Błyszczace włosy - jaki kosmetyk?
Napisano 12 września 2011 - 17:14
Napisano 12 września 2011 - 17:54
a na czym polega ten zabieg i ile mniej więcej kosztuje? Domyślam się, że można go wykonać w zakładzie fryzjerskim?mezoterapii skóry głowy
są jakieś przeciwwskazania? Czy po prostu chodzi o względy finansowe?oczywiscie nie kazdy decyduje sie na taki zabieg
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 12 września 2011 - 21:06
Mezoterapia skóry głowy polecana jest zwłaszcza osobom mającym problemy z wypadaniem włosów i łysieniem. Nadmierna utrata włosów często jest problemem zarówno mężczyzn, jaki i kobiet. Panie szybciej rozpoznają u siebie pierwsze oznaki łysienia i wcześniej niż mężczyźni podejmują walkę z tym problemem. Skuteczność zabiegu u kobiet jest zadowalająca, jednak na satysfakcjonujące efekty należy poczekać, czasami nawet kilka miesięcy.
Wskazania do zastosowania mezoterapii skóry głowy:
• wypadanie włosów spowodowane nieprawidłowym odżywianiem się, słabym krążeniem, zmianami hormonalnymi, ciążą, laktacją, nadmiernym promieniowaniem słonecznym czy nadmiernym stresem,
• łysienie typu męskiego,
• łysienie plackowate,
• łysienie rozlane.
Mezoterapia skóry głowy może także mieć charakter profilaktyczny.
Zabieg mezoterapii skóry głowy - przeciwwskazania:
• ciąża,
• karmienie piersią,
• czas menstruacji,
• choroby nowotworowe,
• przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych,
• cukrzyca,
• alergia,
• stany zapalne skóry,
• infekcje skórne.
Źródło: Portal ABC Zdrowie.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 03 października 2011 - 09:23
Napisano 03 października 2011 - 10:36
Napisano 03 października 2011 - 20:54
Według mnie wartoczy warto?
Używam od dość dawna jedwabiu i bardzo go chwalę. Włosy są dzięki niemu bardziej lśniące, sprężyste, wygładzone
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 31 października 2011 - 00:06
Najładniejsze włosy sa po mezoterapii skóry głowy,ale oczywiscie nie kazdy decyduje sie na taki zabieg.Ja np.nie moge używac zadnych szamponów z silikonem poniewaz one bardzo mi sie potem przetłuszczaja.
no ale nie musisz robic mezoterapi by uniknac sylikonow - wystarczy uzywac naturalnych szamponow
[ Dodano: 2011-10-31, 00:07 ]
Podobno jedwab jest bardzo dobry na lśniące włosy, planuję go zakupić, czy warto? Na razie stosuję szampon Radical na wzmocnienie włosów oraz odżywkę WAX do włosów wypadających. Mam w planach jedwab, tylko nie chce tak wszystkiego od razu stosować, by nie przeciążać włosów.
polowa watku na ten temat jest hehehe
[ Dodano: 2011-10-31, 00:08 ]
dziewczyny nie bijcie za link ale nie chce mi sie sie zapisywac obrazka wklejac itd...
Mythic Oil - fryzjerka tego uzyla na mych wlosach i jestem zachwycona, juz kupilam
[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-10-31, 14:59 ]
skoro wiesz, że jest zakaz linkowania, to pisz posty, kiedy Cię "natchnie" do wklejania obrazków. Za kolejną podobną akcję otrzymasz ostrzeżenie. To nie pierwszy Twój post edytowany z tego powodu.
Napisano 11 grudnia 2011 - 22:10
Napisano 12 grudnia 2011 - 14:32
Napisano 25 stycznia 2012 - 16:54
2 g protein jedwabiu oraz 2 ml mleczka owsianego (kupisz je w sklepach zielarskich) dodaj do 50 ml wody destylowanej. Całość wymieszaj, a następnie przelej do pustego opakowania po odżywce w sprayu albo nowej buteleczki z atomizerem. Aplikuj na świeżo umyte włosy. Pamiętaj, aby przed każdym użyciem wstrząsnąć.
Napisano 20 marca 2012 - 16:20
Napisano 26 września 2014 - 11:08
Jedwab ![]()
Napisano 25 grudnia 2014 - 22:19
Olejek orientalny z Marion. Jak ktoś ma matowe włosy i takie powyginane to prostowanie powinno pomóc i ten olejek.
Ja nakładam go tylko tyle żeby wygładzić odstające włosy i czasem na końcówki. Włosy naprawdę ładnie błyszczą. I jest tani, co jest kolejną zaletą.

Napisano 27 grudnia 2014 - 09:41
@Wisienkowa gdzie taki jest do kupienia ?
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 27 grudnia 2014 - 10:37
@LadyNefretete nie wiem jak z Rossmannem, ale w Naturze powinien być i raczej w polskich małych drogeriach.
Napisano 27 grudnia 2014 - 10:56
o to jak będę w galerii dziś to rzuce okiem
w Naturze powinien być
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 08 stycznia 2015 - 18:36
z Marion
Ja jakis czas temu kupilam w promocji jedwab w sprayu tej firmy.
Jestem zadowolona.Byl tani. Jest wydajny, a wlosy sa po nim fajne.
w Naturze
Ja kupilam wlasnie w Naturze.

Takiego czegos nie widzialam
Olejek orientalny z Marion
Użytkownik katti edytował ten post 08 stycznia 2015 - 18:35
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 11 grudnia 2015 - 00:20
Mi na końcówki pomagał właśnie jedwab do włosów, tylko trzeba uważać bo on może trochę przetłuszczać włosy... Oprócz tego lubię olejek arganowy do włosów 3 w 1 z bielendy, używam go jako odżywki do włosów i bardzo dobrze się w tej roli sprawdza
Nawilża i wygładza włosy, są miłe i lśniące
Napisano 28 grudnia 2015 - 12:08
Mi na końcówki pomagał właśnie jedwab do włosów, tylko trzeba uważać bo on może trochę przetłuszczać włosy... Oprócz tego lubię olejek arganowy do włosów 3 w 1 z bielendy, używam go jako odżywki do włosów i bardzo dobrze się w tej roli sprawdza
Nawilża i wygładza włosy, są miłe i lśniące
też mam ten olejek i stopsuję go zarówno do włosów jak i jako balsamu do ciała, bo super nawilża, jedwab do włosów takżę kiedys używałam ale w moim przypadku średnio się sprawdził bo przetłuszczał mi włosy i musiałam zrezygnowac z jego używania
Napisano 28 grudnia 2015 - 23:08
Jeżeli włosy są zdrowe, to będą same błyszczeć.
Ale ja akurat używam dobrej odżywki.
Olej daję co jakiś czas.
A jak już olejek, to raczej na same końcówki