Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Homoseksualizm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
225 odpowiedzi w tym temacie

#161 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 29 września 2010 - 17:11

ale nie uwazasz ze sa normalnymi ludzm

kto tak napisał??
Czy według ciebie wszystko musi być albo białe albo czarne?? Albo bierzesz homoseksualistę w pakiecie z adopcją albo jesteś uprzedzona?? Można przecież tolerować orientację, bo wiadomo, że jej się nie zmieni, ale nie zgadzać się na adopcję z jakiś tam innych względów, chociażby społecznych? Może nie akceptować takiego stylu życia i ma do tego prawo dziewczę ;-)

nie jest na to gotowe

nigdy nie będzie na to gotowe, taka jest prawda. To zawsze pozostanie temat kontrowersyjny i tyle. Mimo, że nie ma żadnych naukowych podstaw by twierdzić, że dzieci wychowywane w rodzinach homoseksualnych będą wychowywały się gorzej pod względem psychologicznym niż te z niby normalnych rodzin.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#162 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 29 września 2010 - 17:14

TAAK,ale nasze spoleczenstwo jest zbyt konserwatywne na takie zmiany
nawet gdyby to sie udalo prawnie, to ludzie nie sa do tego przystosowani
u nas caly czas takie pary budza kontrowersje

niestety ale sa tez dzieci co maja "normalne" rodziny, dobre wzorce i wyrastaja na "mlodych gniewnych"...wg mnie nie ma reguly
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#163 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 29 września 2010 - 19:59

Jestem tolerancyjna i uważam, że są normalnymi ludźmi, którzy po prostu mają inne upodobania seksualne. Często słyszałam, że oni powinni się leczyć, ale ja nie wiem z czego mają się oni wyleczyć, lubią to jacy są, ja ich akceptuje.
Nie zastanawiałam się nad tym, czy oni powinni mieć dzieci. Wiem, że mają instynkty wychowawcze, że byli by dobrymi rodzicami, ale nasze społeczeństwo jeszcze nie jest gotowe na to. Co do tego jestem bez zdania.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#164 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 września 2010 - 20:08

ale nie uwazasz ze sa normalnymi ludzm

kto tak napisał??

nie wiem czy zauwazyłas, ale na koncu był znak zapytania , tzn ze ja nie stwierdzam , tylko pytam , wyrwalas to z kontekstu.

nasze spoleczenstwo jest zbyt konserwatywne na takie zmiany

niestety i na to nic nie poradzimy , tylko szkoda dzieci , ktore urodziły sie i zyja z rodzicami o tej orientacji seksualnej , bo ludzie potrafia byc okrutni.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#165 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 29 września 2010 - 20:13

no wlasnie, dlatego napisalam ze spoleczenstwo nie jest na to gotowe
dla nas to wciaz cos nienormalnego
ale o tym czy ktos jest dobrym rodzicem czy złym, nie swiadczy fakt, z kim uprawiamy seks

#166 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 29 września 2010 - 20:40

jestem tolerancyjna jesli dwoje mężczyzn sie kochają lub dwie kobiety i chca mieć dzieci..to niby nic złego..oni maja tez prawo byc szczęśliwi..to nie ich wina ze urodzili się innej orientacji seksualnej...każdego z nas mogło to spotkać...no ale...te dzieci beda wyśmiewane przez inne dzieci..a jak dorosną zaczyną się buntować i wstydzić swoich własnych rodziców..
ludzie są okrutni i nietolerancyjni..

chciałabym żeby ludzie którzy to potępiają "zamienili sie"w homoseksualistów na jakiś czas..i doświadczyli na własnej skórze jak to jest...
ludzie!!! przecież nie powinnismy potepiac osób które urodziły się homoseksualistami
to nie jest ich wina..oni sobie nie wybrali takiego życia
mam przyjaciela który jest gejem..nie wyobrażacie sobie tego jak jest mu ciężko..rozmawiam z nim dużo na te tematy..próbował nawet popełnić samobójstwo...
dlatego proszę was o wyrozumiałość do takich ludzi..
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#167 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 30 września 2010 - 01:14

mysle ze zanim ludzie beda w pelni tolerowac homoseksualistow minie sporo czasu, ale wydaje mi sie ze z nimi zawsze bedzie problem tak samo jak z murzynami czy zydami. Sa ludzie ktorym sie nie przetlumaczy. Ja osobiscie nie mam nic do gejow ale denerwuje mnie strasznie to ze obnosza sie ze swoim seksem naokolo co jest dla mnie cholernie niesmaczne. Nie dziwie sie pozniej ze ludzie maja do nich uprzedzenia jesli na mysl o geju w glowie mamy dwoch kolesi pchajacych sie w tylek. Gdyby darowali sobie cala ta seksualna otoczke i przestali organizowac jakies glupie parady przesycone seksem moze ludzie inaczej by ich postrzegali. Poza tym dzieci...geje czy lesbijki wychowujace dwoje dzieci to moze przejdzie w krajach gdzie ludzie maja to gdzies. Polacy maja zbyt duzy problem z tolerancja czegos "nowego" szlag mnie trafia kiedy czytam w necie o pobiciach na tle rasistowskim, cholera od ilu lat murzyni zyja na tym swiecie?czemu polskie spoleczenstwo nie moze sie przyzwyczaic do widoku kogos "innego".

#168 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 30 września 2010 - 06:02

to ze obnosza sie ze swoim seksem

a "normalni" ludzie tego nie robia?????
poza tym takie parady, glosne mowienie o tym ma na celu uswiadomienie spoleczenstwa
i tego wciaz u nas za malo...
niestety ale nasz narod jest az nadto katolicki,konserwatywny ......a kosciol tez nie ulatwia sprawy

jesli na mysl o geju w glowie mamy dwoch kolesi pchajacych sie w tylek.

to wg tej zasady, ludzie powinni byc tez uprzedzeni do normalnych zwiazkow, na mysl o ktorych maja w glowie faceta ktory posu...a kobiete np. od tylu :-P :-P :-P

#169 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 września 2010 - 08:36

denerwuje mnie strasznie to ze obnosza sie ze swoim seksem naokolo co jest dla mnie cholernie niesmaczne

ja tego nie lubie , niezaleznie jakiej ludzie sa orientacji :-)

jestem tolerancyjna jesli dwoje mężczyzn sie kochają lub dwie kobiety i chca mieć dzieci..to niby nic złego..oni maja tez prawo byc szczęśliwi..to nie ich wina ze urodzili się innej orientacji seksualnej...każdego z nas mogło to spotkać...no ale...te dzieci beda wyśmiewane przez inne dzieci..a jak dorosną zaczyną się buntować i wstydzić swoich własnych rodziców..
ludzie są okrutni i nietolerancyjni..

no wiec właśnie, to nie problemem sa sami homoseksualisci , tylko spoleczenstwo , które je otacza.

#170 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 września 2010 - 08:59

norlalni ludzie nie obściskują sięna środku ulicy, obojątnie jakiej są orientacji - seks to strefa prywatna ;-)

czemu polskie spoleczenstwo nie moze sie przyzwyczaic do widoku kogos "innego".

Ale to przecież nie tylko prolblem polaków ;-) W każdym społeczeństwie są ludzie i ludziska, mający w dalekim poważaniu wolność innych (np. wolność do wyznania, czy wyboru orientacji seksualnej) :P

Za to niesamowicie irytuje mnie, że stało się modne bycie biseksualnym ... To, zę tu ludzie nie widzą nic złęgo, a przynajmniej nie linczują takich ludzi, w takim stopniu jak homoseksualistów. :/ No ale czemu wymagam sprawiedliwośći :/

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#171 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:10

Ja osobiscie nie mam nic do gejow ale denerwuje mnie strasznie to ze obnosza sie ze swoim seksem naokolo co jest dla mnie cholernie niesmaczne. N

Ale w jakim sensie się obnoszą?Chwalą się?Mnie tam nie przeszkadza.Fakt,że sfera intymna to powinno być coś zupełnie prywatnego.Ale mnie nie szkodzą,niech sobie panowie chodzą za rączki.Chociaż przyznam,ze nie, nie widziałam jeszcze na ulicy takiego czegoś.
Co innego jakby się całowali publicznie.Szczerze przyznam,ze byłabym w tym przypadku bardzo zniesmaczona i gdyby moje dziecko musialo na to patrzeć.Oj,wówczas moja tolerancja byłaby wystawiona na próbę.Nie wiem jakie byłoby moje postępowanie w danym przypadku.

#172 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:57

nie obściskują sięna środku ulicy

Co innego jakby się całowali publicznie.Szczerze przyznam,ze byłabym w tym przypadku bardzo zniesmaczona i gdyby moje dziecko musialo na to patrzeć.Oj,wówczas moja tolerancja byłaby wystawiona na próbę.Nie wiem jakie byłoby moje postępowanie w danym przypadku.

eeee... to widać ja jestem nienormalna :P
rozumiem że chodzi tu o jakieś totalnie obsceniczne gesty... wporzo.
Ale, żeby nie można było się pocałować?? Kurde mam biec do domu jak głupia jak najdzie mnie ochota na pocałunek?? Dlaczego odbieramy prawa ludziom do takich gestów? Pocałunki są piękne, są symbolem miłości do jasnej ciasnej!! Te z języczkiem też. A jak wam nie pasuje to się odwróćcie i nie patrzcie wielkie mecyje :roll:
a dzieci kiedyś chyba trzeba poinformować czym jest pocałunek... bo jak nie zobaczą tego na ulicy to kiedyś w internecie bądź telewizji na pewno :P

jakies glupie parady

z tym się zgadzam, dla mnie parady są niepotrzebne i jeszcze niczego dobrego nie zrobiły a wręcz przeciwnie.

Polacy maja zbyt duzy problem z tolerancja czegos "nowego" szlag

Generalnie dlatego, że przez wiele wiele wiele lat byliśmy społeczeństwem zamkniętym
(jak nie wojny to jakiś komunizm) i społeczeństwo nie było w stanie widzieć, doświadczać spotkania z "innymi" i z nowościami. I tak jest już znacznie lepiej niż jeszcze 10-15 lat temu...

#173 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 września 2010 - 11:40

magdaaaaa napisał/a:
norlalni ludzie nie obściskują sięna środku ulicy, obojątnie jakiej są orientacji - seks to strefa prywatna

pewnie ze tak , uwielbiam jak dzieczyna siedzi chlopakowi na kolanach w autobusie i jkaby mogła to by zjadła <bezradny></span> to mi przeszkadza niezaleznie od orientacji.

A jak wam nie pasuje to się odwróćcie

nie zawsze jest to mozliwe :-/

#174 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 września 2010 - 11:46

malenka, mysle, ze magda podała najlepszy przykład tego co rozumiem pod pojęciem "obściskiwanie się". Co jak co, ale razi mnie widok pary, która gdyby mogła zaczęłaby się seksić tu, teraz. Nikt nie mówi, że całowanie się publicznie jest złe, dopóty, dopóki nie przekracza pewnych norm przyzwoitości. I na prawdę wszystko mi jedno, czy chodzi o kobietę i mężczyznę, dwie kobiety, czy dwóch mężczyzn - niech sie całują, ale bez przesady ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#175 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 września 2010 - 12:17

czy dwóch mężczyzn - niech sie całują, ale bez przesady

Owszem mnie by to nie obchodziło,ale jakby dziecko spytało,mamo dlaczego tych dwóch panów się całuje?.Bo co ,bo się kochają?,tak miałabym odpowiedzieć?
Niech liżą się gdzie chcą,aby,moje dziecko tego nie widziało.Na wszystko jest czas i pora i miejsce,takie jest moje zdanie. ;-)

[ Dodano: 2010-09-30, 13:22 ]

Pocałunki są piękne,

Delikatne pocałunki,miedzy obiema płciami,a nie nachalne pchanie jezyka do drugiej buzi np.w autobusie.

[ Dodano: 2010-09-30, 13:29 ]

a dzieci kiedyś chyba trzeba poinformować czym jest pocałunek... bo jak nie zobaczą tego na ulicy to kiedyś w internecie bądź telewizji na pewno :P

Dzieci to ja sama jak przyjdzie czas uświadomię,czym jest pocałunek i nie musi mi nikt tego dodatkowo pokazywać w miejscu publicznym.Mówię tu o nachalnym całowaniu z językiem w nieodpowiednim miejscu.A jak niektórym się sexić zachce np.na ławce w bialy dzień to co?Uprawiam sex bo mam chcicę w tym momencie?Trzeba znać jakieś zasady i mieć trochę wstydu.

#176 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 września 2010 - 12:35

Ale ja napisałam, że rozumiem, jeśli chodzi o obsceniczne gesty. Chodziło mi jedynie o pocałunki i przytulanie się. Mnie nawet te z języczkiem nie przeszkadzają, bo uważam to za coś normalnego. Luz ;-)

Bo co ,bo się kochają?,

a co w tym złego?? Co jest złego moja droga w miłości i tym, że powiesz, że dwóch panów się kocha?? Bo tego akurat nie rozumiem....
i kiedy jest ten właściwy czas na uświadomienie dzieci że żyją w różnorodnym świecie i że będę spotykały na swojej drodze różne osoby?
i potem się dziwić, że społeczeństwo nietolerancyjne...

#177 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 września 2010 - 12:39

i kiedy jest ten właściwy czas na uświadomienie dzieci że żyją w różnorodnym świecie i że będę spotykały na swojej drodze różne osoby?

To jednak ja sama wiem na ile jest dojrzale moje dziecko i kiedy mogę mu powiedzieć o homosexualiźmie.Co to takiego?I na pewno nie chciałabym zrobić tego zbyt wcześnie.Obserwując moje dziecko,wybrałabym odpowiedni moment.Tyle w temacie.

#178 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 września 2010 - 12:53

viola, ale nie obruszaj się tak, po prostu zapytałam bosz :roll:
ja po prostu uważam, że z dziećmi powinno się sukcesywnie na ten temat rozmawiać i uświadamiać je od maleńskości a nie nagle bach! Dwóch facetów też może się kochać alleluja!
A jak samo zapyta np. dziś o to?? Czy o inny trudny temat?? Też uznasz, że jest za mało dojrzałe i z nim nie pogadasz??

#179 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 września 2010 - 13:39

viola, ale nie obruszaj się tak,

Kochana,ja się nie obruszam,chciałam się tylko w miarę jasno wysłowić i żeby wszystko było zrozumiale.Wszystko,ok.

jak samo zapyta np. dziś o to?? Czy o inny trudny temat?? Też uznasz, że jest za mało dojrzałe i z nim nie pogadasz??

To zależy jaki temat.Chociaż dziecko w wieku 7 lat wiele może zrozumieć.Ale jakby o to konkretnie spytał jeszcze 2 lata temu to na pewno odłożyłabym tę rozmowę na ,,później. ;-)

#180 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 30 września 2010 - 15:28

norlalni ludzie nie obściskują sięna środku ulicy

<umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span>

[ Dodano: 2010-09-30, 16:32 ]

byłabym w tym przypadku bardzo zniesmaczona i gdyby moje dziecko musialo na to patrzeć

ale co w tym zlego ze sie caluja i dziecko to widzi?
przeciez nie robia nic zlego....a Ty z mezem tez przy dziecku bys sie nie calowala? :roll:
no i Twoja wypowiedz juz pokazuje wlasnie ze problem jest w spoleczenstwie ... :-? z toleracja na cos "innego" ( nie mylic ze slowem gorszego)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych