Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Wymarzone podróże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
247 odpowiedzi w tym temacie

#121 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 13:51

A mi się marzy zwiedzic całe Stany Zjednoczone. Konkretnie to chciałabym przejechac wszystkie stany wzdłuż i wszerz samochodem :mrgreen: Tylko, że taka wycieczka to pewnie zajęłaby mi z rok czasu i pochłonęła fortunę, więc muszę poczekac na wygraną w totka :-P
Druga w kolejnosci jest Australia, później Meksyk i Brazylia, a następnie chciałabym zwiedzic Chiny i Japonię ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#122 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 06:24

Zawsze chciałam polecieć do Japonii. Byłam w Japonii kilka razy i od dłuższego czasu tu mieszkam.
Dołączona grafika

#123 Jagódka

Jagódka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 08:52

Mi sie marzyla podroz do Austarlii, tak daleko, egzotycznie, a jednak mozna sie porozumiec ;) Moze kiedys.. :roll:

#124 shape

shape
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 10:01

pierwsze wymarzone miejsce odwiedziłam w tym roku, byłam w Tunezji z REKLAMA, dokładnie w Naubelu...boskie, piękne miejsce i niesamowici ludzie, teraz jeszcze marzę o Indiach, także już zaczynam zbierać pieniądze ;)

#125 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 06:47

A mnie się Paryż marzy, oj ile bym dała żeby tam pojechać, nawet specjalnie wzięłam udział w takim jednym konkursie gdzie jest wycieczka do wygrania, może uda mi się :)

#126 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 09:16

myszolina, nie wiem zemu ale ja nie rozumiem czemu ludzie zachwycają sięparyżem i francją ... poza zabytkami nic tam nie ma szczególnie wartego uwagi, no chyba że smród na ulicach i sterty śmieci ... miasto jak miasto, powinno byc jednak bardziej zadbane ...

ja po swoich ostatnich włojażach obrałam następny cel - hiszpania ... ale to do realizacji najwcześniej za rok ... jako że jak zauważyłyście ja wycieczek nie lubię i wolę pojechać gdzies na dłużej (no chyba że jest to związane z pracą, to i zwykłe 2 tygodnie przeboleję ;-) )

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#127 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 11:47

ja nie rozumiem czemu ludzie zachwycają sięparyżem i francją

Mój brat jest zakochany we Francji ;-) rok czasu spędził w Bordeaux,a teraz pojechał w okolice tego miasta do pracy ;-) był też w innych francuskich miastach m.in. właśnie w Paryżu...
W każdym zachwyt wzbudza co innego :-P

Ja ostatnio stwierdziłam,że na wakacje chciałabym pojechać do Chorwacji :-D
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#128 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 11:50

ja nie rozumiem czemu ludzie zachwycają sięparyżem i francją

ja równiez nie rozumiem, byłam dwa razy, miałam propozycję trzeciego wyjazdu i spasowałam. No nic do zakochania tam nie ma :P Szczególnie ludzie mi tam nie pasują...

#129 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 09:12

Mnie Francja troche zachwyca :-P Tzn. ostatnio marzy mi się podróż poślubna na Lazurowym Wybrzezu ;-) Nie powiecie mi, ze tam nieładnie :-P

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#130 mirlandia

mirlandia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 11:11

A ja w tym roku zjeżdżam Polskę, bo doszłam do wniosku, że byłam w wielu krajach, a Polski dobrze nie znam. Mam już zaliczony Poznań, Wrocław, Grańsk, w przyszłym tygodniu Toruń. Podróże wiele nie kosztują, bo próbuje sobie załatwiać noclegi po okazji. w Toruniu na przykład otwierają Etap Hotel i po taniości zrobiłam rezerwacje. A Toruń ponoć piękny:). Ktoś jest z Torunia?:)

#131 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 14:42

Marzę o Francji, ale nie o Paryżu, tylko o francuskich wybrzeżach, cudne są...

No i Toskania we Włoszech... może kiedyś ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#132 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 września 2009 - 16:17

Gdybym miała zacząć podróżowac to zaczęł bym od Polski... jest tyle miejsc gdzie jeszcze nie byłam: mazury , morze, i wiele innych może od przyszłego roku <bezradny></span>

#133 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 14 września 2009 - 16:55

Ja bym chciała pojechać do Francji....zaczęła mnie kręcić od czasu liceum jak miałam język francuski....miałam taka przyjemna babkę i nam zawsze opowiadała dużo ciekawych rzeczy ;-) No i jeszcze Chiny, Japonia i Australia.....

Ktoś jest z Torunia?:)

ja kiedyś byłam tam na wycieczce szkolnej za czasów liceum :-) bardzo fajne miasto, podobało mi się :-P

#134 shape

shape
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 27 września 2009 - 17:08

mi się marzy podróż do Indii i Egiptu...to drugie marzenie mam zamiar zrealizować za rok, biuro podróży wypatrzone [REKLAMA], znajomi zgodzili się pojechać ze mną, a teraz zostało tylko nazbierać pieniądze na ten wyjazd, także już nie mogę się doczekać :)

#135 marcia.w

marcia.w
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:51

Chciałabym zdobyć lądy czarnej afryki. Marzenie jest całkiem bliskie realizacji, mam zamiar wybrać się zimą na wycieczkę "Śniegi Kilimandżaro" do Kenii. W programie safari w głąb sawanny, gdzie zobaczymy słonie, lwy, żyrafy, hipopotamy, gepardy i inne zwierzęta. Przejazd do Parku Narodowego w Amboseli z którego rozciąga się piękny widok na ''Dach Afryki''. Wierzchołek góry Kilimandżaro zobaczyć można tylko wczesnym rankiem lub przed zachodem słońca, w innych porach jest przysłonięty chmurami. Odwiedzimy także wioskę Masajów - dodatkowa wycieczka Itaki z której mam zamiar skorzystać. Podczas wycieczki będzie też czas wolny na plażowanie. Kenia to moje marzenie.

Załączone miniatury

• Gepardy_e5ba0f4436.jpg
  • dsc03629.jpg
  • 10478_Plaza_w_Mombasa_Mombasa_Beach.jpg
  • mbakilm_1.jpg

#136 MISIULKA21

MISIULKA21
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 20 października 2009 - 13:55

ja tez chcialabym zwiedzic polske cudze chwalicie swego nie znacie dolnyslask juz zwiedzilam pomorze tez :)

ale marzy mi sie japonia , indie i emiraty arabskie :) o karaibach nie wspomne :) najlepiej caly swiat ale skad na to brac <bezradny></span>
~~zaczynam nowy etap w moim życiu :D , w końcu zaczynam żyć , mam dla kogo ==> kocham Cię mamo, kocham Cię tato :D <3 kocham wszystkich którzy mi pomogli :D ~~

#137 marcia.w

marcia.w
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:07

ale marzy mi sie japonia , indie i emiraty arabskie :) o karaibach nie wspomne :) najlepiej caly swiat ale skad na to brac <bezradny></span>

Oszczędzać... wiem łatwo powiedzieć :), ale każdy ma w życiu jakieś priorytety, jedni kupują nowy samochód, inni wybierają się na niezapomniane wakacje w jakiś egzotyczny zakątek świata. Ja tak naprawdę gdy gdzieś wyjeżdżam czuję, że żyję i jestem wówczas bardzo szczęśliwa, zaspokajam swoją ciekawość świata, odpoczywam od szarej, polskiej rzeczywistości. Pracuję po to by chociaż raz na rok wyjechać gdzieś i coś nowego zobaczyć.

#138 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 17:57

Wazne jest tez to zeby znalezc oprócz fajnego miejsca na wypoczynek , jeszcze niedrogie i sprawdzone biuro podrózy...

#139 klematis

klematis
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 18:35

A moze ktos poleci jakies biura. Duzo nowych powstaje duzo reklam itp... ciezko wybrac cos :
)

#140 Anastazja

Anastazja
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 21:59

ooo tak zdecydowanie zgadzam się z moimi przedmówczyniami ;))) ja też wolę wydać cięzko zarobione przeze mnie pieniążki na jakąś wycieczkę, czy generlanie na podróże, niż inwestować w przedmioty, małowartościowe, to co zobaczę i przeżyję to jest tylko i wyłacznie dla mnie i do mojej dyspozycji ;)))
Klematis a o jakie biura konkretnie Ci chodzi? Takie co organizują wycieczki, czy szukasz jakiś portali z bazą hoteli czy z rezerwacją biletów, np. lotniczych czy autokarowych?