Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wesele - koszty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#181 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 14:38

Nam za wszystko płacą rodzice:)Bo nie wiem ile bym zbierała na takie wesele:)Nas wesele wyniesie bardzo dużo mam nadzieję że zamkniemy sie w 50 tys.:)

Nie ma to jak mieć bogatych rodziców... :-P w życiu bym tyle nie wydał na wesele wolałbym zostać starym kawalerem :-P
"Nie ma kobiet nie do zdobycia, są jedynie mężczyźni do dupy." Andrzej Klawitter

#182 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 14:41

w życiu bym tyle nie wydał na wesele wolałbym zostać starym kawalerem :-P

ja też nie, choc Panna nie chciałabym być
jak dla mnie to jest masa pieniedzy i nie pozwoliłabym rodzicom żeby to oni wydali tyle kasy w koncu to nasze wesele i też musimy mieć jakiś wkład
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#183 asiunia_1987_

asiunia_1987_
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 14:46

Moi rodzice zbierają na to wesele 1.5 roku więc nie jest to dla nich duża kwota:)Zresztą sami sie zakeklarowali że za wszystko placą z teściami:)Ja studiuje a Mariusz tylko pracuje więc nie byłoby nas stac na takie wesele a rodzica to nie przeszkadza i nie jest to dla nich zbyt duża suma:)Zresztą u nas najtańsze wesele o jakim słyszałam zamknęło się w 30 tys:)
My to Ty i Ja:* 25 kwietnia zbliża się dużymi krokami:)

#184 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 18:24

asiunia_1987_, hehehe no to masz bogatą rodzinkę.
ja wiem ze wesele to szczególne wydarzenie...ale szczerze mi trochę szkoda kasy na samą imprezę...bo chyba lepiej mieć pieniądze na potem...na życie. A weselicho jak najbardziej tak...ale czy warto aż takie huczne robić i zapraszać załóżmy ciotki, których się nie widziało od czasu jak miało się 5 lat?? ehhh...
Dołączona grafika

#185 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 18:35

asiunia_1987_, fajnie że możesz tyle wydać, ale ja bym wolała za to kupić nam samochody albo postawić pół domu :-P moje wesele wyniesie nas ok 12-14 tys. i nie wyobrażam sobie wydać na nie takiej niebotycznej kasy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#186 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2009 - 18:38

czasem jest tak , ze mlodzi chca skromne przyjecie a rodzice mówią nie , że chca duze na duzo gosci , wiec jak chca to niech placą :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#187 asiunia_1987_

asiunia_1987_
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 10:21

Na moim weselu będzie tylko najbliższa rodzina i przyjaciele ale uzbierało się ich 150 os:)i nie mamy właśnie jakiś tam dalekich ciotek tylko najbliższych:)
a co do domu to mamy już domek postwiony i auto też mamy a za pieniążki które dostaniemy w prazencie od gości urządzimy środek:):)

Przecież nie będę zabraniac rodzicą płacic za wesele:)Jak chcą niech płacą a my będziemy miec lepszy start:)

#188 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 14:19

Nie ma to jak mieć bogatych rodziców... :-P w życiu bym tyle nie wydał na wesele wolałbym zostać starym kawalerem :-P

Ja też jestem zwolenniczką małych skromnych przyjęć weselnych.

<ookk>

#189 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 14:37

Domek i auto pewnie też zafundowali rodzice, bo przecież tylko Twój partner pracuje... Dla mnie samodzielnośc (ślub, mieszkanie) to samodzielnosc, nie kosztem moich rodziców... Źle bym się czuła, gdybym miała na wszystko od rodziców dostawac... Taka zabawa w dorosłośc...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#190 asiunia_1987_

asiunia_1987_
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 22:06

Na auto i remont w domu zarobiliśmy sami w Norwegi:)a wesele sponsorują rodzice:)

#191 daisy m

daisy m
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 22:29

Ja chciałam na weselu mieć tylko najbliższą osobę i przyjaciół i też wyszło ponad 100 osób. Rodzice zadeklarowali się, że pomogą i mam nadzieję, że tak będzie, bo w tym tygodniu musimy zarezerwować salę, jeżeli chcemy zorganizować wesele wtedy kiedy sobie wymarzyliśmy czyli 4 września 2010:) Narazie szukamy sal i mamy problem, bo chcielibyśmy rozsądną cenę, ale też nie wszystko po najmniejszej linii oporu - czyli byle jak. A więc szukamy kompromisu:)

#192 ewelka2401

ewelka2401
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 09:49

U mnie tez bedzie kolo 100 osob. Rodzice pomoga nam w miare swoich mozliwosci. My juz mamy od roku wszystko zarezerwowane a nasz wielki dzien jest coraz blizej :-)
Dołączona grafika

#193 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 10:03

Skoro w pogaduchach sie ten temat rozwinał to ja może zrobie kolejne podsumowania

wyliczyłam , że odłozymy jeszcze około 6000
Połowa sukienki zaplacona czyli 1400

Obraczki i ubior Krzyska kupują Jego rodzice tak zadecydowali

Kredytu trzeba będzie wziąc około 10000 być moze wyjdzie nieco mniej ale wole mniej zaplecze finansowe abym sie nie bala , że mi na fryzjera zabraknie ;-)

Generalnie jak liczyłam to nasze wesele wyniesie nas podkreslam nas ( nie licze kosztow innych ) okolo 15000
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#194 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 15:38

calineczka, a duże przjęcie planujesz?
Już nie panna a żona :*

#195 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 22:18

calineczka, a duże przjęcie planujesz?

miedzy 50-60 osob

[ Dodano: 2009-02-19, 23:55 ]
Własnie mnie olsniło <bing1></span> <bing1></span> zapomniałam doliczyc alkohol :roll: :roll: a to nie mała suma........ co prawda kiedys tesciowa coś wspomniała , że alkohol kupia ale nie wiem na ile ma dobrą pamięc :-P a przypominac nie bede
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#196 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 09:24

ehhh pieniądze... no my nie chcemy wydać majątku, gdyż raczej za wszystko będziemy musieli zapłacić sami, no może z małym wsparciem rodziców, choć na to się nie nastawiamy. chcemy ok 50 osób, gdyż nie czujemy potrzeby robienia dużego wesela, tylko najbliżsi, choć mamy bardzo duże rodziny. będziemy szukać sali do oporu, gdyż ja myślę, że 130zł za osobę to max jaki jesteśmy w stanie wydać. wiem, że zaplanujemy wszystko tak, żeby było pięknie a w miarę oszczędnie. tak jak już kiedyś pisałam... zmieścić się w 15tys to byłoby nasze marzenie :-D wolimy mieć pieniądze na późniejsze życie niż się zapożyczać by wyprawić huczne wesele! ehhhh więc baaardzo powoli zaczyna się... wielkie planowanie!!! :mrgreen:
Dołączona grafika

#197 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 14:12

Lolka000, no my mniej więcej 12-13 tys wydaliśmy na wesele 40-osobowe, nie umiem juz teraz tego tak dokladnie policzyc. W każdym razie myślę, że jak znajdziecie fajną, niedrogą salę, zespół itp. to spokojnie się zmieścicie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#198 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 15:17

U nas miało być skromne wesele dla najbliższych ale....
Że jest zwyczaj, że to rodzice wydają córkę za mąż (czy tam syna) to rodzice organizują wesele.
No i jednak będzie weselisko ale nie ogromne.
Też nie chcemy żeby rodzice wydawali majątek więc będziemy szukać w miarę taniej sali itd

#199 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 15:57

no my mniej więcej 12-13 tys wydaliśmy na wesele 40-osobowe,

no to tak przystępnie właśnie wydaje mi się :-D
zespół jest szansa, że będziemy mieli za darmo bo mój wujek ma takowy, który gra na weselach i jest super :mrgreen: czyli największym wydatkiem będzie sala i alkohol...
Dołączona grafika

#200 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 20:31

Lolka000 widze ze juz jest małe planowanie.
mysle ze w dziejszych czasach to wesele na 40-60 osób to najlepsze rozwiazanie , no chyba ze faktycznie kogos stac na wielkie weselicho , ale z drugiej strony poco , skoro mozna te kase odłozyc na mieszkanie itp .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko