Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Walentynki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
770 odpowiedzi w tym temacie

#741 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 14:19

Ja też na pierwsze nasze walentynki dostałam pluszaka - poduszkę serce, i powiem szczerze - jak nie przepadam za takimi prezentami to do tego mam mega sentyment, poza tym używam go jako poduszki.

Co do walentynek - u nas sytuacja zmieniła się nagle  - w weekend zadzwoniła siostra z fajną propozycją, uznaliśmy że pojedziemy z nimi do SPA na dwie noce, miejscowość jest niedaleko, a rezerwację załatwiliśmy przez grupona, o połowę taniej :mrgreen:

<ookk>

#742 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 18:42

jeżeli chodzi o prezenty to nie kupujemy sobie nic,

ale żeby było miło to pewnie jakaś romantyczna kolacyjka ze świecami i winko :-)

#743 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:24

Wczoraj M. coś przebąkiwał, że w walentynki ma popołudnie wolne, może coś się szykuje, bo ja nie mam kiedy przygotowywać jakiegoś szczególnego wieczoru. Poza tym ostatnio na rocznicę robiłam, dam się wykazać. A na prezent mam książkę ( i tak bym mu dała, ale jak jest okazja, to niech będzie) ale nie liczę, że ja coś dostanę, bo nie jest to dla nas jakis mega szczególny dzień.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#744 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:32

Walentynki to dla nas właściwie nic nie znaczący dzień,ot dostanę pewnie jak zwykle bombonierkę serducho albo ogromnego lizaka...nic szczególnego...uważam,że za bardzo ,,obce święta zmaterializowały się" u nas,w Polsce...mamy własne.Mnie nie ruszają jakieś Walentynki...chyba się starzeję <bezradny>  <umieraam>

#745 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:34

@gogi u mnie tak samo,pewnie i ja dostanę jakies czekoladki.

Mnie nie ruszają jakieś Walentynki..
dokladnie....i mnie są obojetne.Dzień jak każdy inny,przynajmniej dla mnie.

#746 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:48

u nas po 8 latach walentynki też już nie maja znaczenia.

#747 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 21:39

U nas klamka w tym temacie zapadła, stolik dla dwojga w restauracji już zarezerwowany więc nie ma wyjścia :mrgreen:

A ja cieszę się niezmiernie, bo ostatnio to brak czasu na cokolwiek a tym bardziej na romantyczne kolacje ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#748 meblemetalowe

meblemetalowe
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 09:55

W walentynki pewnie wybiorę się z drugą połówką do kina a potem jakaś kolacja i mały prezent, to nasze pierwsze walentynki, możecie doradzić co bym mógł ewentualnie zmienić żeby było jeszcze lepiej ?

#749 Rysia

Rysia
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 12:47

U nas klamka w tym temacie zapadła, stolik dla dwojga w restauracji już zarezerwowany więc nie ma wyjścia :mrgreen:

A ja cieszę się niezmiernie, bo ostatnio to brak czasu na cokolwiek a tym bardziej na romantyczne kolacje ;-)

Brzmi fajnie. :>  Co to za restauracja? W jakim stylu? O tak pytam z ciekawości. :)

Rzadko kiedy kobieta wybacza mężczyźnie zazdrość; jeśli nie jest zazdrosny, nie wybacza mu nigdy.

Pisuję teksty o bajkach  - https://kartunsy.pl/author/marineczka/

#750 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 16:14

Co to za restauracja? W jakim stylu? O tak pytam z ciekawości.

A to jest taka zwykła restauracyjka u nas w mieście. W jakim stylu? Jeżeli chodzi o kuchnie to raczej polska, żadne wydziwianie.

Już kiedyś byłam w tej restauracji, ma fajny klimat choć jest nieduża  ;-) I jedzenie całkiem dobre.

#751 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 16:40

ja spędze walentynki sama bo D. pracuje do 19 :( także wieczorkiem wróci może jakiś filmik obejrzymy jakieś żarełko przygotuję i tak spędzimy walentynki :)

#752 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 13:08

I właśnie dlatego ten dzień może być okazją do takiego romantyzmu, do zwolnienia w szybkim życiu na ten jeden wieczór. :)

Przecież w tym całym dniu nie chodzi o kupowanie sobie słodkich pluszaków, ani o wyznawanie miłości tylko ten raz w roku...

Tak samo jest z Dniem Matki... kochamy ją cały rok, a w ten jeden dzień chcemy to jakoś okazać, podziękiwać za to, że jest!

Nawet, gdy byłam singlem to lubiłam Walentynki. Zawsze obchodziłam je z przyjaciółką, kupowałyśmy wino, plotkowałyśmy cały wieczór i oglądałyśmy filmy. Zawsze też dawaliśmy sobie jakiś upominek... bo przecież na swój sposób ją kochałam... jak przyjaciółkę, dlatego spędzałyśmy ten dzień razem. ;)

Ja chyba będę piekła muffinki i kupiłam ramkę na zdjęcie.  :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#753 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 17:10

Nawet, gdy byłam singlem to lubiłam Walentynki. Zawsze obchodziłam je z przyjaciółką, kupowałyśmy wino, plotkowałyśmy cały wieczór i oglądałyśmy filmy. Zawsze też dawaliśmy sobie jakiś upominek... bo przecież na swój sposób ją kochałam... jak przyjaciółkę, dlatego spędzałyśmy ten dzień razem.

otóż to :mrgreen: zresztą ja już nie raz pisałam na temat obchodzenia walentynek ;-)

U nas będzie pizza robiona przeze mnie i M. jakieś winko przyniesie :-)

karta do wypisania czeka :-)

no i film trzeba wybrać :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#754 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 17:16

A ja robię striptease :D Dziś kupiłam wdzianko :P

I będzie pewnie i wino i jedzenie o które zadba D. ;)

I na sushi jedziemy do Krk :D

#755 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 23:07

A ja nie mam pojęcia, co będziemy robić, ale jakoś specjalnie nawet się nad tym nie zastanawiam. Do knajpy nie chcę iść, bo wszędzie na pewno będzie oblężenie, zresztą to mamy w planach na jutro. Kino odpada totalnie, bo tłumy jak zawsze pewnie oblężenie, zresztą tak walentynek spędzać bym nie chciała. Jak dla mnie możemy ten dzień przesiedzieć i przeleżeć w domu ;-)

Prezentów sobie nie kupujemy, bo w sumie bardziej zależy nam na wspólnym czasie, a nie na przedmiotach. I jak teraz sobie myślę, to nigdy w życiu oprócz kartek od tajemniczych wielbicieli dawno temu, na walentynki nie dostałam nic i nic nikomu nie kupiłam.

#756 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 18:26

Był obiad na mieście. W domu mąż winko przygotował, ptasie mleczko i świeczki.

Zaraz zbieramy się na pizzę. :)

nixqp2.png

#757 Vanilia2905

Vanilia2905
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 18:56

a ja jestem przed "walentynkowym spotkaniem" :) :)

ja swojej drugiek połowie kupiłam .... książkę :P chemia śmierci :)

spodoba się :) dziewczynki :)

udanego wieczoru życzę :) :* :->

#758 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 22:13

U nas było super, wszystko elegancko. Musimy chyba częściej chodzić do restauracji, obsługa najmilsza jaką kiedykolwiek widziałam, bomba <serduszka> Szkoda, że już od jutra znów szara rzeczywistość :lol:

#759 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 22:24

U nas też fantastycznie. Kolacja, świece, winko. Piękny bukiet róż. I generalnie jakoś tak klimatycznie. Jakoś tak ostatnio przez pracę, szkołę odsunęliśmy takie romantyczności na dalszy plan i dobrze było chociaż dzisiaj to odświeżyć. ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#760 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 15 lutego 2014 - 08:34

U nas też fajnie było. Inaczej niż zwykle. Tak jakoś bardziej odświętnie ;)

Też kolacja, film, świeczki - standard  :mrgreen:

A co do reszty to w innym temacie napiszę :P