Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jaką lodówkę wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:28

Dziewczyny, jaką lodówkę polecacie? Tzn na co zwrócić uwagę przy kupnie, jakiej firmy?
Dołączona grafika

#2 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:44

Ja mam taką (Whirlpool)
Dołączona grafika

Jest dość cicha, się czasem się odezwie głośno, ale słyszę ją tylko w kuchni. Dobrze chodzi Dość pakowna i w sumie nie wiem na co się zwraca uwagę przy zakupie, ale ja na ta nie narzekam.

Każdy z nas urodził się ateistą

#3 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 10:20

A jaki to model, to bym sobie poczytała o niej?Bo tak ze zdjęcia to ok;).
Dołączona grafika

#4 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 14:38

ja mam taką. Na zdjęciu wydaje się malutka ale jest ogromna... Szkoda tylko że z zewnątrz ogromna a w środku mało pakowna...

Załączone miniatury

• dsfd.jpg

#5 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 15:48

Dziewczyny, ale jeśli Wasze wypowiedzi mają być pomocne to proponuję oprócz samego zdjęcia wrzucić trochę więcej informacji- takich jak choćby marka i model oraz podstawowe parametry. No i oczywiście Waszą opinię na jej temat ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#6 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 27 lutego 2013 - 22:16

Dziewczyny, ale jeśli Wasze wypowiedzi mają być pomocne to proponuję oprócz samego zdjęcia wrzucić trochę więcej informacji- takich jak choćby marka i model oraz podstawowe parametry. No i oczywiście Waszą opinię na jej temat ;-)

Ja model wysłałam na priv bo nie wiedziałam czy to nie będzie jakas reklama czy coś :) A w sumie poza tym co napisałam to nie wiem, lodówka jak lodówka nie znam się na nich, ale tą mam już jakiś czas i nie narzekałam ni nic.

#7 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 lutego 2013 - 10:14

Nie znam się co prawda na lodówkach tzn. na parametrach, ale gdybym miała wybierać to na pewno nie kupiłabym za stali nierdzewnej (inox zmatowiony). Są modne i nieźle się prezentują, ale jeśli nie masz czasu biegać koło niej ze ścierką, to lepiej nie kupuj takiej. Widać na nich dosłownie wszystko, każde dotkniecie zostawia ślad (nawet jeśli nie masz brudnych rąk), co w przypadku lodówki jest nieuniknione. Jeśli masz dzieci, to lodówka nigdy nie będzie czysta :-P Moim zdaniem wygląda to źle... A zasada jest taka, że im bardziej szlachetna (czyt. droższa) stal, tym gorzej się ją czyści.małżeństwo, u którego pilnuje dzieci ma całą kuchnie w stali specjalnie sprowadzanej z Niemiec, sprzęty też i ta kuchnia wiecznie wygląda na brudną, niedomytą- mimo, że gosposia codziennie myje blaty i lodówkę specjalnym mleczkiem.Lepiej zainwestować w podróbkę stali :-P

#8 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04 marca 2013 - 11:59

A mi się właśnie takie inox podobają:(. Ale faktycznie coś w tym jest, na piekarniku widzę każdy palec i każdy zaciek z wody.
Dołączona grafika

#9 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 04 marca 2013 - 12:29

Riia, a mogłabyś podać tutaj model tej lodówki ?

My właśnie też jesteśmy na etapie kupna lodówki i się zastanawiam jaką wybrać, więc temat w sam raz dla mnie ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#10 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 marca 2013 - 13:09

Oczywiście to jest WHIRLPOOL ARC 7559. Nie mam znajomych z taką pralką więc innej opinii nie znam. A ja jak osoba która się nie zna kierowałam się wygladem, ale na szczescie nie narzekam/

#11 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 04 marca 2013 - 13:14

A ja jak osoba która się nie zna kierowałam się wygladem

przypuszczam, że w moim przypadku będzie identycznie czyli będę się kierować głównie wyglądem ;-) a ile za nią zapłaciłaś jeżeli mogę wiedzieć ?

er3mjw4zst9mivdb.png

#12 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 marca 2013 - 13:22

Hahaha no :) ja tak dużo rzeczy wybierałam. Nie wszystko było trafionym zakupem, ale ...

A zapłaciłam chyba coś około 2 200, bo razem kupowałam też pralkę i nie wiem dokłądnie.

#13 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 08 marca 2013 - 11:34

A jak się sprawdza ten system No-frost? Teraz oglądam taką z systemem No-frost Fresh control, wilgoć dużo wyższa w lodówce przez co jedzenie ma nie wysychać.
Dołączona grafika

#14 Mala__Di

Mala__Di
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:06

Mam lodówkę Boscha i bardzo polecam tą firmę :) ale nie zdecydowałam się na system no-frost

#15 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:49

ja niedawno się przeprowadziłam do nowego mieszkania, więc w sumie temat dla mnie świeży, jestem w trakcie kupowania sprzętów, lodówkę mam marki LG z systemem total no-frost, dla mnie super sprawa bo nie muszę lodówki rozmrażać i jedzonko dłużej jest świeże

#16 mikra30

mikra30
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 11:43

Witam. Najlepsze lodówki są z media markt jak w reklamie:) :-)

Użytkownik Olenka edytował ten post 11 lutego 2014 - 12:48

#17 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 20:12

jakoś tak się złożyło, że sprzętów agd nigdy nie kupowałam w tym sklepie, często w media expert kupuję, właśnie wspomniają wyżej lodówkę, teraz szukam pralki i widziałam, że jest promocja że jak ktoś kupi pralkę lg to dostanie kupon 200 zł na lodówkę tej samej marki typ kombi, szkoda, że nie było tej promocji wcześniej jak kupowałam lodówkę ;)

#18 misia123

misia123
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 27 lutego 2014 - 20:04

Ja mam lodówkę LG, zakupiłam ją z pół roku temu i nie mam na co narzekać. Jest duża, zamrażarka także, fajnie rozmieszczona, dzięki czemu mogę chować produkty o różnych parametrach. No-frost spisuje się super, a dozownik wody wraz z kostkarką idealny na letni czas:)

#19 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 05 marca 2014 - 13:27

a jak Ci się sprawdza ta szuflada na warzywa/owoce? Ja mam wrażenie że bardzooo długo są świeże, nawet kiedyś wrzuciłam sałatę i o niej zapomniałam na tydzień chyba to jak ją wyjęłam to wciąż była jędrna. Teraz staram się wszystkie owoce i warzywa trzymać w tej szufladzie, dobrze że jest dosyć pojemna i cieszy mnie to że jak chcę wyjąć półkę z lodówki do mycia to się nie muszę gimnastykować chociaż mam ciasno w kuchni bo oni wymyślili te drzwi bezkolizyjne, jakoś tak są skonstruowane że się łatwo wszystko da wyjąć itp.

#20 Violett

Violett
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 lipca 2014 - 17:49

My wybrzydzać przy zakupie lodówki nie będziemy. Tzn. chcemy, żeby to był sprzęt solidny, niepsujący się i dobrze chłodzący, ale niekoniecznie z szeregiem niepotrzebnych bajerów. I mam nadzieję, że cena dzięki temu też nie będzie za wysoka.