznie i oglądając filmy za free, a po 4 latach została tam supervisorem czy coś takiego.
Napisano 24 listopada 2016 - 18:44
1/3 zawodowego zycia to 15 lat , malo kto wytrzymalby w miejscu ktorego nienawidzi tyle lat.
No tak, tlyko nie chodzi o to, żeby 1/3 życia spedzać w miejscu którego nienawidzisz...
sa ludzie , ktorzy isc do jakiejkolwiek pracy i szukać czegoś innego wola zyc z państwa i mowic ze dla nich nie ma pracy w tym kraju.
Napisano 24 listopada 2016 - 19:14
po pierwsze za coś żyć trzeba, po drugie jak ktoś chce, to kilka lat to maks, żeby tak się ogarnąć, żeby pracować już z satysfakcją ![]()
Niestety czasami trzeba też przewartościować czy ważniejsze jest dla mnie mieć satysfakcjonującą czy pewną pracę. Mój mąż obecnie nie jest do końca z pracy zadowolony, ale po to tyle wytrzymał, żeby dostac teraz umowę na czas nieokreślony, jak dostaniemy kredyt pomyslimy o zmianie jego pracy, póki co to nas tam trzyma.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 24 listopada 2016 - 20:34
dokladnie , czasem trzeba zrezygnowac z czegos i potem szukac idealniejszej pracy.
Niestety czasami trzeba też przewartościować czy ważniejsze jest dla mnie mieć satysfakcjonującą czy pewną pracę. Mój mąż obecnie nie jest do końca z pracy zadowolony, ale po to tyle wytrzymał, żeby dostac teraz umowę na czas nieokreślony, jak dostaniemy kredyt pomyslimy o zmianie jego pracy, póki co to nas tam trzyma.
mam 2 kolezanki , ktore moglyby w domu siedziec bo facet na rachunki zarobi i one nie maja noża na gardle i w każdej chwili mogą z pracy zrezygnowac . ale nie kazdy ma taka mozliwosc i czasem trzeb sie przemęczyć by miec na rachunki i chleb ![]()
Napisano 14 stycznia 2017 - 01:05
Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 14 stycznia 2017 - 10:53
Napisano 28 stycznia 2017 - 08:55
dokladnie , czasem trzeba zrezygnowac z czegos i potem szukac idealniejszej pracy.
mam 2 kolezanki , ktore moglyby w domu siedziec bo facet na rachunki zarobi i one nie maja noża na gardle i w każdej chwili mogą z pracy zrezygnowac . ale nie kazdy ma taka mozliwosc i czasem trzeb sie przemęczyć by miec na rachunki i chleb
No zgadzam się. Niestety bywa, ze kolejne nie są lepsze, bo generalnie jest nastawienie na wycisk pracownika, zero szaucnku dla czlwieka.
Napisano 30 stycznia 2017 - 15:18
Właśnie moja koleżanka mieszka w małym mieście, dojeżdża na studia do większego miasta, ale w wolnych chwilach chciała sobie dorobić, to w małym mieście jak praca to tylko w galerii handlowej. I też bardzo ciężko, bo wiele jest chętnych osób do takiej pracy, z większą dyspozycyjnością, czasami nawet z doświadczeniem itd...
Dlatego wymyśliła sobie, że połączy pasję z zarabianiem i zajmuje się malowaniem na koszulkach, torbach materiałowych lub plecakach-workach (na sznurkach). Pięknie maluje swoje pomysły, ale innych pomysły też potrafi malować. Tylko kłopot w tym, że jak na razie tylko znajomi wiedzą o tym i nie wie jak to wypromować, żeby jakiś grosz wpadł. Niby prowadzi swojego fanpage na Facebooku , ale nie jestem przekonana czy dobrze to robi.
Jak można wypromować taką działalność bez większego kapitału?
Napisano 30 stycznia 2017 - 18:54
W mojej miejscowości faktycznie ciężko o pracę, ale jest też mała.
Za to już niedaleko łatwiej.
Ale to jest raczej logiczne, że im większa miejscowość, tym większe zapotrzebowanie i więcej możliwości..
Napisano 27 września 2017 - 19:27
mieszkam w małym mieście i z tą pracą to tak różnie, teraz szukam studiów podyplomowych bo niestety bez dokształcania się nie ma opcji żeby dostać lepszą umowę, a u mnie żadnych uczelni wyższych nie ma więc szukam po innych miastach, muszę się trochę ze technik sprzedaży podszkolić bo się zajmujemy sprzedażą bezpośrednią, szef zakłada że papier musi być
Napisano 24 września 2018 - 11:31
U mnie nie ma problemu z /link/ bo działa sporo zakładów i fabryk, wiec ciagle jest zapotrzebowanie na robotników produkcji, magazynierów czy operatorów maszyn. Sporo też jest ofert dla specjalisów od IT, no i wiadomo sprzedawcy, obsługa klienta, call center. Całkiem niezle wyglada to w logistyce, transporcie, no i w marketingu, zwlaszcza w tym internetowym. W pobliżu Poznania w mniejszych miejscowościach zatrudnienie będzie też dla stolarzy i budowlańców
Napisano 08 czerwca 2021 - 09:30
Teraz pracą nie jest łatwo, ale dobrze, że można zarabiać w Internecie! Sprawdźcie sobie opcje http://biznes-world....ideo-szkolenia/ pewnie każda znajdzie coś dla siebie
Napisano 22 lutego 2022 - 12:39
Obecnie mam wrażenie, że dla chcącego nic trudnego i jakaś praca na pewno się znajdzie. Z braku pracowników wiele firm chce zatrudniać cudzoziemców, co wymaga dopełnienia wielu formalności https://efektywnewbi...nty-formalnosci/ , jeśli więc mimo wszystko się na to decydują, to znaczy, że praca jest.
Napisano 09 marca 2022 - 09:02
Myślę, że w każdym mieście jest różnie, ale zawsze warto się szkolić i uczyć nowych rzeczy, tutaj można przeczytać troszkę o motywacji https://www.zwiekszs...-nauki-do-pracy. Mnie na pewno pomaga wizja rozwoju i większych zarobków:)
Napisano 06 kwietnia 2022 - 10:02
U mnie jest coraz lepiej. Na szczęście jest też możliwość pracy zdalnej, więc można wybierać także inne miasta.