Mam poważny problem który dotyczy włosów okolicy tyłu czubka głowy, niestety z tygodnia na tydzien mam wrażenie że łysieję bo mi chyba wypada więcej włosów. Nie drastycznie ale jest to dla mnie zauwazalne. Nie farbuję włosów, staram się nie spinać ich za ciasno. Proszę powiedzcie co można robić, co polecacie? Slyszałam o badaniach u lekarza trychologa, czy znacie specjalsitów w malopolskim?
Wypadające włosy
Napisano 16 maja 2017 - 21:34
Napisano 17 maja 2017 - 11:16
Koniecznie musisz zrobić badania. To jest podstawa. Jeżeli zauważyłaś że wypadają Ci włosy z jednego miejsca to ewidentnie jest to jakiś zdrowotny problem. Niestety nie znam żadnego lekarza więc nie pomogę ale trzymam kciuki.
Napisano 22 czerwca 2017 - 09:14
wypadanie włosów zależy od wielu czynników . leki na tarczyce, podwyższony testosteron , pogoda a także wypadanie włosów mechaniczne (np. wiazanie włosów kucyk/koka , czesanie włosów niedostosowanym grzebieniem lub niedostosowana szczotka do rodzaju włosów). Jeśli rzeczywiście widzisz jak nadmiernie wypadają Ci włosy to lekarz i tyle ![]()
Napisano 22 czerwca 2017 - 14:03
Włosy przecież zawsze wypadają - mniej lub bardziej. Może Twoje wypadanie wcale nie jest ponad normę.
Napisano 27 października 2017 - 17:22
Najlepiej zacząć od podstawowych badań krwii, bo może to objaw jakiejś innej choroby, nie tylko samego w sobie łysienia.
Miłego dnia
Napisano 09 listopada 2017 - 13:37
Ja zaczęłam stosować jeden z loxonów i z czasem wszystko wróciło do normy.
Napisano 27 lutego 2018 - 00:03
Jest przynajmniej kilka przyczyn wypadania włosów m.in dieta,więc warto się przebadać.
Napisano 20 marca 2018 - 07:53
Jak najszybciej idź do dermatologa.
Napisano 28 marca 2018 - 20:16

Z góry dzięki za wszelkie opinie. Czy to się w ogóle nadaje dla kobiet? W ulotce podobno piszą, że można go stosować ale jak jest naprawdę to nie wiem bo ulotki nie widziałam;)
Napisano 30 marca 2018 - 18:51
Nigdy tego nie próbowałam, wolę chyba naturalniejsze sposoby. Olejki, płukanki czy maski. Chociaż jeżeli ktoś ma naprawdę poważne problemy może tego spróbować. Używanie takiego leku zawsze warto skonsultować z dermatologiem.
Napisano 31 marca 2018 - 15:23
Cześć, czy któraś z was stsosowała na wypadanie włosów loxon - to chyba przeznaczone jest dla mężczyzn ale ja już nie daję rady i szukam czegoś mocniejszego. Dla jasności chodzi mi o ten preparat 2% o taki;
Z góry dzięki za wszelkie opinie. Czy to się w ogóle nadaje dla kobiet? W ulotce podobno piszą, że można go stosować ale jak jest naprawdę to nie wiem bo ulotki nie widziałam;)p
Mam ten sam problem,z tym, że w Aptekach są inne preparaty np: Na włosy+Biotyna -aktiv - Doppel Herz,(30 kapsułek) Merz Spezial Dragees-Suplement diety-60 drażetek (Zdrowie skóry,włosów,paznokci),BIOTEBAL -30 tabletek, BIOTIN PLUS LOXON-wysoka zawartość biotyny - w skład wchodzi:cynk,selen.L-cystyna - 30 kapsułek - te wszystkie preparaty zażywa się 1 x dziennie po 1 tabletce,z tym, że należy zażywać jeden z podanych przeze mnie preparatów.nie wszystkie na raz.Należy zażywać przez co najmniej 3 m-ce,potem odstawić na jakiś czas i ponowić kurację.
Napisano 15 lutego 2019 - 20:47
mi włosy wypadały garściami
chyba przetestowałam wszystkie odżywki i preparaty dostępne w lokalnych drogeriach i aptekach. w końcu zdecydowałam się na zabieg haircare, który przeprowadziłam w krakowskiej klinice vesuna. zabieg ten bazuje na osoczu bogatopłytkowym, który jest pozyskiwany z krwi pacjenta, aczkolwiek teraz moje włosy są silne, lśniące i w pełni odżywione. może i na efekty trochę czekałam, ale było warto.
Napisano 12 sierpnia 2020 - 10:37
Włosów wypada do 180 dziennie. Pytanie czy zauważyłaś to wypadania ostatanio czy zawsze tak miałaś. Ja nic nie robię szczególnego, jem witaminy: c, D, magnez, b6, jem dużo warzyw. Włosy rosną jak szalone i nie wypadają jakoś strasznie..
Najlepiej zrobić jakieś badania, bo wypadanie włosów to często objaw jakichś problemów czy niedoborów. Jeśli nie ma tutaj żadnej przyczyny to jakieś kosmetyki wzmacniające. Ja stosuję co jakiś czas linię Delpos https://delpos.pl/i robię sobie takie kuracje wzmacniające. Warto też dbać o odpowiednią dietę.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 06 listopada 2021 - 19:39
Jeszcze zależy co jest powodem wypadania włosów. Jak stres, czy jakieś chwilowe osłabienie, to jeszcze spoko. Ale jak inaczej to powiem szczerze ciężka sprawa. Bo jak ktoś ma o podłożu genetycznym łysienie to współczuję. Co do przeszczepu to można go zrobić za pomocą robota np Artas iX
https://przeszczep-wlosow-artas.pl/