peeling:)
Napisano 24 marca 2010 - 23:18
Napisano 25 marca 2010 - 13:30
ja teżna poczatek wzięłam ananasowy
zdążyłam juz dziś przetestować, i faktycznie jest gruby i super
takiego nie miałam. ja generalnie jestem fanka szorstkiej rękawicy, co jak co, ale dzięki niej jeszcze mi nigdy włoski nie wrastałyto ten do niczego
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 25 marca 2010 - 14:16
do ciała do tej pory zawsze używałam Nivea ryż i lotos
z obydwu jestem bardzo zadowolona.
a jeśli chodzi o peelingi, które można zrobić sobie w domu, to jak mi zabrakło, to pod prysznic używałam takiej mieszanki :
2 łyżki stołowe cukru, kubek śmietany. Cukier dodaje się do śmietany, miesza, aż wszystko razem się dobrze połączy, potem wcieram taką mieszankę w ciało i spłukuję silnym strumieniem ciepłej wody. Świetnie pobudza krążenie
Albo jak mam brzydką skórę na piętach, to używam do stóp takiego peelingu:
pół filiżanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki oliwy, łyżeczka miodu. Składniki mieszam, aż zrobi się pasta, wcieram w stopy, nawet w dłonie można i potem spłukuję ciepłą wodą.
Do twarzy natomiast dobre są płatki owsiane, można wziąć 2 łyżki, dodać łyżkę startej skórki pomarańczowej i odrobinę ciepłej wody, wymieszać to wszystko na masę i wcierać w twarz, na końcu zmyć wodą. I voila, piękna cera
wouldn't wanna be anybody else!
...
Napisano 25 marca 2010 - 22:28
Napisano 27 marca 2010 - 21:54
tez bym pewne sie na taki zdecydowała , bo uwielbiam ananas no i za taka kase to juz wogól.Z twoejo opisu wynika ze warto , ale pewnie nie tak łatwo bedzie go kupicna poczatek wzięłam ananasowy
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 marca 2010 - 23:54
to jeszcze lepiej dodać cukru czy soli do żelu pod prysznic, i w trakcie kapieli sobie pelling zrobicviola napisał/a:
dodaję nieco cukru do odrobiny ulubionego balsamu do ciała
fajny pomysl i placi sie praktycznie za sam balsami jeszcze taniej niz balsam
Dobrze jest dodać do żelu pod prysznic fusy z kawy, super wygładza, testowałam
Napisano 28 marca 2010 - 12:01
ja też... tylko taka taki eksperyment ma jeden zasadniczy minus... wszystko jest w tych fusach z kawy: Ty, wanna/prysznic/ kafelki, i pewnie milion innych rzeczyDobrze jest dodać do żelu pod prysznic fusy z kawy, super wygładza, testowałam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 24 kwietnia 2010 - 18:15
Napisano 24 kwietnia 2010 - 18:43
Do ciała nie mam ulubionego i nie lubię jakoś za bardzo używać.
Napisano 25 maja 2010 - 18:20
ja też... tylko taka taki eksperyment ma jeden zasadniczy minus... wszystko jest w tych fusach z kawy: Ty, wanna/prysznic/ kafelki, i pewnie milion innych rzeczyDobrze jest dodać do żelu pod prysznic fusy z kawy, super wygładza, testowałam
Przynajmniej u mnie tak było, ale ja mam w końcu kosmiczne zdolności do robienia wokół siebie bordello
A że wygładza super, to się podpisuje ręcami i nogami
Raz w życiu taki peeling zrobiłam i nigdy więcej nie zrobię ..raz jak wyżej ktoś napisał cała wanna/prysznic na czarno uwalony jest ...a dwa skóra później "śmierdzi"
Napisano 01 czerwca 2010 - 08:38
Napisano 06 czerwca 2010 - 13:06
chciałam zapytać, czy któraś korzystała kiedyś z peelingu u kosmetyczki, w jakimś spa. Warto?
Napisano 16 czerwca 2010 - 12:06
Napisano 17 czerwca 2010 - 07:22
a dlaczego?wart polecenia
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 07 lipca 2010 - 15:58
kobitk mogłabyś podać pełną nazwę tego peelingu którego używasz (bez reklamy)
.....hmmm otóż pełna nazwa tego peelingu to peeling migdałowy - nie ma nic więcej
zawsze można wkleić zdjęcie albo podać namiary przez pw...