Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tusze do rzęs!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
668 odpowiedzi w tym temacie

#301 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:14

hmm. w każdym bądź razie moje rzęsy są haniebnie nieudane, już chyba mój Łukasz ma lepsze niż ja :-x i tak naprawdę musze cuda robić żeby było je widać... :-/

#302 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:32

Wy tu rzucacie takimi firmami z reklamówek a ja używam zwykłego tuszu Virtual wydłużająco podkręcającego - jestem z niego zadowolona, świetnie się go rozprowadza i nie skleja rzęs. Jego cena też fajna, bo jedyne 9zł.
A oprócz tego używam jeszcze jednego z Oriflame'u a zwie się on "Tusz do rzęs WONDER" jest na prawdę the beściarski, ma gumową szczoteczkę, która wyśmienicie rozprowadza tusz i nie skleja rzęs. Zwykle kosztuje coś około 33zł, a w cenie promocyjnej ok. 20zł.

#303 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 10:50

mgiełka87, próbowałam kilka razy malowac się takimi tuszami, bo moja koleżanka je kupuje na jakichś targach czy bazarach. Cóż.... za każdym razem wyglądało to tragicznie- rzęsy miałam posklejanie, źle się rozprowadzał, a po kilku minutach wyglądałam jak panda, bo tusz mi się rozmazywał :-/ Z kolei koleżance przypasował, wiec to jest bardzo indywidualna sprawa. :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#304 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 11:00

No to jestem szczerze zaskoczona ;-) Ale faktycznie mnie się wydaję, że zależy to od nas samych... tak jak mówię dla mnie są cool :-)
Dołączona grafika

#305 Aruna

Aruna
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 01 września 2009 - 13:39

Ja używam COLLOSAL VOLUME EXTREME MAYBELLINE. Ma grubą szczoteczkę, nie osypuje się, a nawet ładnie pachnie :-) ale jak się za dużo nałoży skleja rzęsy, i ten wielki reklamowany efekt- 9x pogrubienie to duży przesadyzm :mrgreen: chyba że nałożyć ze 3 razy i poskleja :mrgreen:
A nie polecam MISS SPORTY XXLONG WATERPROOF MASCARA, za cholerę zmyć tego potem nie można;-) i jakieś takie nieprzyjemne uczucie daje na rzęsach, jakby były sztuczne czy coś.
W Twoich objęciach cały mój świat...

#306 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 01 września 2009 - 18:30

a grubą szczoteczkę, nie osypuje się, a nawet ładnie pachnie

a jaki efekt? mocno pogrubia czy raczej naturalnie wygląda?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#307 Marta2012

Marta2012
  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 01 września 2009 - 18:38

Ja używałam baardzo wiele tuszów do rzęs i dość często je sobie zmieniam, żeby sprawdzić jakie są inne, ale dla mnie i tak najlepszy jest Rimmel Volume Flash (czerwony). Używam go już bardzo długo i nigdy mnie nie zawiódł :-D Pięknie wydłuża rzęsy, nadaje im objętości i w dodatku łatwo się zmywa więc nie muszę się męczyć :mrgreen:
Cena również atrakcyjna bo kosztuje ok. 20zł :-P

#308 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 września 2009 - 13:28

COLLOSAL VOLUME EXTREME MAYBELLINE. -miałam go, u mnie nie było żadnych efektów <bezradny></span> obecnie mam miss sporty Studio LASH z taką gumową szczoteczka jest dobry już go kiedyś miałam, jest tani w promocji za 9,99. jak będę miała więcej kasy to kupię sobie maybelline lash stilleto czy jakoś tak. Wydaję mi się że powinien być dobry

#309 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 07 września 2009 - 18:59

ja właśnie myślę nad zakupem tuszu Loreal Volume Collagene ale cena jest dość wysoka i nie wiem czy współmierna do jakości... znacie jakieś opinie na jego temat z pierwszej ręki?
Dołączona grafika

#310 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 września 2009 - 19:16

obecnie jestem na etapie: rimmel extra super lash to mój najulubieńszy tusz :P mloda kupiła ostatnio różowe miss sporty ... wiem że kiedyś któregoś ich tuszu używałam ale nie moge sobie przypomnieć którego ... wiem jedno - też byłam względnie zadowolona ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#311 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 września 2009 - 19:35

COLLOSAL VOLUME EXTREME MAYBELLINE. -miałam go, u mnie nie było żadnych efektów

a u mnie wlasnie sie sprawdza... w porownaniu do innych, ten tusz i wydluza i pogrubia moje liche rzęski :-) jestem zadowolona :-)

a jaki efekt? mocno pogrubia czy raczej naturalnie wygląda?

u mnie efekt jest taki ze mocno pogrubia, ale nie wyglada to sztucznie... przynajmniej mnie sie tak wydaje ;-) po prostu oko jest bardziej wyraziste :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#312 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 08 września 2009 - 12:16

obecnie uzywam essence multi action i jestem bardzo zadowolona, wydluza, pogrubia, podkreca, super

wyprobowalam juz wiele tuszow w poszukiwaniu tego naj i musze przyznac, ze te z essence sa dla mnie najlepsze, a poza tym cena to wydatek od 10 do 14zl i starczaja na bardzo dlugo
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#313 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 09 września 2009 - 08:58

Polecam Wszystkim tusz do rzes" Dior"
Jest bardzo drogi 124 zl.,ale warto.Nie skleja rzes,nie kruszy sie i mozna w nim plywac i nawet plakac do woli i nic.Mozna go zmyc tylko specjalnym plynem do demakijazu oczu.Mysle,ze raz na jakis czas warto wydac troche na cos dobrego! ;-)

[ Dodano: 2009-09-09, 10:00 ]
link

linki zastepuje sie zdjeciami. Po jakims czasie, nazwa linku moze zmienic zawartosc, i post nie bedzie mial tresci informacyjnej.

Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#314 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 września 2009 - 14:11

Ja bym nie kupiła takiego drogiego tuszu do rzęs nawet żebym miała później rzęsy jak ta lala :roll:

#315 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 09 września 2009 - 14:28

Ja bym nie kupiła takiego drogiego tuszu do rzęs nawet żebym miała później rzęsy jak ta lala :roll:

dokładnie. podpisuje sie pod tym ;)

#316 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 września 2009 - 15:36

Ja bym nie kupiła takiego drogiego tuszu do rzęs nawet żebym miała później rzęsy jak ta lala

ja bym kupiła, ale szkoda mi tyle kasy na tusz wydac

i mozna w nim plywac i nawet plakac do woli i nic.

jakoś żadnemu tuszowi aż tak nie wierzę ;-)

Mozna go zmyc tylko specjalnym plynem

dla mnie to raczej minus
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#317 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 10 września 2009 - 06:17

No tak,to nie jet specjalny plyn akurat do tego tuszu,tylko w ogóle do demakijazu oczu.No bo przeciez jezeli malujemy oczy to nie myjemy ich zwyklym mydlem tylko specjalnymi plynami.Napewno kazda kobieta taki plyn czy mleczko posiada,a plywac i plakac naprawde w nim mozna do woli.Dokad nie sprubowalam tez nie wierzylam i nie kupilabym go sama,bo za drogi.Dostalam na urodziny.Z reszta gdyby nie byl taki dobry nie polecalabym tego.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#318 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 10 września 2009 - 06:55

jakkolwiek jest on wspanialy to przykro mi ale nie zarabiam, az tyle by sobie na niego pozwolic <bezradny></span> Ok zrozumiem jeszcze tusz za 60, no dobra 80zl ale 125?!? <olaboga></span> ;-)
Dołączona grafika

#319 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 10 września 2009 - 07:47

No niestety mnie również na niego nie stać, ale mnie nie stać nawet na tusz za 60 zł, więc 125 to absolutny kosmos dla mnie :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#320 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 września 2009 - 09:05

Ok zrozumiem jeszcze tusz za 60, no dobra 80zl ale 125?!?

A ja byłabym się w stanie poświęcic nawet na takie koszty, jeśli faktycznie okazałby się taki dobry ;-) Przecież tuszu nie kupuje się co chwilę, to kosmetyk, który starcza na naprawdę długi czas. Więc jeśli by tak podzielic tę kwotę na czas jaki się go użytkuje, to podejrzewam, że miesięczny wydatek nie będzie taki powalający :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo