Jak dbacie o skórę w zimie? Stosujecie inne kosmetyki? A może bierzecie suplementy? Moja skóra jest zawsze w tych miesiącach w gorszej kondycji, a nie chcę testować wszystkich kremów i kosmetyków po kolei bo i tak mam ich pelne koszyki
dbanie o skórę w zimie
Napisano 10 grudnia 2020 - 23:40
Napisano 17 grudnia 2020 - 22:22
Suplementy brałam, fajny efekt mi dał oeparol z olejem z wiesiołka. Nie sądziłam, że to tak super podziała. Poczytałam przed kuracją o wiesiołku, dużo jest informacji o jego wlaśiwościach nawilżających, co mojej skórze super odpowiada
Napisano 18 stycznia 2021 - 21:10
Pielęgnacja mojej cery zimą, jest bardzo wymagająca, ale nie poddaje się. Stosuje odpowiednie kosmetyki, dokładnie ją oczyszczam i tonizuje. Oprócz tego na przełomie jesieni i zimy decyduje się na laserowe złuszczanie naskórka. Serię zabiegów przeprowadzam w klinice vesuna z krakowa. Moja skóra po takich zabiegach ma wyrównany kolor, powraca odpowiednie napięcie i sprężystość.
Napisano 16 marca 2021 - 17:26
Wiadomo, że tym bardziej zimą nasza skóra jest jeszcze bardziej wymagająca. Dlatego najlepiej byłoby stosować naturalne kosmetyki, które nie obciążają dodatkowo skóry, lecz dostarczają jej cenne składniki. Chociażby warto kupić sobie tutaj https://madamnatura.pl/maslo-shea/ Masło Shea, które można stosować praktycznie na całe ciało, a także końcówki włosów.