Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dbanie o ciuszki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dawid2003_pl

Dawid2003_pl
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 07 marca 2012 - 15:41

U mnie sprawdza się system dwóch szaf: szafa „główna“ na rzeczy, które w tej chwili noszę i szafa „drugorzędna“, na rzeczy spoza sezonu. W szafie aktualnie nie używanej dobrze jest umieścić coś, co odstraszy mole, np. woreczek z lawendą, szczególnie jeśli masz sporo rzeczy wełnianych. Wieszaj rzeczy, które powinny być wieszane (większość spodni, spódnic, marynarek) i składaj te, które do wieszania się nie nadają (delikatna dzianina).

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2012-03-07, 18:17 ]
źródło: fikonomia.pl

#42 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 września 2012 - 10:41

Dziewczyny robiąc porządki w szafkach odnalazłam znaczną ilość rajstop :-)

Moje pytanie:

Jak i gdzie przechowujecie rajstopy? Bo ja nie wiem gdzie je upchać.. Nie mam żadnego organizera (bo ponoć są takowe do segregowania i przechowywania) ani szuflady... :-|
W sumie wieszałam je do tej pory na wieszaku ale żeby wyciągnąć jedne muszę wszystkie przerzucić <bezradny></span>

#43 womeninblack

womeninblack
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 24 września 2012 - 10:57

Na allegro możesz kupić właśnie taki organizer do szuflady. Mniej więcej jest to zrobiony z jakiegoś płótna kwadrat z kilkoma przegródkami. Zainwestowałam w takowy i naprawdę polecam. :)

[ Dodano: 2012-09-24, 11:58 ]
A jeśli nie masz szuflady ( teraz dopiero to doczytałam ) możesz sobie położyć taki organizer np. na podłodze w szafie. :) To przydatna rzecz. :)

#44 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 września 2012 - 11:58

możesz kupić właśnie taki organizer do szuflady.

no własnie nie mam i nie mam zamiaru kupować :roll:

#45 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 września 2012 - 12:17

mloda, fajne są takie do szafy na majtki skarpetki nawet na staniki są :)

#46 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 września 2012 - 12:32

Ja bym zrobiła z pudełka na buty jakoś :P
Przegrody zrobić z tektury i tyle w zasadzie :P
Można obkleić ładnie papierem, albo materiałem :P

#47 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 września 2012 - 12:33

krowka17, nie wątpie :-D tylko póki co, to nie mam kasy, a rajtki muszę gdzieś upchnąć na już :-)

[ Dodano: 2012-09-24, 13:35 ]

Ja bym zrobiła z pudełka na buty jakoś :P
Przegrody zrobić z tektury i tyle w zasadzie :P

sporo zabawy :-P tylko z tekturki mogą zostawać na rajstopach takie paproszki, no a obklejanie to jak już mówiłam sporo zabawy z tym :-)
no i gdzie ja upchnę kolejne pudełko <co></span> <umieraam></span>

[ Dodano: 2012-09-24, 13:37 ]
p.s fajne te organizery, ale póki co mam inne wydatki :-/

#48 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 września 2012 - 12:46

mloda, ale one nie są zbytnio drogie jak byś dobrze popatrzyła ja widziałam takie po 7zł :) plus przesylka

#49 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 września 2012 - 14:47

Ja trzymam rajstopy w papierowej torebce, no ale to nie załatwia problemu wyciągania- czasem muszę wyrzucić wszystkie żeby znaleźć te konkretne <bezradny></span> . Na szczęście nie mam ich aż tak wiele, więc dramatu nie ma.mam jedną szufladę na całą bieliznę , skarpetki i rajstopy, dlatego wkładam je do torebki, żeby się nie pozaciągały.

#50 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:14

A co robicie z szalami, apaszkami ? Jak trzymacie je w szafach ? Złożone, czy na wieszakach ?

#51 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:21

tylko z tekturki mogą zostawać na rajstopach takie paproszki, no a obklejanie to jak już mówiłam sporo zabawy z tym
no i gdzie ja upchnę kolejne pudełko

ja mam takie materiałowe z Ikei, z przegródkami, na rajty właśnie i jest super ;-) ile kosztowało to nie wiem, bo mi młoda moja na mikołaja kupiła, ale pewnie nie za dużo
Dołączona grafika

A co robicie z szalami, apaszkami ? Jak trzymacie je w szafach ? Złożone, czy na wieszakach ?

na to też mam ikeowy wieszak, o taki jak niżej. I oprócz tego wieszam na nim paski, wisiorki i kolczyki - działą świetnie ;-) i wisi na ścianie ;-)
Dołączona grafika
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#52 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:35

LadyNefretete, świetne to na drugie jest :) Jak sobie sprawię nowe meble to sobie takie bajery na pewno kupię :) zawsze jakiś porządek będzie i ładniej to będzie wyglądało :)

#53 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:45

krowka17, noo, bo to grosze kosztuje, ale fajnie porządkuje, i wszystko masz pod ręką ;-) Ooo, tu moje jest na przykład ;-) Trochę nieostre wyszło, ale tak wygląda ;-)

Załączone miniatury

• DSC_8492.JPG

#54 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:48

LadyNefretete, no ja mam dużo szalików ,chust i naszyjników więc to będzie bardzo dobre :)

#55 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 września 2012 - 17:49

Ja mam w szafie taki reling na krawaty i wykorzystuje go własnie na wieszanie szalików itp.

#56 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 września 2012 - 18:28

Roboczo powiesiłam cieńsze szale, których nie używam w zasadzie, na wieszaku zwykłym.
Te grubsze leżą poskładane w komodzie ;)

#57 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 24 września 2012 - 19:39

A ja z kolei zarówno apaszki, szale jak i rajstopy trzymam w tekturowych, ozdobnych pudełkach. Kupiłam je w brico marshe 2 szt. po 14,00 zł. Są dosyć pojemne, można wybrać sobie wzór, łatwo się je składa. Z tym, że np. rajstopy nie są posegregowane i jak czegoś konkretnego szukam to wszystko najpierw muszę wywalić :-P

<ookk>

#58 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 września 2012 - 09:02

mloda też mam z rajstopami problem <bezradny></span> Obecnie trzymam je po prostu w reklamówce ale myślę ostatnio nad zmianą ich lokalizacji :lol:
Te organizery nawet fajny pomysł ale w sumie zwijanie rajstop w takie 'ślimaczki' żeby każda para zmieściła się w jednej przegródce - takie trochę męczące :P
Za to wieszak zaprezentowany przez Lady muszę koniecznie kupić - mam odwieczny problem z szalami, a tu proszę jakie proste rozwiązanie :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#59 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 25 września 2012 - 13:52

ale w sumie zwijanie rajstop w takie 'ślimaczki' żeby każda para zmieściła się w jednej przegródce - takie trochę męczące

trwa tyle co wrzucenie rajtek do siatki czy reklamówki - nawet dla takiego lenia jak ja jest to do ogarnięcia - a ile oszczędności czasu na szukaniu :!: :lol:

#60 Ewella

Ewella
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 01 października 2012 - 13:35

O tak, niestety rajstopy to moja zmora. Nawet jak postaram się jakoś ogarnąć rajstopowy chaos to za mx 3 tygodnie wracam do punktu wyjścia :( W moim przypadku absolutnie nic nie pomaga... <bezradny></span>
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca.