Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

peeling:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#241 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 19 października 2011 - 22:46

ale ja ostanio robiłam peeling do twarzy własnej roboty, miód + cynamon + cukier + oliwa lub cytryna w zależności jaki efekt chcemy uzyskać

miód i jeszcze cukier? a jak proporcjonalnie to wychodzi? i... czemu konkretnie służy ten peeeling? :>
girls just wanna have fun! :)

#242 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 17:17

amoramor mam w swoim zestawie ten peeling i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest przyjemny i ładnie pachnie.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#243 Markotka

Markotka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 10:13

Cześć dziewczyny. A czy któraś z Was korzysta z peelingu solnego? Zwykłego albo różanego? Lubię kosmetyki z minerałami z morza martwego i się zastanawiam nad zakupem peelingu lady mineral i szukam opinii. Jak korzystacie to dajcie znać proszę.

#244 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 18:52

Od dłuższego czasu jestem wierna peelingom z Natury. Jak dla mnie są świetne - idealnie wygładzają i pysznie pachną :D Minusem jest tylko małe opakowanie. Nie spotkałam się jeszcze nigdzie z większymi, a szkoda.

oj tak zapachy maja powalajace, ja mam truskawkowy
dla mnie male opakowanie to nie problem bo dosc szybko sie nudze i kupuje kolejne wiec przy malym opakowaniu przynajmniej mi nie zalega na polce :)

[ Dodano: 2011-11-30, 18:53 ]

A czy słyszałyście może o zabiegu który nazywa sie peelingiem fotodynamicznym ?
Podobno własnie jesli chodzi o złuszczanie i pielęgnacje skóry twarzy jest najlepszy.Ale dokładnie jakie jeszcze ma działanie nie wiem...słyszałyscie ?

ja nie, opowiadaj wiecej! -)

#245 basterPL

basterPL
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 21:32

Bardzo mocno polecam peeling kwasami (szczególnie kwasem migdałowym) w gabinecie kosmetycznym. Cena nie jest bardzo wysoka, a znowu kilka takich zabiegów powodują super efekty. M.in. spłycają zmarszczki, zwalczają trądzik, redukują blizny i przebarwienia oraz wygładzają skórę. Po 4 zabiegach moja twarz wyglądała 100 razy lepiej.
W między czasie stosuję zwykły peeling firmy Rossman, który można kupić po śmiesznej cenie. Nadaje się przede wszystkim do ciała, ponieważ zawiera dość duże drobinki, które mogłyby podrażnić delikatną skórę twarzy.
Pozdrawiam!

#246 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 12:51

ja mam truskawkowy

chodzi ten z Joanna , Natura ? teraz mam porzeczkowy i obok truskawkowego jest naj. Cudowny zapach :mrgreen:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#247 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 20:42

Też robię peeling z cukru ciemnego i oliwy z oliwek (nie przestrzegam zadnych proporcji, chodzi o peelingową konsystencję). Do twarzy bardzo lubię peeling w saszetkach z Tołpy. Można go używać jako peelingu mechanicznego albo enzymatycznego (zostawiaa sie wtedy dłużej na twarzy). Koszt niewielki, a efekt zadowalający

#248 monia620

monia620
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 10:51

ja uzywam dwoch na zmiane bo jeden jest troche drogi jak dla mnie wiec raz na tydzien go stosuje. Kupilam na promocji co prawda na reklama usunięta , ale 4 dyskzi to i tak sporo jak na moj skromny portfelik ;) ale nie zaluje bo efekt super i zapach mmmm rewelacyjny :) dolaczam fotke :) a pierwszy to wspomniana wczesniej Joanna :) moj ulubiony to truskawa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dołączona grafika

#249 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:09

Jako, że ostatnio zaopatrzyłam się w Avonie, mam coś w rodzaju peelingu zwanego polisherem o zapachu kwiatów lotosu. Przyjemnie pachnie, ale żeby mieć gładką skórę, to chyba trzeba by używać codziennie. Moje poszukiwania peelingu idealnego trwają :-)

#250 mika537

mika537
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 12:15

do ciała używam peelingów z ORIFLAME pierwszy z nich-cukrowy peeling serii MILK&HONEY, drugi z serii SWEDISH SPA, oba sa rewelacyjne! moge je smialo polecic:) oprocz tego polecam peelingi domowej roboty czyli cukier+oliwka:)

#251 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 15:25

metod peelingu jest więcej niż samych włosów. Metoda fotopeeling, brazylijska, jakieś kremy i cała masa innych. Pytanie tylko który jest najlepszy?

[ Dodano: 2012-01-13, 15:43 ]
żeby nie być gołosłowna. na /nazwa i link usunięte/ są firmy co oferują takie dziwne rodzaje peelingu

Ceny różne, różniste jak same metody.

#252 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:28

Używałam tego:
Dołączona grafika

Ale nie polecam, jest mało wydajny, źle się rozprowadza. Za to pachnie pięknie. :)

Teraz ma ten:
http://apteka.we-dwo...l/i/b/214/18390

Ten polecam, ładny zapach, dobrze się rozprowadza i skóra po nim bardzo fajna. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#253 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:21

Mam ostatnio fazę oszczędzania, więc kupiłam peeling z Ziai (czekoladowy z masłem kakaowym). Właśnie użyłam - dość przyjemny, ładnie pachnie, ale niezbyt intensywnie. Skóra po nim została miła w dotyku. Wstępnie polecam

#254 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 14:57

Ja średnio 2-3 razy w tygodniu robię peeling twarzy i nie mogę się już bez niego obyć. Najbardziej lubię te gruboziarniste. Jeśli chodzi o peeling do ciała to sporadycznie je używam.

#255 apc-Cosmetics

apc-Cosmetics
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 16:50

Peeling dłoni – Pamiętaj, że Twoje dłonie potrzebuję także czasem pozbycia się niepotrzebnych cząstek martwego naskórka. Zanim więc zastosujesz kremy czy odżywki do rąk, być może powinnaś zrobić sobie peeling dłoni. Możesz go wykonywać razem z peelingiem do twarzy.

#256 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 15:47

A ten bioplantacja bawełna w jakiej granicy cenowej? Już mnie zaciekawił. :)
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#257 waariatka

waariatka
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 17:05

ja stosuję zwykły taki z apteki, nie mam zdjęcia, ale jest skuteczny, a peeling wykonujecie na ciepłej czy zimnej skórze? znajoma mi mówiła, że powinno się najpierw schłodzić skórę wodą, to prawda?

#258 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 10:35

powinno się najpierw schłodzić skórę wodą

chyba chodziło jej o to, że powinno się najpierw zwilżyć skórę wodą, nie pokręciłaś czegoś?
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#259 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 18 marca 2012 - 15:50

Mam, znalazłam nareszcie - arbuzowy peeling z Bielendy. Pięnie pachnie, doskonale wygładza skórę i zostawia drobinki, które błyszczą się w świetle. Użyłam go dopiero raz, ale wiem, że przy nim zostanę. Wadą jest trochę małe opakowanie (200g). Aha, kosmetyk jest eko

#260 allkon

allkon
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:03

Witam... Jak dla mnie peelingi są bardzo dobre, tylko niestety te bardzo dobre są dość drogie, ja do twarzy używam z clareny, a do ciała cukowego peelingu kokosowo czekoladowego z perfekty, po nim nawet balsam nie jest potrzebny :)