Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jaką lodówkę wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#21 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 11:27

My już kilka lat mamy Electroluxa, modelu teraz nie pamiętam i jesteśmy zadowoleni..

natomiast pora nam pralkę wymienić i się zastanawiamy...

#22 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 19:11

Ja mam Simensa

4242003440711F1.jpg

Jest rewelacyjna, ale też droga. Żywność bardzo długo zachowuje świeżość, warzywa mogę trzymać ok miesiąca czasu, wiadomo, że nie będą jędrne i świeże jak te dopiero ze sklepu ale jak najbardziej do jedzenia się nadają.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#23 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 09:33

Bez tytułu.png Ta jest świetna, ja kupuję np mleko w butelkach i parę innych butelek też wkładam do lodówki więc takie mocowanie na butelki super sprawa, no poza tym duża część mrożąca. Jak się nie chce samej zamrażarki to też jest bardzo przydatna.

Użytkownik nejo edytował ten post 30 lipca 2014 - 09:35

#24 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 11:28

a właśnie, faktycznie się przydają te uchwyty na butelki ??

PRzydatne ? Nie łamią się ?

#25 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 13:47

Ja mam obecnie jakąś LG ale najfajniejszy w niej jest dystrybutor do wody  <ookk> idealna rzecz na upalne lato, bo woda zimniutka, prosto z lodóweczki nalewana do szklanki   <jupi>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#26 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 04:42

a właśnie, faktycznie się przydają te uchwyty na butelki ??

PRzydatne ? Nie łamią się ?

Wiesz to zależy od potrzeb, ale moim zdaniem tak i to bardzo. Patrząc sama po sobie, dużo mam w butelkach, a jak się nie ma miejsca w tej bocznej półeczce na drzwiach t się kulają po całej lodówce i denerwują. Bardzo fajna sprawa. Poza tym jaka ona jest pakowna, bardzo dużo się zmieści.

#27 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 07:20

No mi się to zawsze podobało..

Ale jakoś nigdy nie kierowalismy się tym przy wyborze, więc nie mamy ;)

#28 Nikkaaa

Nikkaaa
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 26 września 2014 - 10:11

Ja mam LG – 10 lat gwarancji na kompresor, bardzo ładna i cicha. Nie są tanie, ale warto kupić raz, a dobrze.

#29 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 27 września 2014 - 09:50

Ja mam LG – 10 lat gwarancji na kompresor, bardzo ładna i cicha. Nie są tanie, ale warto kupić raz, a dobrze.

A jaki masz konkretnie model, dawno kupiłaś?

#30 werka55

werka55
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 13:42

Z lodówką jest problem taki, że zależy ile mamy na nią miejsca... jak faktycznie jest go dużo to możemy sobie pozwolić na wszelkie udogodnienia typu kostkarka, dystrybutor zimnej wody etc. :) Ważne, żeby była cicha ;)

#31 Monniczka345

Monniczka345
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31 grudnia 2014 - 12:36

Cześć! Od bardzo długiego czasu zastanawiam się nad kupnem ładnej energooszczędnej lodówki, dość wysokiej. Akurat jestem w trakcie remontu i zastanawia mnie jakiego wybrać koloru lodówkę ciemną czy natomiast koloru białego. Kuchnia moja będzie w kolorze średniego beżu. Jeśli chodzi o lodówkę musi być koniecznie dwudrzwiowa i musi posiadać duży zamrażalnik, nie wiem jaka firma będzie się najlepiej tutaj nadawała pomożecie?

#32 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 14:06

Lodówkę to chyba lepiej pod kolor sprzętu dobrać, a jak dwustronna i duży zamrażalnik to na pewno nie z dystrybutorem lodu bo on zajmuje połowę tego zamrażalnika. Bardziej bym się skupiłam na dwudrzwiowej ale lodówka na górze, zamrażalnik na dole.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#33 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 385 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 08:11

My u siebie mamy taką lodówke firmy Candy;

60-34002092%20CKCS6186I%20XV-1-F-46999-M

Prosta srebrna lodówka inox. Nowoczesna. Białej nawet nie braliśmy pod uwagę bo zupełnie nie pasowałaby do naszej kuchni. Zastanawiałąm się jeszcze nad lodówka typu side to side czyli na dwie pary drzwi ale zrezygnowaam. I dobrze bo ta  jest tak pojemna,ze wszystko się w niej mieści.

Duży plus dla Candy za to,że ich inox się nie palcuje. Wcześniej również miałam srebrną lodówkę i odciski palców było na niej widać o wiele bardziej. Na tej nie jest to tak widoczne. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#34 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 06:56

Ja również mam Candy. Z tym,ze w kolorze białym bo mam jasne meble i ten inox by mi nie pasował. W zasadzie to caly sprzęt w kuchni mam od tej firmy. Jak do tej pory nic się nie psuje a remontowałam kuchnię już dobre kilka lat temu. Razem z moją siostrą ( ona oczywiście w innym domu).U niej kilka sprzętów juz  było na gwarancji, jak u mnie ani jednego tak więc jestem zadowolona.

Sama lodówka ma klasę A +++. Nie wiem dokładnie jaki jest to model ale wyglada podobnie do Twojej . Podoba mi się to,że jest cicha co jest znacznym plusem w porównaniu z poprzednia, która jednak potrafiła być bardzo głośna niestety. 

#35 kekszka

kekszka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13 lipca 2016 - 20:46

Ja polecam w ogóle sprzęty samsunga, łącznie z lodówką mam taką z dystrybutorem wody. Na avans.pl kupowałam, rewelacyjna jest szczególnie właśnie na upalne dni. Zamrażalka i chłodziarka bardzo pojemne, elektroniczne ustawianie temperatury. 

#36 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 18:52

My postawiliśmy na Indesit LI8 FF2 K - zależało nam na klasie A++, no frost i cenie, na uwadze miałam też, że fajnie jakby była czarna - jest wszystko razem, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni ;)

F088664_PNGS2_DL.pngi-indesit-li8-ff2-k.jpg

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#37 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 19:21

@elizabeth a jaka jest wysoka? 

My w sumie i tak mamy pod zabudowę, więc nie musi wyglądać, ważne żeby właśnie miała no frost no i cenę przystępna. Nawet ta klasa aż nie jest tak ważna dla nas. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#38 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 19:48

(glupie pytanie:P ) na co jest ta polka zaraz nad szuflada? PIerwszy raz taka widze  :oops:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#39 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 lutego 2017 - 20:58

PIerwszy raz taka widze 

Ja chyba też.  :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#40 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 13 lutego 2017 - 06:26

To flexi use box - może być używany jako drugi pojemnik na warzywa/owoce (wtedy utrzymuje chyba 5 stopni i warzywa są dłużej świeże) albo można tego używać jako ice box - podobno ta półka jest najlepsza do przechowywania mięsa/ryb i utrzymuje wtedy około 0 stopni, czyli najlepszą temperaturę dla takiej żywności. No i zamknięte, czyli szczelne, zobaczymy czy faktycznie wtedy zachowuje świeżość :-) no ale to taki bajer - na to nie zwracaliśmy uwagi, po prostu jest to jest :-P

wysoka na 189 cm, Misiek mówi, że akurat, bo on sięgnie wszędzie bez problemu :P

Użytkownik elizabeth edytował ten post 13 lutego 2017 - 06:32

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png