Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca-czy trudno o nia w Waszych miastach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kate30

Kate30
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 15 października 2016 - 14:06

A w call-center to co dokładnie się robi? Dzwonisz i sprzedajesz jakieś produkty? Bo nie do końca jestem zaznajomiona z tematem?

#82 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 października 2016 - 18:31

@Kate30 to zalezy. Sa takie, ktore faktycznie nastawione sa na sprzedaz i musisz wydzwaniac po ludziach i wciskca shit, a sa i takie nastawione typowo na obsluge klienta, cos w stylu helpdesku czy infolinii na przyklad. Wszystko zalezy gdzie czlowiek trafi ;-) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#83 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 01 listopada 2016 - 12:57

Nie pracowałam w call center, ale przyjaciel opowiadał mi, że nie jest to łatwe. Nie pracowała na sprzedaży, ale właśnie coś w rodzaju infolinii i ludzie potrafili dzwonić do niego najczęściej z pretensjami... Trzeba po prostu w tej pracy być bardzo cierpliwym, nawet jak ma się niewygodnego klienta :)

Sama dorabiałam swojego czasu na weekendach w restauracji; część moich studenckich znajomych rozdawała ulotki, pracowała w kinach, na promocjach w supermarketach albo nawet... statystowała w filmach i serialach. Pomysłów na pracę jest wiele, wszystko zależy od tego, ile ma się czasu, chęci i jakiej stawki się oczekuje. 

MM - Marilyn Manson <3

#84 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 03 listopada 2016 - 12:28

W większych miastach bezrobocie praktycznie nie istnieje. Każdy kto chce - ten pracuje.

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#85 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 listopada 2016 - 15:10

rozalin - święte słowa! Ludzie się dziwią, że w Polsce występuje taka wewnętrzna migracja, ale sorry - lepiej wyjechać do Warszawy, czy Wrocka niż dziadować w małej miejscowości, gdzie nawet o pracę w sklepie jest trudno. Trochę szkoda, bo naprawdę wiele miejscowości zaczyna pomału 'wymierać', ale taki mamy klimat. 

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 listopada 2016 - 22:44

jak ktos potrzebuje pracy to cos znajdzie byle zarabiać , a żeby bylo cos ekstra cos co daje satysfakcje również finansowa to wiadomo potrzeba wiecej sie natrudzic. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#87 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 23 listopada 2016 - 10:25

jak ktos potrzebuje pracy to cos znajdzie byle zarabiać , a żeby bylo cos ekstra cos co daje satysfakcje również finansowa to wiadomo potrzeba wiecej sie natrudzic. 

No tak, tlyko nie chodzi o to, żeby 1/3 życia spedzać w miejscu którego nienawidzisz... 

Co do pracy w kinie - moja znajoma zaczęła pracowac w cinema city na studiach dorabiając po 20 godzin tygodniowo, elastycznie i oglądając filmy za free, a po 4 latach została tam supervisorem czy coś takiego. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#88 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 18:44

No tak, tlyko nie chodzi o to, żeby 1/3 życia spedzać w miejscu którego nienawidzisz...
1/3 zawodowego zycia to 15 lat , malo kto wytrzymalby w miejscu ktorego nienawidzi tyle lat.

sa  ludzie , ktorzy isc do jakiejkolwiek pracy i szukać czegoś innego wola zyc z państwa i mowic ze dla nich nie ma pracy w tym kraju. 

#89 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 19:14

po pierwsze za coś żyć trzeba, po drugie jak ktoś chce, to kilka lat to maks, żeby tak się ogarnąć, żeby pracować już z satysfakcją ;)

Niestety czasami trzeba też przewartościować czy ważniejsze jest dla mnie mieć satysfakcjonującą czy pewną pracę. Mój mąż obecnie nie jest do końca z pracy zadowolony, ale po to tyle wytrzymał, żeby dostac teraz umowę na czas nieokreślony, jak dostaniemy kredyt pomyslimy o zmianie jego pracy, póki co to nas tam trzyma.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 20:34

Niestety czasami trzeba też przewartościować czy ważniejsze jest dla mnie mieć satysfakcjonującą czy pewną pracę. Mój mąż obecnie nie jest do końca z pracy zadowolony, ale po to tyle wytrzymał, żeby dostac teraz umowę na czas nieokreślony, jak dostaniemy kredyt pomyslimy o zmianie jego pracy, póki co to nas tam trzyma.

dokladnie , czasem trzeba zrezygnowac z czegos i potem szukac idealniejszej pracy. 

mam 2 kolezanki , ktore moglyby w domu siedziec bo facet na rachunki zarobi i one nie maja noża na gardle i w każdej chwili mogą  z pracy zrezygnowac . ale nie kazdy ma taka mozliwosc i czasem trzeb sie przemęczyć by miec na rachunki i chleb ;-)

#91 Basiencja

Basiencja
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 14 stycznia 2017 - 01:05

Im mniejsza miejscowość to z pracą coraz gorzej. Zwłaszcza gdy nie jesteś młodą z doświadczeniem. Moje koleżanki z zachodniopomorskiego jeżdżą do pracy do Niemiec jako opiekunki osób starszych i są tam bardzo cenione. Zarabiają więcej niż w mogłyby w Polsce. W zasadzie można by powiedzieć, że powstał nowy zawód którego nie dostaniesz pośredniaku. Powstały też specjalistyczne portale, które pomagają się wykształcić i znaleźć pracę w Niemczech czy Anglii. Jest np portal ... , gdzie są porady dotyczące pielęgnacji osób starszych, nauka języka i oferty pracy. ... to blog internetowy dostępny dla osób zajmujących się opieką nad osobami starszymi.

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 14 stycznia 2017 - 10:53

#92 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 28 stycznia 2017 - 08:55

dokladnie , czasem trzeba zrezygnowac z czegos i potem szukac idealniejszej pracy. 

mam 2 kolezanki , ktore moglyby w domu siedziec bo facet na rachunki zarobi i one nie maja noża na gardle i w każdej chwili mogą  z pracy zrezygnowac . ale nie kazdy ma taka mozliwosc i czasem trzeb sie przemęczyć by miec na rachunki i chleb ;-)

No zgadzam się. Niestety bywa, ze kolejne nie są lepsze, bo generalnie jest nastawienie na wycisk pracownika, zero szaucnku dla czlwieka.

#93 koniesz

koniesz
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30 stycznia 2017 - 15:18

Właśnie moja koleżanka mieszka w małym mieście, dojeżdża na studia do większego miasta, ale w wolnych chwilach chciała sobie dorobić, to w małym mieście jak praca to tylko w galerii handlowej. I też bardzo ciężko, bo wiele jest chętnych osób do takiej pracy, z większą dyspozycyjnością, czasami nawet z doświadczeniem itd...

Dlatego wymyśliła sobie, że połączy pasję z zarabianiem i zajmuje się malowaniem na koszulkach, torbach materiałowych lub plecakach-workach (na sznurkach). Pięknie maluje swoje pomysły, ale innych pomysły też potrafi malować. Tylko kłopot w tym, że jak na razie tylko znajomi wiedzą o tym i nie wie jak to wypromować, żeby jakiś grosz wpadł. Niby prowadzi swojego fanpage na Facebooku , ale nie jestem przekonana czy dobrze to robi.

Jak można wypromować taką działalność bez większego kapitału?

#94 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 stycznia 2017 - 18:54

W mojej miejscowości faktycznie ciężko o pracę, ale jest też mała.

Za to już niedaleko łatwiej.
Ale to jest raczej logiczne, że im większa miejscowość, tym większe zapotrzebowanie i więcej możliwości..

#95 aita

aita
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 27 września 2017 - 19:27

mieszkam w małym mieście i z tą pracą to tak różnie, teraz szukam studiów podyplomowych bo niestety bez dokształcania się nie ma opcji żeby dostać lepszą umowę, a u mnie żadnych uczelni wyższych nie ma więc szukam po innych miastach, muszę się trochę ze technik sprzedaży podszkolić bo się zajmujemy sprzedażą bezpośrednią, szef zakłada że papier  musi być

#96 sylwkaka

sylwkaka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 24 września 2018 - 11:31

U mnie nie ma problemu z /link/ bo działa sporo zakładów i fabryk, wiec ciagle jest zapotrzebowanie na robotników produkcji, magazynierów czy operatorów maszyn. Sporo też jest ofert dla specjalisów od IT, no i wiadomo sprzedawcy, obsługa klienta, call center. Całkiem niezle wyglada to w logistyce, transporcie, no i w marketingu, zwlaszcza w tym internetowym. W pobliżu Poznania w mniejszych miejscowościach zatrudnienie będzie też dla stolarzy i budowlańców

#97 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 08 czerwca 2021 - 09:30

Teraz  pracą nie jest łatwo, ale dobrze, że można zarabiać w Internecie! Sprawdźcie sobie opcje http://biznes-world....ideo-szkolenia/ pewnie każda znajdzie coś dla siebie

#98 Amman

Amman
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 22 lutego 2022 - 12:39

Obecnie mam wrażenie, że dla chcącego nic trudnego i jakaś praca na pewno się znajdzie. Z braku pracowników wiele firm chce zatrudniać cudzoziemców, co wymaga dopełnienia wielu formalności https://efektywnewbi...nty-formalnosci/ , jeśli więc mimo wszystko się na to decydują, to znaczy, że praca jest.

#99 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 09 marca 2022 - 09:02

Myślę, że w każdym mieście jest różnie, ale zawsze warto się szkolić i uczyć nowych rzeczy, tutaj można przeczytać troszkę o motywacji https://www.zwiekszs...-nauki-do-pracy. Mnie na pewno pomaga wizja rozwoju i większych zarobków:)

#100 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 06 kwietnia 2022 - 10:02

U mnie jest coraz lepiej. Na szczęście jest też możliwość pracy zdalnej, więc można wybierać także inne miasta.