Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#901 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 12:46

Dzisiaj idziemy na "Sierpień w hrabstwie Osage" :)

Wygrałam jeden bilet więc drugi dokupimy :)

nixqp2.png

#902 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 23:44

Dzisiaj idziemy na "Sierpień w hrabstwie Osage"
widziałam to wczoraj. Wspaniała Meryl Streep, wspaniała pani Roberts. Ale estrogen explotation w tym filmie mnie przerosło. Tak dużo damskich, kobiecych problemów w ciągu 2h...

ale film zajebisty, tak czy inaczej polecam (: 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#903 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 01:56

Był ktoś na filmie "Pod mocnym aniołem"? Koleżanki zachwalały. :D

Poszłabym na "Nimfomankę".

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#904 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 11:24

widziałam to wczoraj. Wspaniała Meryl Streep, wspaniała pani Roberts. Ale estrogen explotation w tym filmie mnie przerosło. Tak dużo damskich, kobiecych problemów w ciągu 2h...

ale film zajebisty, tak czy inaczej polecam (: 

Ja również!

Nawet nie tylko kobiecych ;) Niby na podstawie sztuki teatralnej, a tak bliski życiu - nie ma łatwych rozwiązań i totalnych happyendów. Kino majstersztyk. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#905 kombi

kombi
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 17:05

A macie jakiś pomysł na co można zabrać chłopaka w najbliższym czasie? Wilka z Walstreet już widzieliśmy ;)

#906 Violettyna

Violettyna
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 21:30

A macie jakiś pomysł na co można zabrać chłopaka w najbliższym czasie? Wilka z Walstreet już widzieliśmy :-)

To ja pisałam już, ale się powtórzę - co do kina akcji będzie RoboCop chyba że do lata chcesz czekać na nowych Transformersów :-)

Ten RoboCop to nie tylko na wyjście z chłopakiem, bo jednak na głównym aktorze warto zawiesić oko :-)

#907 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 12:45

Mój "połówek" ciagnie mnie na RoboCopa nowego...no patrzę, że po 25 latach i za ten film się wzięli, i chyba dam się namówić, zapowiedzi i plakaty obiecująco wyglądają... ;-)

#908 majcia

majcia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 22:31

Ten sierpień wszyscy zachwalają, chyba naprawdę trzeba iść na to do kina. Choć skoro tam przez 2 h są same kobiety to będę musiała iść z przyjaciółką. Za nic nie zaciągne mojego R. do kina. Jego już teraz interesuje wyłącznie Robocop. Mnie zresztą też. I to jest niesprawiedliwe. Ja z nim pójde na męski film, on ze mną na kobiecy nie, ehh:)

#909 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 06:25

Myśmy oglądali tego "Wilka..." (z łóżka) i po półtorej godziny wyłączyliśmy :roll: Ciesze sie, że nie było kiedy pójść do kina <bezradny> nie trafił w mój gust w ogóle <bezradny>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#910 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 19:28

Ten sierpień wszyscy zachwalają, chyba naprawdę trzeba iść na to do kina. Choć skoro tam przez 2 h są same kobiety to będę musiała iść z przyjaciółką. Za nic nie zaciągne mojego R. do kina. Jego już teraz interesuje wyłącznie Robocop. Mnie zresztą też. I to jest niesprawiedliwe. Ja z nim pójde na męski film, on ze mną na kobiecy nie, ehh:)

E tam kobiecy. Mój przyjaciel był niemniej zadowolony niż ja. Kobiece to są komedie romantyczne. ;)

#911 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 19:48

Myśmy oglądali tego "Wilka..." (z łóżka) i po półtorej godziny wyłączyliśmy :roll: Ciesze sie, że nie było kiedy pójść do kina <bezradny> nie trafił w mój gust w ogóle <bezradny>

Dokładnie... Tylko mnie D. zmusił do obejrzenia całości i nie było na co patrzeć. 

A w żadnym kinie w mojej okolicy nie grają drugiej części Nimfomanki ... Do Krk nie pojadę specjalnie po to :P 

Ale grali 1 cześć z opóźnieniem to może i z drugą tak będzie.

#912 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 14:34

na RoboCopa nowego

Tez mam zamiar to obejrzec ;-)

drugiej części Nimfomanki

To tez mam zamiar obejrzec, ale zeby isc na to do kina? nieeee :-P obejrze w domu

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#913 natkaa

natkaa
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 06 lutego 2014 - 11:56

A ja byłam ostatnio na Sekretne życie Waltera Mitty - bardzo optymistyczny film :)

#914 majcia

majcia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08 lutego 2014 - 19:09

E tam kobiecy. Mój przyjaciel był niemniej zadowolony niż ja. Kobiece to są komedie romantyczne

Pewnie gdyby poszedł ze mną, zdanie by zmienił. Jego strata:) Za to byłam z nim na Robocopie. Bardzo mi się podobał. Fajne kino akcji. Nie nudziłam się, co zdarza mi się na podobnych filmach. Poza tym wpadła mi w oko gra Oldmana i głównego bohatera. Fajnie fajnie:)

#915 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 01:09

POLECAM "Wkręconych"

Poszliśmy tylko dlatego, że R. upierał się na polski film, czytałam ze mało śmieszny itd., więc nie nastawiałam się na nic fajnego.

I duże zaskoczenie! Film jest bardzo śmieszny, dawno nie widziałam tak śmiesznego polskiego filmu z niezłą fabułą :) aktorzy bardzo fajnie dobrani, zakończenie może być. Cała sala śmiała się co chwilę i było bardzo ciekawie! Jedynie epizody z 'czarowaniem' do mnie nie przemówiły, ale film na tym wiele nie stracił.

Super, super, super <ookk>

7585655.3.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#916 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 22 lutego 2014 - 12:50

Zapowiada się także ciekawy film "Masz talent" - oparty na faktach autentycznych podparty brytyjskim "Mam talent" i jego uczestniku Paulu Potts.

#917 Arora

Arora
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 16:35

Zapowiada się także ciekawy film "Masz talent" - oparty na faktach autentycznych podparty brytyjskim "Mam talent" i jego uczestniku Paulu Potts.

A i masz racje babeczko :P Bardzo fajna komedia, miałam okazję przejść się na niego w sobotę ze swoim chłopakiem. Ciepły i mega pozytywny film o spełnianiu swoich marzeń :D

Tajemnica szczęścia jest prosta: przekonaj się, co tak naprawdę lubisz robić, a potem skieruj ku temu całą swoją energię. Od tej chwili twoje życie nabierze treści, a wszystkie twoje prag­nienia ziszczą się łatwo i przyjemnie.

#918 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 27 lutego 2014 - 19:44

Wczoraj bylam na tym Masz Talent, świeny filmik, mega pozytywny! Tytuł może nie do końca trafiony, bo kojarzy sie z nazwą programu, a w sumie sma program jetna końcu przez 5 minut, film opowiada historię przed występe Pottsa w programe. Śliczna historia. Polecam.

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#919 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 23 marca 2014 - 14:10

Był ktoś na filmie "Kamienie na Szaniec" ?

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#920 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 18 maja 2014 - 22:31

Nowy film wszedł do kin - "Powstanie Warszawskie". Co go odróżnia od innych? To, że jest złożony z autentycznych nagrań młodych reporterów, którzy filmowali w czasie powstania. Co myślicie? Był ktoś? Wybiera się ktoś?

Dla mnie bardzo ciekawe i zastanawiam się czy warto. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych