Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#861 Rysia

Rysia
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 23:20

Oj, bo to jest po prostu słaby film. :) Jestem zdania, że dla słabych filmów nie sensu poświęcać czasu ;)

Rzadko kiedy kobieta wybacza mężczyźnie zazdrość; jeśli nie jest zazdrosny, nie wybacza mu nigdy.

Pisuję teksty o bajkach  - https://kartunsy.pl/author/marineczka/

#862 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 11:25

Widziałam zwiastun, sama jestem ciekawa tego filmu. Interesuje mnie jak polscy producenci ukazali zjawisko homoseksualizmu.

Ale nie wiem czy wybrałabym się na to do kina ;-) Chyba musiałabym mieć humor na takie tematy :lol:

Ja podobnie. to nie jest łatwy temat i jak ktoś xle się weźmie to moxna się nawet zrazić. 

tak, tak, nie wiem czemu mi się pomyliło :lol:

Byłaś już? Jestem ciekawa Polańskiego. Może w jakiejs lubie bym dorawla za 8 zeta :P

W tym roku u mnie już tylko Hobbit ;)  

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#863 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 20:20

Bylam na "Wenus w futrze" i nie polecam... Przeintelektualizowane flaki z olejem. wyrzuciłam pieniadze w bloto. 

Jesli chodzi o Hobbita, to chetnie obejrze, jedynka mi sie  podobala:)

#864 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 14:25

My ostatnio byliśmy na "Krainie lodu", bardzo przyjemna bajka, Buc przysypiał do czasu gdy nie pojawił się bałwan Olaf na ekranie, Zuzu wysiedziała te 2 godzinki bez problemu, ja tam bajki lubię, ksiezniczka Anna przypadła mi do gustu, troche zaluje, ze nie wybraliśmy się na wersję w 3D, ale Zuzu pierwszy raz była w kinie i generalnie wydaje mi się że na takie wynalazki jest jeszcze jednak za mała ;) Czekamy aż latem wyjdzie "Dzwoneczek i piraci" czy coś w ten deseń i wybierzemy się znowu :)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#865 pik-pok

pik-pok
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 12:22

A ja właśnie byłam na Hobbicie nowym i powiem Wam, że jestem zadowolona. :) Mimo, że jest mnóstwo różnic między filmem, a książką, nie przeszkadzało mi to, a nawet myślę, że urozmaiciło akcję. No i efekty też super, w 3D robią duże wrażenie. :D 

#866 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 14:54

byłam na Hobbicie nowym

Tez bylam i podobalo mi sie bardzo :mrgreen: rok czekania :lol: a teraz znowu na cd :cry: :lol:

Efekty swietnie, akcja dynamiczna :-P film godny obejrzenia :-) warto wybrac sie do kina.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#867 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 17:07

Ja za to słyszałam o Hobbicie, że nudny jak falki jak z olejem. Misiek hobbita uwielbia i mnie namawia, ale ja ciężko widzę oglądanie tematyki, która mnie nie interesuje w dodatku słysząc negatywne opinie.

A tutaj pozytywy.

Przemyślę.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#868 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 21:09

Ja mam niedosyt jak po I czesci i juz sie doczekac nie moge kolejnej i tego co sie tam dalej wydarzy :-)

ale ja ciężko widzę oglądanie tematyki, która mnie nie interesuje

Nie ma co sie zmuszac ;-) bo takie ogladanie wtedy jest bez sensu, ale....

Przemyślę.

Musisz sie sama najlepiej przekonac i wystawic opinie ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#869 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 18:18

A widziała któraś już "Wilka z Wall Street"? Zamierzam Buca wyciągnąć, bo póki co same dobre recenzje czytałam, chyba tylko jedna była negatywna. Tylko za DiCaprio nie przepadam i mam dylemat: iść czy nie iść :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#870 kaczucha

kaczucha
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 19:51

Bylismy juz na tej drugiej czesci Hobbita i podobalo mi sie:) Te efekty 3d sa niesamowite. W filmie duzo wiecej sie dzieje, co jest dla mnie plusem:) I jakby wiecej smiesznych scen:) Fajnie , ze wprowadzili postac Elfki- brakowalo mi w tym filmie  kobiety.

#871 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 20:48

"Wędrówki z dinozaurami" 3D widziałam i muszę przyznać, że fajne. Obawiałam się, że wyjdzie z tego historyczny film, a za takimi ja nie przepadam, a wyszło super- były zabawne i śmieszne teksty. Film na plus. Efekt 3D też dodaje uroku- motylki latają obok, ptaki dziobami chcą w nas uderzyć, zwierzątko na nas wyskakuje (wtedy pół sali podskoczyło do góry)  :lol:

nixqp2.png

#872 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 19:36

No dinozaury w 3d robią wrażnei, byłam kiedyś w imaxie, jak jeszcze mój brat miał z 10 lat.

A teraz jestem pod wrażneiem hobbita - nie wiedziałam o co kaman z tymi 48 klatkami póki nie zobaczyłam - idealna płynnosc nawet gdy bardzo szybka akcja :) Pustkowie smauga moim zdaniem majsersztyk ( a  i wszystkich moich znajomych, ktorzy już byli na filmie), jest dobrze, nawet swietnie. To co jest, jest piękne, nie ma nic na siłę, żadnych niedoróbek czy to technicznych czy aktorskich. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#873 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 19:55

Pustkowie smauga

K sobie ściągnął na tablet i oglądał wczoraj z napisami. To mówi, że świetny, zachwycał się cały dzień dzisiaj, więc mniemam, że godne polecenia :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#874 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 16:54

na tablecie?...  <bezradny> Rozumiem na 42 calach, tak oglądałam niezwykłą podróż, ale na tablecie, przecież tam krasnoluda jednego od drugiego nie rozróżnisz... 

#875 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 17:22

@ZuziaDD oj zdziwiłabyś się jak idzie się fajnie przyzwyczaić do oglądania filmów na tablecie  :mrgreen:

Ale bez  offtopic , bo to nie temat o tabletach i telewizorach.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#876 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 17:35

Byliśmy na "W ukryciu" ;)

No cóż... nie powalił mnie ten film. Był ciekawy, dawał do myślenia przez jakieś kilka godzin po seansie, ale już o nim prawie zapomniałam, więc same widzicie...

Temat muśnięty delikatnie, pobieżnie... Trochę nagości, wątek miłosny bez psychologicznej głębi. Klimat fajny, temat fajny, ale potencjał nie wykorzystany nawet w 20% wg mnie.

#877 pik-pok

pik-pok
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 08 stycznia 2014 - 10:37

A widziała któraś już "Wilka z Wall Street"? Zamierzam Buca wyciągnąć, bo póki co same dobre recenzje czytałam, chyba tylko jedna była negatywna. Tylko za DiCaprio nie przepadam i mam dylemat: iść czy nie iść :-P

Ja nie czytałam recenzji, ale wszyscy znajomi, którzy widzieli, same dobre rzeczy mówią o filmie. :)

I też mam dylemat, bo chciałabym zobaczyć też w tym miesiącu jeszcze w kinie "Sierpień w Hrabstwie Osage" i nie wiem, czy będę miała budżet i czas na tyle wyjść do kina. ;) 

#878 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 23:02

Ja z małymi jeszcze na "Krainę lodu" się wybieram dopóki grają (mam dwa wolne bilety, to zawsze bedzie taniej), a sama jakby babcia dojechała na dzień babci hi, hi...wyskoczyłabym z mężem na jakiś ambitniejszy film, może na ten Sierpień... a jak nie to na jakąś komedię romantyczną... zależy jaki nastrój będzie :-P

#879 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 23:31

A widziała któraś już "Wilka z Wall Street"?
ja się jutro wybieram to się opowiem ;) Ale Scorsese i DiCaprio to dobry duet, jak mi się wydaje :)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#880 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 01:37

Mam zamiar obejrzeć ''Wilk z Wall Street'', może w sobotę. Dobrze się zapowiada. :-)

Użytkownik Findmysky. edytował ten post 10 stycznia 2014 - 01:37

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych