Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Błyszczace włosy - jaki kosmetyk?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 31 maja 2011 - 17:22

Dziewczyny jakeigo kosmetyku uzyc by wlosy blyszczaly?

o szamponach i odzywkach oraz maskach nie piszcie bo te uzywam swietnych, regeneracyjnych i ochronnych do farbowanych wlosci :-)
Ggeneralnie nie uzywam zadnych kosmetyków typu pianki, lakiery, gumy i co tam ejst. Nosze dlugie rozpusczone wlosy.... Chcialabym jednak by były piekne i błyszczace a mam wrazenei ze troszkę im tego brak :-(

Jakeigo kosmetyku nablyszcajacego uzywac?

#2 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 maja 2011 - 18:12

Jakeigo kosmetyku nablyszcajacego uzywac

mam dwa- nabłyszczacz i jedwab w płynie. Ale uzywam tego sporadycznie i w mikro ilosciach bo np. taki jedwab jesli uzyjesz za duzo - zrobi Ci efekt tłustych włosów. Jak mam ten z chyba Joanny i uzywam go tylko troszke na koncowki włosów , bo ma tez działanie wzmacaniajace.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3 Ulkaaa92

Ulkaaa92
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 31 maja 2011 - 19:28

Polecam CHI- Regenerujący jedwab do włosów. Kilka kropel i mamy efekt błyszczących włosów i przyjemnie miękkich. To chyba jedyny kosmetyk, o którym wiem, że jest dobry, bo sama nie używam wielu na miękkie i błyszczące włosy, bo i tak mam je zdrowe i z natury błyszczące. Jednak jest on dosyć drogi. Duża buteleczka 50ml około 25zł, ale jest również mniejsza to koło paru zł.
Szczęście - pojęcie względne, nie szukam go już wszędzie. Mam Ciebie ... <3

#4 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 09:16

Odżywki itp to jedno, ale warto także zainwestować w nabłyszczać, ja używam z Joanny i jak dla mnie jest okej :) Ważne, żeby z większej odległości pryskać włosy i nie za dużo, bo inaczej będą wyglądać na nieumyte. A jak się odpowiednio nabłyszczy to naprawdę super włosy wyglądają.

Załączone miniatury

• joanna-styling-effect-150ml-nablyszczacz-spray-3.jpg

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#5 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 10:20

Ja uzywam tego jedwabiu.
Po prostowaniu włosy są miękkie i lśniące.
Daje się tylko odrobinę na włosy.
15 ml kosztuje ok 6 zł
ja mam do włosów farbowanych ;-)

Załączone miniatury

• images.jpg

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 13:32

Torii1988, i nie daje efektu tłustych włosów ?? bo moj trzeba uzyc w naprawde małej ilości aby nie wygladały na tłuste.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#7 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 21:29

Sajuri, nigdy nie miałam tłustych. używam go już długi czas ale nie nakładam po każdym myciu włosów. tylko czasem jak się bardzo puszą.
dla mnie jest rewelacyjny.
wszystko pewnie zależy od włosa :-P

#8 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 22:36

Odżywki itp to jedno, ale warto także zainwestować w nabłyszczać, ja używam z Joanny i jak dla mnie jest okej :) Ważne, żeby z większej odległości pryskać włosy i nie za dużo, bo inaczej będą wyglądać na nieumyte. A jak się odpowiednio nabłyszczy to naprawdę super włosy wyglądają.

kasienka super ! dzięki za info .... wlasnei o cos takiego mi chodzilo!

[ Dodano: 2011-06-18, 23:39 ]
jedwab - never again!
mialam kiedys caly flakon biosilku.... dzizaster to byl... mala ilosc nic nei dawala poza "piszczeniem wlosow" hehe w wiekszych robily sie "tluste straki"

#9 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 15:51

Ja uzywam tego jedwabiu.
Po prostowaniu włosy są miękkie i lśniące.
Daje się tylko odrobinę na włosy.
15 ml kosztuje ok 6 zł
ja mam do włosów farbowanych
images.jpg

Też używam tego jedwabiu, nie mam przetłuszconych włosów. Są gładkie, ładnie błyszczą, są miekkie i milutkie. ;D
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#10 mała_mi

mała_mi
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 09:08

Moim zdaniem najlepsze są nablyszczacze, tylko trzeba wybrac taki, ktory Ci nie sklei wlosow zeby nie wygladac jakbys miala peruke. Ja zamowilam kiedys przez internet w /reklama/ ten nablyszczacz z Cece, to moj pierwszy i jak na razie jedyny jaki mialam. Jest dosc wydajny, zreszta uzywam doslownie mala ilosc. Daje fajny naturalny blask

Dołączona grafika

#11 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:39

no wlasnie w sklepach internetowych musze poszukac bo w drogeriach typu rossman i w mojej okolicy wogole nie widzę preparatow typu nablyszczacze

#12 qarola

qarola
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:28

a ostatnio jestem zwolennikiem kosmetyków do włosów Joanna doskonale nabłyszczają i powodują że włosy są miłe w dotyku i się błyszczą , przede wszystkim są to polskie dobre kosmetyki i niedrogie

#13 misza25

misza25
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 15:04

A czy według Was maski do włosów są skuteczne? bo ja mam teraz strasznie matowe włosy, kupiłam nową odżywkę, ale myśle o jakijs intenswnej kuracji - ewentualnie coś domowego zastosuję - podobno miód i piwo pomagają;) doradzcie coś...
Dołączona grafika

#14 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:59

doradzcie coś...

mega pozytywne opinie ma maska na włosy BioWax (ale są różne rodzaje na każdego ianczej dany zadziała ) koszt 10-20 zł myślę , że warto spróbować, jak moje się pokończąmaseczki na pewno w tąsięzaopatrzę
Dołączona grafika

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:12

dobra, jednym ta maseczka służy a jednym nie... są podzielone opinie :) moja szefowa jej używała i jej służyła .

#16 magda87

magda87
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 18:29

Nivea swego czasu miała taki preparat nabłyszczający. Ja używam jedwabiu Biosilk i jest rewelacyjny. Polecam również olejek nuxe z drobinkami i bez.

#17 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 20:49

Ja używałam kiedyś szamponu firmy L`oreal Elseve Nutri Blask (różowy), i wiele osób zauważało, że włosy błyszczą, także polecam. Teraz mam Odżywkę w spreju (tej samej serii), ale w sumie nie wiem czy tak dobrze działa jak szampon.

#18 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:26

Ja używałam kiedyś szamponu firmy L`oreal Elseve Nutri Blask (różowy), i wiele osób zauważało, że włosy błyszczą,

Ja używałam i nie zauważyłam takiego efektu <bezradny></span>
Dołączona grafika

#19 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:58

Ja do włosów używam jedwabiu i faktycznie włosy są bardziej lśniące i wydają się zdrowsze :)

#20 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 12 września 2011 - 11:44

[quote name="danka"]Ja do włosów używam jedwabiu i faktycznie włosy są bardziej lśniące i wydają się zdrowsze :)[/quote]

Ja również używam jedwabiu. Tylko nie można znim przesadzać i raczej nakłada się go na końcówki. Choć są też odżywki do włosób z dodatkiem jedwabiu i działają naprawdę super ;)[/quote]
Dołączona grafika