dbanie o ciuszki
Napisano 09 lipca 2008 - 23:54
Napisano 10 lipca 2008 - 22:25
Napisano 10 lipca 2008 - 22:31
Napisano 09 września 2008 - 12:20
Niestety są też tego minusy,ponieważ jak szukam w półce jakiegoś swetra to zanim go znajdę to inne swetry mam już na dywanie
Napisano 09 września 2008 - 12:26
Napisano 09 września 2008 - 16:09
jakbym czytała o mnie .... układam w szafach tak generalnie raz na tydzień bo częściej i tak nie ma sensu bo mam tak wszytko porozwalane że az strach zaczęłam już dzielić tak ubrania że na górę daje te ulubione w których często chodzę a na dół takie co śa od czasu do czasu ubierane to nadal mam to samo bo jak górę wyciągam to nie delikatnie i całość się rozsunie ....ja niestety zawsze mam balagan w szafce z ciuchami i nieraz, a raczej zawsze nie znajduje tego czego szukam
co do golenia to ile ja już czasu nerwów i kasy na ładowarki wydalam i efekt jest zerowy .... a szkoda bo mam parę ulubionych rzeczy których szkoda do kontenera albo na co dzień ....
Napisano 09 września 2008 - 17:37
jak dbacie o ciuszki? macie pięknie posegregowane czy kogelemogiel:)
Dla mnie garderoba to niemal jak świątynia i z przeprowadzką miałam miłą niespodziankę, jeśli chodzi o to. Ja mam porządek, po każdym praniu itp prasuję ciuchy i od razu odkładam na swoje miejsce, więc nie muszę na szczęście robić generalnych porządków
O to musiałabym pytać raczej mamę, ale bieliznę pierze w takiej specjalnej siateczce i używa proszku persil i vanisha chyba do białych rzeczy no a później płynu do płukania ?? Nie mam pojęcia jak to się odbywa ..a jeszcze mam takie pytanko jak pierzecie białe bluzki staniki żeby byly idealnie śnieżno białe?
Jutro dam Ci odpowiedź bo mnie też często to się zdarzałowiecie czym usunąć palmy po antyperspirancie (białe) na czarnej bluzce??okropnie to wygląda juz zmieniłam antyperspirant ale bluzka chyba na wywalenie, pomóżcie
![]()
Napisano 09 września 2008 - 19:36
Piore oddzielnie biale, oddzielnie czarne i jeszcze oddzielnie roznkolorowe. Zawsze z plynem zmiekczajacym o jakims ladnym zapachu
A jeszcze wracajac do ukladania ciuchow, to mialam kiedys plan ukladac kolorami, ale nie dalam rady
Napisano 10 października 2008 - 18:38
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 listopada 2009 - 21:08
Sweterki, spodnie te eleganckie, ładniejsze bluzki, sukienki, kurtki wiszą w szafie.
W szafce poskładane mam osobno bluzki na szelkach, osobno z krótkim rękawkiem, osobno z długim, osobno spodnie osobno jakieś swetry grubaśne które nie muszą być na wieszakach.
Bielizna w jednej szufladzie (nie mieści się ale daję radę) w jednym kącie biustonosze w drugim majcioszki oddzielone skarpetkami
Ogólnie porządek raczej mam. Jak bałagan to staram się uporządkować
Ostatnio swoje rzeczy piorę sama (oprócz bielizny bo to mam wszystko pierze)
Więc delikatne tkaniny które w sumie nie są brudne tylko nieświeże piorę ręcznie albo na jakimś delikatnym programie
Dżinsy osobno, białe osobno, czarne osobno, kolorowe osobno.
Zawsze w płynie nie w proszku, zawsze płyn do płukania...
No i chyba tyle tego
Napisano 23 listopada 2009 - 21:21
pod tym się podpisujęSweterki, spodnie te eleganckie, ładniejsze bluzki, sukienki, kurtki wiszą w szafie.
W szafce poskładane mam osobno bluzki na szelkach, osobno z krótkim rękawkiem, osobno z długim, osobno spodnie osobno jakieś swetry grubaśne które nie muszą być na wieszakach.
tylko co do bielizny to mam osobną szufladę na biustonosze, osobną na majteczki i osobną na skarpetki + rajstopy
przyznam się, że pranie robi mama
mam też w sypialni taki specjalny wieszak na ubrania i na nim zazwyczaj wiszą wszystkie sweterki te takie rozpinane i ubrania z danego dnia.. wieczorem gdy się rozbieram to wieszam na ten wieszak
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 24 listopada 2009 - 10:37
Napisano 24 listopada 2009 - 16:48
ale ukladam ciuchy na półce bluzki układam kolorystycznie od białych po czarne i oddzielnie długi i krótki rękaw
reszta ciuchów też ma swoje miejsce, bo jak wkrada mi się bałagan to żeby coś znaleźć musiałabym wszystko z półki wywalać
Napisano 24 listopada 2009 - 16:51
ja ubrań nie prasuje, no chyba że materiał jest taki że jak sie położy w półce to się mnie
ja tez jakos rzadko praduje
Poza tym spodnie oddzielnie, bluzki z dlugim czy z krotkim odzdzielnie, bielizna oddzielnie. Ostatnio mam fiola, zeby staniki i majtki razem, a skarpetki w drugiej szufladzie. Pieknie sobie poukladałam, a po tygodniu juz i tak pomieszane wszystko bylo.
Sukienki, bluzy, kurtki, kamizelki na wieszakach, zeby sie nie gniotlo.
I w sumie to tyle.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 24 listopada 2009 - 17:36
u mnie ten sam podziałmam osobną szufladę na biustonosze, osobną na majteczki i osobną na skarpetki + rajstopy
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 listopada 2009 - 17:45
te co nosze to jeszcze jako tako ułożone ale te które 'mogą sie przydac'
prawie z komody wylatują
wstyd mi ale tak to jest jak nie mam szafy żeby
powiesic tylko wszystko musze układac
a leniwa jestem okropniście
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 24 listopada 2009 - 17:53
Napisano 24 listopada 2009 - 19:00
Napisano 24 listopada 2009 - 20:13
Napisano 24 listopada 2009 - 22:02