Wysłane z malego pożeracza czasu
jak wmocnić osłabione włosy?
Napisano 12 grudnia 2014 - 06:19
Napisano 12 grudnia 2014 - 06:24
Babeczka w aptece poradzila mi ostarnio kwasy omega3
Będziesz stosować? W jakiej to jest formie??
Napisano 12 grudnia 2014 - 07:44
Lykam biotebal, mniej wiecej do plodnych, pije skrzyp na zmiane z pokrzywa...
Napisano 10 września 2015 - 15:47
Każdy typ włosów potrzebuje innego typu wzmocnienia. Na początku polecam zrobić test skóry głowy, aby wiedzieć z czym mamy do czynienia. Osobiście używam maseczki BioVax do włosów, ale ona kompletnie się u mnie nie sprawdza. Powoduje jedynie szybsze przetłuszczanie się, a tego nie oczekuję. Czasem używam olejku arganowego, ale to jedynie na końcówki, a nie na wzmocnienie.
Napisano 24 września 2015 - 01:12
U mnie sprawdza się codzienna pielęgnacja w postaci szamponu Dove, do tego odżywka Gliss kur w sprayu lub olejek arganowy i mam gładkie i lśniące włosy. Ważne jest też żeby nie suszyć zbyt ciepłym strumieniem włosów ani nie używać raczej prostownicy
Napisano 15 października 2015 - 09:05
Na moje włosy to odżywki słabo działają (tzn. obciążają mi włosy), ale fajnie mi się oeparol piękna skóra włosy sprawdził, po 3-4 tygodniach widać pierwsze efekty.
Napisano 15 października 2015 - 17:52
A jak go stosowałaś? Wcierałaś zawartość kapsułki we włosy czy łykałaś suplement? Moje włosy po lecie są w fatalnym stanie, zwłaszcza końcówki i też coś muszę z nimi zrobić bo szkoda mi ścinać.
Użytkownik myszolina edytował ten post 15 października 2015 - 17:54
Napisano 18 października 2015 - 21:31
Ja to w sumie ten olejek z Oeparolu do wcierania mam od niedawna, dobrze się sprawdza na włosy
Aleeee dziewczyny nie tylko ![]()
Napisano 04 listopada 2015 - 15:18
A jak często myjecie włosy? Ja staram się nie myć codziennie, żeby nie obciążać włosów, ale różnie to wychodzi. Najważniejsze żeby nie nakładac odżywek na całe włosy tylko bardziej na końcówki, żeby skóra głowy się nie przetłuszczała
Napisano 04 listopada 2015 - 20:39
Ja używam przemiennie nasze polskie wcierki: Jantar, Radical i Seboradin. Wydaje mi się, że włosy po nich szybciej rosną, mniej się przetłuszczają i trochę mniej wypadają.
Napisano 11 grudnia 2015 - 00:44
Z produktów pielęgnacyjnych ja jeszcze używałam maseczki do włosów którą było takie błoto z serii spa Afryka z bielendy. Brzmi dziwnie ale efekty były fajne, moje włosy mniej się przetłuszczały i lepiej wyglądały po takie masce
Napisano 21 grudnia 2015 - 14:33
Maseczki, odżywki na pewno poprawią kondycję włosów
Natomiast jeżeli mowa, o diecie. Warto jeść dużo owoców i warzyw.
Pić herbatki ze skrzypu czy pokrzywy.
Napisano 06 stycznia 2016 - 01:53
Maseczki, odżywki na pewno poprawią kondycję włosów
Natomiast jeżeli mowa, o diecie. Warto jeść dużo owoców i warzyw.
Pić herbatki ze skrzypu czy pokrzywy.
To prawda, słyszałam że duzy wpływ na kondycję naszych włosów ma to co jemy, dlatego warto zadbać o zdrową dietę... No i wpływ mają też hormony, czytałam gdzieś że przy zaburzeniach hormonalnych włosy często wypadają
Napisano 11 stycznia 2016 - 13:20
a teraz w okresie zimowym to w ogole z kondycja wlosów jest slabo.. ja pije wywar z pokrzywy i skrzypu polnego aby jakoś przetrwaly ten czas
Napisano 20 stycznia 2016 - 14:04
dokladnie jak mowi elizka pokrzywa potrafi zdzialac cuda. pije ja codziennie dwa razy dziennie dodatkowo lykam oeparol bo ma olej z wiesiolka i staram sie olejowac wlosy olejem kokosowym:))
Napisano 20 stycznia 2016 - 16:08
Ale upewnijcie się jak długo mozna pić pokrzywę.
Nie wiem czy nie maksymalnie przez 3 tygodnie
Napisano 20 stycznia 2016 - 16:57
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 stycznia 2016 - 20:22
No mi się coś kojarzy, że 3 tygodnie i potem przerwa, coś podobnie.
I potem można wrócić..
Napisano 21 stycznia 2016 - 00:52
A znacie jakieś preparaty albo witaminki na włosy, żeby się tak nie elektryzowały i puszyły?
Ja mam z tym straszny problem w zimie, domyślam się że to pewnie od sztucznych szalików i materiałów, można temu jakoś zapobiegać?