Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

JEGO CHOLERNA PRACA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#281 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 20:30

-->
Niestety z pracą nie jest tak łatwo, że zawsze można wybierać idealną pod siebie. Bardzo rzadko ma się komfort wyboru.
[quote name="Marzycielka24">

na początek bierze cokolwiek, i w między czasie szuka czegoś lepszego-przynajmniej takie jest moje zdanie

I moje również, chociaż dziecka na wychowaniu nie mamy.
Ja również uważam, że nasze dziecko ( w przyszłości) nie musi mieć najdroższych zabawek i markowych ubrań kosztem naszej ciągłej nieobecności, ale są sprawy, które dziecku zapewnić trzeba i jeśli nie ma innej możliwości, to czasami jedno z rodziców będzie musiało być "weekendowe"...Chociaż wiadomo, że żadna z nas nie marzy o takiej sytuacji. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#282 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 czerwca 2012 - 09:20

Wszystkie oczywiście macie racje, ale ja zostałam zupełnie inaczej wychowana: mój tato rzucił dobrze płatną pracę, która nie pozwalała mu na przebywanie z nami w takim wymiarze w jaki by chciał. Poszedł do innej, gdzie pracował mniejszą ilość godzin, w pewnym momencie na jakiś czas w ogóle przestał pracować i zajmował się nami, a to mama pracowała zawodowo.(byliśmy jedynymi dziećmi w szkole, którym to tato piekł ciasta i szył stroje karnawałowe:P)Moi rodzice postawili w życiu na coś innego...woleli mieć mniej kasy ale być z dziećmi (choć daleko im do typu "matki" polki). Tak mnie wychowali i teraz ja patrzę tak na świat, co innego uznaje za wzorzec.Nie związałabym się dlatego z marynarzem, żołnierzem czy kierowca tira, bo taki styl życia po prostu mi nie odpowiada.

#283 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 10:15

Nie związałabym się dlatego z marynarzem, żołnierzem czy kierowca tira, bo taki styl życia po prostu mi nie odpowiada.

Mi też do końca to nie odpowiada, ale zaczął jeździć prawie 3 lata temu a jesteśmy ze sobą już dłużej. Więc nie mogłabym go zostawić z tego powodu :lol:

er3mjw4zst9mivdb.png

#284 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 09:54

Mi też do końca to nie odpowiada, ale zaczął jeździć prawie 3 lata temu a jesteśmy ze sobą już dłużej. Więc nie mogłabym go zostawić z tego powodu :lol:

no wlasnie w momencie poznawanie faceta moze on miec prace stacjonarna i nie absorbujaca a potem zycie przynosi rozne scenariusze.

Moi rodzice postawili w życiu na coś innego...woleli mieć mniej kasy ale być z dziećmi

ale czasem to nie o taki wybor chodzi , powiedzmy jest male dziecko , kobieta jet na wychowaczym , nie ma szans dac komus dziecka pod opieke , facet nagle traci prace, mieszkaja na terenach gdzie o prace bardzo trudno , mezczyzna dostaje propozycje pracy na wyjazdach , to co dla dobra dziecka ma odmowic i siedziec w domu i czekac , czy pohjawi sie praca na miejscu . nikt nie chce pracowaxc z daleka od rodziny ale czasem to nie jest kwestia wyboru, ale musu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#285 helper0

helper0
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 10:16

no niestety, czasami wybór pomiędzy pracą, a rodziną może być naprawdę trudny ze względu na konsekwencje idące z niedoboru pieniędzy

nie wiem czy jest złoty środek na połączenie pracy z rodziną, zna ktoś ? :)