Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

peeling:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#161 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 marca 2010 - 23:18

LadyNefretete, mysle ze on jest grubo ziarnisty w porownaniu do poprzedniego zYves Rocher bo ten to po prostu smiech na sali a nie peeling

Załączone miniatury

• 21557.jpg

#162 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 25 marca 2010 - 13:30

na poczatek wzięłam ananasowy :mrgreen:

ja też :mrgreen: wąchałam wszystkie, ale ten jest chyba najlepszy, jeszcze mi się podobał z marakuji :mrgreen:
zdążyłam juz dziś przetestować, i faktycznie jest gruby i super <ookk></span>

to ten do niczego ;/

takiego nie miałam. ja generalnie jestem fanka szorstkiej rękawicy, co jak co, ale dzięki niej jeszcze mi nigdy włoski nie wrastały :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#163 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 25 marca 2010 - 14:16

co do peelingów z tubki, to do twarzy używam peelingu St. Ives, morelowego, już tu przez kogoś wspomnianego:

Dołączona grafika

do ciała do tej pory zawsze używałam Nivea ryż i lotos

Dołączona grafika

z obydwu jestem bardzo zadowolona.

a jeśli chodzi o peelingi, które można zrobić sobie w domu, to jak mi zabrakło, to pod prysznic używałam takiej mieszanki :
2 łyżki stołowe cukru, kubek śmietany. Cukier dodaje się do śmietany, miesza, aż wszystko razem się dobrze połączy, potem wcieram taką mieszankę w ciało i spłukuję silnym strumieniem ciepłej wody. Świetnie pobudza krążenie :-)

Albo jak mam brzydką skórę na piętach, to używam do stóp takiego peelingu:
pół filiżanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki oliwy, łyżeczka miodu. Składniki mieszam, aż zrobi się pasta, wcieram w stopy, nawet w dłonie można i potem spłukuję ciepłą wodą.

Do twarzy natomiast dobre są płatki owsiane, można wziąć 2 łyżki, dodać łyżkę startej skórki pomarańczowej i odrobinę ciepłej wody, wymieszać to wszystko na masę i wcierać w twarz, na końcu zmyć wodą. I voila, piękna cera ;-)
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#164 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 25 marca 2010 - 22:28

ja np. ostatnio dostałam chusteczki nawilżane do peelingu Clean O'peel z Cleanic, i chociaż używałam na razie tylko dwa razy to jestem zadowolona, nie trzeba nic zmywać, twarz jest miła w dotyku no i łatwe i szybkie w użyciu :) zdaje się, że oprócz chusteczek są jeszcze płatki.

#165 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 marca 2010 - 21:54

na poczatek wzięłam ananasowy

tez bym pewne sie na taki zdecydowała , bo uwielbiam ananas no i za taka kase to juz wogól.Z twoejo opisu wynika ze warto , ale pewnie nie tak łatwo bedzie go kupic <bezradny></span> ten co wrzuciła majorka widziłam i miłam kupic ale nie miłam czasu sie zdecydowac i odstawiłam ten zakup na inny czas.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#166 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 27 marca 2010 - 23:54

viola napisał/a:
dodaję nieco cukru do odrobiny ulubionego balsamu do ciała

fajny pomysl i placi sie praktycznie za sam balsam

to jeszcze lepiej dodać cukru czy soli do żelu pod prysznic, i w trakcie kapieli sobie pelling zrobic ;-) i jeszcze taniej niz balsam :mrgreen:

Dobrze jest dodać do żelu pod prysznic fusy z kawy, super wygładza, testowałam :-)

#167 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 marca 2010 - 12:01

Dobrze jest dodać do żelu pod prysznic fusy z kawy, super wygładza, testowałam :-)

ja też... tylko taka taki eksperyment ma jeden zasadniczy minus... wszystko jest w tych fusach z kawy: Ty, wanna/prysznic/ kafelki, i pewnie milion innych rzeczy :-P Przynajmniej u mnie tak było, ale ja mam w końcu kosmiczne zdolności do robienia wokół siebie bordello <umieraam></span> A że wygładza super, to się podpisuje ręcami i nogami :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#168 monika3

monika3
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 18:15

Ja niestety do twarzy peelingów używać nie mogę, ale do reszty ciała bardzo chętnie :) Bardzo lubię taki masaż pod prysznicem z dobrym peelingiem, skóra po takim zabiegu jest przyjemna w dotyku i taka gładziutka- teraz używam takiego peelingu który przy okazji walczy trochę z moim cellulitem- Slimline

#169 silver

silver
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 18:43

Do twarzy używam peelingu tego z avonu clearskin(?),jakoś tak.Wiele razy zmieniałąm go,ale ciągle do niego powracam.

Do ciała nie mam ulubionego i nie lubię jakoś za bardzo używać.

#170 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 05 maja 2010 - 11:15

Od dluzszego czasu uzywam peelingow Joanny.

Sa niedrogie, rewelacyjnie pachna... a dzialanie ? hmm... dla mnie sa wystarczajace i nie zamierzam zmieniac ;-) ;-)

Załączone miniatury

• 5901018001797_z.jpg

#171 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 maja 2010 - 18:20

ja też... tylko taka taki eksperyment ma jeden zasadniczy minus... wszystko jest w tych fusach z kawy: Ty, wanna/prysznic/ kafelki, i pewnie milion innych rzeczy :-P Przynajmniej u mnie tak było, ale ja mam w końcu kosmiczne zdolności do robienia wokół siebie bordello <umieraam></span> A że wygładza super, to się podpisuje ręcami i nogami :mrgreen:

Raz w życiu taki peeling zrobiłam i nigdy więcej nie zrobię ..raz jak wyżej ktoś napisał cała wanna/prysznic na czarno uwalony jest ...a dwa skóra później "śmierdzi"
Dołączona grafika

#172 kobitka

kobitka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 08:38

Jeżeli chodzi o mnie i o moją cerę to niestety sama sobie nie mogę raczej robić peelingu. ma strasznie sucha cerę więc jak sama sobie robiłam to niestety bardzo sobie ją podrażniałam i zostawałam z suchymi czerwonymi plamami których nie mogłam się pozbyć. Teraz jak chcę skorzystać z tego zabiegu to wybieram specjalistów, uwielbiam peeling migdałowy, np. ma go w swojej ofercie - nie dość, ze sam zabieg mnie relaksuje bo czuje że dbam o siebie to bardzo fajnie moja skóra na niego reaguje.

#173 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 12:28

kobitk mogłabyś podać pełną nazwę tego peelingu którego używasz (bez reklamy) ;-)
Dołączona grafika

#174 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 13:06

dziewczęta wybaczcie, ale nie mam czasu, zeby przeglądać całe 12 str <poddaje></span>
chciałam zapytać, czy któraś korzystała kiedyś z peelingu u kosmetyczki, w jakimś spa. Warto?
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#175 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 13:08

chciałam zapytać, czy któraś korzystała kiedyś z peelingu u kosmetyczki, w jakimś spa. Warto?

osobiście nie korzystam bo jest to trochę sprawa kosztowna ..ale koleżanką chodzi regularnie i bardzo chwali - leży kosmetyczka odwala cała robotę i efekt jest dobry
Dołączona grafika

#176 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 12:06

Ja co drugi dzien sama robie sobie delikatny peeling ;) Używam kosmetyków z serii eveline slim extreme 3d. I musze przyznac, że regularne stosowanie naprawde daje efekt ;)

#177 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:26

wart polecenia :-)
Dołączona grafika
...z resztą jak wszystkie kosmetyki tef firmy :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#178 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:22

wart polecenia

a dlaczego? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#179 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 21:05

rewelacyjnie się rozprowadza i nie "drapie"za bardzo skóry (kiedyś miałam taki, po którym mnie skóra szczypała). ten ślicznie pachnie i skóra jest taka miękka...
nie miałam zbyt wielu peelingów więc to rzecz gustu, ale ten mi po prostu odpowiada i już :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#180 kobitka

kobitka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 lipca 2010 - 15:58

kobitk mogłabyś podać pełną nazwę tego peelingu którego używasz (bez reklamy) ;-)

.....hmmm otóż pełna nazwa tego peelingu to peeling migdałowy - nie ma nic więcej :) No niestety nie jestem w stanie nic więcej zrobić skoro nie można zamieścić linka - ale jak coś to szukaj peeling migdałowy i to będzie prawdopodobnie taki sam zabieg jak ja polecałam :)

zawsze można wkleić zdjęcie albo podać namiary przez pw... :roll: