Zastanawiam się właśnie nad jakimś profesjonalnym peelingiem w salonie kosmetycznym i wyczytałam że jednym z bardziej skutecznych jest właśnie ten laserowy. Chemiczne mi nie służą, więc brałam też pod uwagę mikrodermabrazję, ale ona podobno działa dużo słabiej. Jeden taki peeling odpowiada kilkunastu mikrodermabrazjom. Miałyście go może? Wiecie jak kształtują się ceny w obrębie Krakowa? Chętnie poczytam wasze opinie
Peeling laserowy - ma to sens?
Napisano 09 czerwca 2016 - 13:37
Napisano 13 czerwca 2016 - 11:34
widzę, że teraz laserowo robi się już wszystko. depilacje, zamykanie naczynek, usuwanie zmarszczek, trądziku, blizn, rumienia, przebarwień. pewnie coś pominęłam ale w sumie taki postęp w medycynie estetycznej cieszy, bo jakoś bardziej przekonuje mnie ten laser niż botox chociażby. z peelingiem laserowym akurat nie miałam do czynienia więc nie wiem czy warto. pewnie tak
Napisano 16 czerwca 2016 - 13:06
Zapomnialas o usuwaniu grzybicy paznokci, leczeniu chrapania, likwidacji rozstępów, komórek tłuszczowych, leczeniu nadpotliwości i ginekologii estetycznej
. A tak na poważnie taki peeling to rzeczywiście bardzo fajna sprawa, bo robi się go raz i efekt widoczny jest już po tym jedym zabiegu. Mikrodermabrazję trzeba powtarzać jakieś 10 razy, żeby wyszło na to samo, więc chyba też finansowo wychodzisz na tym lepiej, bo krakowska vesuna chociażby liczy sobie za taki peeling twarzy 700 złotych
Napisano 17 czerwca 2016 - 13:25
Wow, nawet nie wiedziałam że ten laser ma aż tak szerokie zastosowanie, ale mnie doedukowałyście w temacie
. A po jakim czasie widać w ogóle jakiekolwiek efekty?
Napisano 21 czerwca 2016 - 12:27
Z tego co czytalam poprawa kolorytu skory nastepuje juz po kilku dniach. Po kilku tygodniach widac poprawe gestosci, wiec na to akurat trzeba poczekac troche dluzej
Napisano 05 lipca 2016 - 13:06
To chyba ostatecznie umówię się na jakąś konsultację i wypytam dokładnie jak by to miało wyglądać i czy w ogóle w moim przypadku ma to sens. Są jakieś przeciwwskazania? Np. cera naczynkowa?
Napisano 07 lipca 2016 - 10:34
Przeciwwskazania oczywiście są ale akurat nie jest to cera naczynkowa. Masz to wszystko wypisane na stronie vesuny. Jak pójdziesz na konsultację to też Ci to pewnie dokładnie wytłumaczą
Napisano 01 sierpnia 2016 - 13:27
A co ty w ogole chcesz poprawić tym laserem? Tak to lepiej Ci doradzimy
Czy blizny po trądziku, przebarwienia czy moze zmarszczki, albo pory
Napisano 07 września 2016 - 10:03
tak jak dziewczyna wyzej napisala - powiedz nam lepiej co chcesz leczyć. ale mysle, ze w vesunie pracują na tyle specjaliści, ze ci sami doradza co jest lepsze dla twojej cery
Napisano 08 września 2016 - 12:28
Ja chce sobie wyciąć laserem wielką bliznę jaką mam na plecach po wycięciu pieprzyka przez "chirurga". Szkoda gadać. Dobrze, że wymyślili ten laser, to jest dla mnie w ogóle jakaś szansa
Napisano 21 października 2016 - 08:59
Chodzi mi generalnie o poprawienie jędrności i gęstości skóry. Jestem już po 30 więc chyba najwyższa pora o to zadbać no i chyba ten peeling laserowy ma właśnie takie działanie
Napisano 24 października 2016 - 15:07
No to to jest chyba calkiem fajna opcja. Na pewno bardziej do mnie przemawia niż te wszystkie botoxy i wypełniacze
Napisano 05 stycznia 2018 - 13:46
ja robiłam peeling medyczny na mój trądzik w klinice MediArt Clinik w Poznaniu, i moja buzia naprawdę wyładniała, więc polecam