Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dbanie o ciuszki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#21 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 09 lipca 2008 - 23:54

cerrata, to pewnie ja mam jakas dupniasta ehhh ile ja na tym goleniu nerwow stracilam pozniej to juz sie z mama smuialysmy za kazdym razem jak sie zatrzymywalo a to tak co 30 sekund wiec ladna smiechawke mialysmy :P

#22 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 10 lipca 2008 - 22:25

O nie, taka golarka to nie na moje nerwy. Jak się zmechaci to ląduje albo na stercie "po domu" albo w kontenerze pck (jeśli to jedyny defekt ciucha)
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#23 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 10 lipca 2008 - 22:31

kayen, no ja juz teraz tez tak robie bo wtedy stracilam zbyt duzo nerwow :P

#24 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 09 września 2008 - 12:20

No więc jeśli chodzi o moje ubrania to mam raczej posegregowane swetry tam gdzie swetry,spodnie tam gdzie spodnie,spódniczki tam gdzie spódniczki,sukienki tam gdzie sukienki.Bluzki zaś wiszą w szafach według kolorów,dzięki czemu po prostu jak chce np.czerwoną bluzkę to wybieram tylko krój tej bluzki,a nie szukam po całej szafie najpierw koloru potem dopiero kroju.
Niestety są też tego minusy,ponieważ jak szukam w półce jakiegoś swetra to zanim go znajdę to inne swetry mam już na dywanie :oops: .

#25 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 09 września 2008 - 12:26

ja niestety zawsze mam balagan w szafce z ciuchami i nieraz, a raczej zawsze nie znajduje tego czego szukam

#26 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 09 września 2008 - 16:09

ja niestety zawsze mam balagan w szafce z ciuchami i nieraz, a raczej zawsze nie znajduje tego czego szukam

jakbym czytała o mnie .... układam w szafach tak generalnie raz na tydzień bo częściej i tak nie ma sensu bo mam tak wszytko porozwalane że az strach zaczęłam już dzielić tak ubrania że na górę daje te ulubione w których często chodzę a na dół takie co śa od czasu do czasu ubierane to nadal mam to samo bo jak górę wyciągam to nie delikatnie i całość się rozsunie ....

co do golenia to ile ja już czasu nerwów i kasy na ładowarki wydalam i efekt jest zerowy .... a szkoda bo mam parę ulubionych rzeczy których szkoda do kontenera albo na co dzień ....

#27 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 września 2008 - 17:37

jak dbacie o ciuszki? macie pięknie posegregowane czy kogelemogiel:)

Dla mnie garderoba to niemal jak świątynia i z przeprowadzką miałam miłą niespodziankę, jeśli chodzi o to. Ja mam porządek, po każdym praniu itp prasuję ciuchy i od razu odkładam na swoje miejsce, więc nie muszę na szczęście robić generalnych porządków ;-)

a jeszcze mam takie pytanko jak pierzecie białe bluzki staniki żeby byly idealnie śnieżno białe?

O to musiałabym pytać raczej mamę, ale bieliznę pierze w takiej specjalnej siateczce i używa proszku persil i vanisha chyba do białych rzeczy no a później płynu do płukania ?? Nie mam pojęcia jak to się odbywa ..

wiecie czym usunąć palmy po antyperspirancie (białe) na czarnej bluzce??okropnie to wygląda juz zmieniłam antyperspirant ale bluzka chyba na wywalenie, pomóżcie :cry: :-D

Jutro dam Ci odpowiedź bo mnie też często to się zdarzało ;-)

#28 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 09 września 2008 - 19:36

Ja staram sie wszystko miec ladnie poukladane, koszulki do koszulek, sweterki do swterkow itp :-) Ja mam dla siebie tylko jedna szafe, ale na szczescie dosc duza, latem na dolnej polce trzymam letnie bluzeczki, koszulki, a sweterki na gorze, zima zamieniam :-D . Natomiast na wieszakach wisza sukienki, spodnice, spodnie, zakieciki...
Piore oddzielnie biale, oddzielnie czarne i jeszcze oddzielnie roznkolorowe. Zawsze z plynem zmiekczajacym o jakims ladnym zapachu :-D . Czasem tez piore na takim szybkim programie - odswiezam tylko ciuszki.
A jeszcze wracajac do ukladania ciuchow, to mialam kiedys plan ukladac kolorami, ale nie dalam rady ;-)
Dołączona grafika

#29 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 października 2008 - 18:38

ja mam poukładane do jednej szafki, golfy , do drugiej bluzki na lato do szafy to co na wieszak itp , ale i tak czasem nie moge czegoś odszukac , szczególnie w szafie , gdzie mam naukładane jedno na drugie. :-|

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#30 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 21:08

Chciałabym mieć wszystko w szafie, bo po praniu wszystko prasuję, a jak wkładam do szafki to później i tak wymięte...
Sweterki, spodnie te eleganckie, ładniejsze bluzki, sukienki, kurtki wiszą w szafie.
W szafce poskładane mam osobno bluzki na szelkach, osobno z krótkim rękawkiem, osobno z długim, osobno spodnie osobno jakieś swetry grubaśne które nie muszą być na wieszakach.
Bielizna w jednej szufladzie (nie mieści się ale daję radę) w jednym kącie biustonosze w drugim majcioszki oddzielone skarpetkami ;-)
Ogólnie porządek raczej mam. Jak bałagan to staram się uporządkować :-)
Ostatnio swoje rzeczy piorę sama (oprócz bielizny bo to mam wszystko pierze)
Więc delikatne tkaniny które w sumie nie są brudne tylko nieświeże piorę ręcznie albo na jakimś delikatnym programie ;-)
Dżinsy osobno, białe osobno, czarne osobno, kolorowe osobno.
Zawsze w płynie nie w proszku, zawsze płyn do płukania...
No i chyba tyle tego :mrgreen:

#31 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 21:21

Sweterki, spodnie te eleganckie, ładniejsze bluzki, sukienki, kurtki wiszą w szafie.
W szafce poskładane mam osobno bluzki na szelkach, osobno z krótkim rękawkiem, osobno z długim, osobno spodnie osobno jakieś swetry grubaśne które nie muszą być na wieszakach.

pod tym się podpisuję :D też mam tak wszystko porozdzielane na 'kupki' i poukładane ;)
tylko co do bielizny to mam osobną szufladę na biustonosze, osobną na majteczki i osobną na skarpetki + rajstopy :)
przyznam się, że pranie robi mama :) ja średnio umiem się obsługiwać pralką, wiem że to chyba wstyd :oops: ale nigdy nie miałam do niej talentu.. Zapewne jak będę już mieszkała sama to będę zmuszona się nauczyć ją obsługiwać, albo kupie taką z najprostsza instrukcją obsługi :mrgreen:
mam też w sypialni taki specjalny wieszak na ubrania i na nim zazwyczaj wiszą wszystkie sweterki te takie rozpinane i ubrania z danego dnia.. wieczorem gdy się rozbieram to wieszam na ten wieszak :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#32 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 10:37

No pewnie,ze dbam o ubrania.Nie stac mnie,aby co miesiac sobie cos kupowac,niestety.Wszystko w szafie lezy na odpowiednim miejscu.Wyprasowane bluzki i spodnice wisza na wieszakach,a bielizna w komodzie. ;-)

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 16:48

ja ubrań nie prasuje, no chyba że materiał jest taki że jak sie położy w półce to się mnie :-P
ale ukladam ciuchy na półce bluzki układam kolorystycznie od białych po czarne i oddzielnie długi i krótki rękaw ;-)

reszta ciuchów też ma swoje miejsce, bo jak wkrada mi się bałagan to żeby coś znaleźć musiałabym wszystko z półki wywalać :roll:

#34 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 16:51

ja ubrań nie prasuje, no chyba że materiał jest taki że jak sie położy w półce to się mnie

ja tez jakos rzadko praduje :-P nosze duzo rzeczy, ktore nie wymagaja tego.

Poza tym spodnie oddzielnie, bluzki z dlugim czy z krotkim odzdzielnie, bielizna oddzielnie. Ostatnio mam fiola, zeby staniki i majtki razem, a skarpetki w drugiej szufladzie. Pieknie sobie poukladałam, a po tygodniu juz i tak pomieszane wszystko bylo. :-P

Sukienki, bluzy, kurtki, kamizelki na wieszakach, zeby sie nie gniotlo.

I w sumie to tyle.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 17:36

mam osobną szufladę na biustonosze, osobną na majteczki i osobną na skarpetki + rajstopy

u mnie ten sam podział :-) co do prasowania to mam mnóstwo koszul i bawełnainych bluzek , które trzeba prasowac . w szafie słabo sie mieszcze , wiec jak sie da to składam w kostke co sie da i na jaks pólke. co do prania to raz ja raz mama, płyn do prania tylko do swetrów, do plukania płyn uzuwam do wszytkiego. mysle czy sobie nie kupic płynu do czarnych ubran <hmm></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#36 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 17:45

a ja mam bałagan jak nic :oops:
te co nosze to jeszcze jako tako ułożone ale te które 'mogą sie przydac'
prawie z komody wylatują :shock:
wstyd mi ale tak to jest jak nie mam szafy żeby
powiesic tylko wszystko musze układac :-P
a leniwa jestem okropniście <bezradny></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#37 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 17:53

Ja ogolnie mam porzadek. To co powinno wisi w szafie a reszta poukladana na kupkach. No i osobna szuflada na bielizne.

#38 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 19:00

Ja mocno od Was odstaję, bo w szafce z bluzkami mam totalny rozpierdziel. Tzn jakieś eleganckie rzeczy trzymam w szafie, ładnie sobie wiszą na wieszaku, ale reszta jest po prostu wepchnięta "na odwal się" do szafki i nieraz jak coś wyjmuję wszystko mi spada na głowę :mrgreen: Nie zliczę ile razy obiecywałam sobie utrzymywanie ciuchów w porządku, zawsze jak sobie wszystko ładnie poskładam to taki stan utrzymuje się 3-4 dni, potem w pośpiechu i tak wszystko ląduje bez ładu i składu. Muszę chyba po prostu wyrobić sobie nawyk układania wszystkiego w kosteczkę, ale co i rusz o tym zapominam i znów jest mega bałagan :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#39 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 20:13

ja jako pedantka mam wszystko poukładane ;-) bez przesady nie kolorami... ale spodnie osobno, bluzy osobno, bluzki z krótkim rękawkiem na ramiączkach osobno, swetry i grube ciuchy osobno, staniki, majtaski, skarpetki osobno ;-) no i oczywiście wszystko ładnie po składane i w porządeczku utrzymane ;-) nie umiałabym inaczej :-P
Dołączona grafika

#40 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 22:02

Ojej ale macie porządeczki :mrgreen: Ja miewam róznie zazwyczaj bluzeczki poukładane w takiej dużej szufladzie co na wieszakach to sobie ładnie wisi choć w szafie ciasno, spodnie poukładane, majteczki i biustonosze oddzielnie w szufladach komody poskładane tak samo skarpetki, ale zawsze jest jakieś ale :mrgreen: czasem wrzucam byle jak do szafy ubrania i raczej nie jestem tak aby o nie dbać jakoś szczególnie :oops: ale staram sie i zazwyczaj jest porządek czasem małe wpadki...
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"