jaki sprzęt przydaje się do dbania o ogród? Na razie dopiero zaczynamy obsadzać kwiaty, drzewka, do tej pory to tylko trawnik i kilka tujek, mąż chce kupić podkaszarkę, przydaje się coś takiego? Na razie w kątach przycinał nożycami ale tak sobie to wygląda, tylko jak nie wydać na ten sprzęt majątku?

dbanie o ogród
Napisano 22 kwiecień 2017 - 20:25
Napisano 23 wrzesień 2017 - 08:43
my mamy podkaszarkę ryobi, w porządku jest, nie była jakaś mocno droga ale dobrze kosi, do każdego kata mozna dojechać, bardzo to wygodne, znam ból nożyc
Napisano 06 październik 2017 - 11:09
To jedyny sprzęt ogrodowy tej firmy, jaki macie?
Chciałam kupić odkurzacz, bo na filmikach, że coś jest bardzo pomocne. Masz z tego typu sprzętem jakies doświadczenia?
Napisano 09 kwiecień 2018 - 14:36
Ja mam tylko balkon. Moi rodzice mają piękny duży ogród. Mają wykaszarke i sekatory (bo mają krzewy i drzewka owocowe tam), ale też kosiarkę. Zainstalowali hamak między drzewami
Napisano 20 kwiecień 2018 - 18:59
mam w domu spora kolekcję urządzeń od ryobi, fajna jest ta seria z wymienialnymi bateriami, masz jedną ładowarkę do wszystkiego i możesz między urządzeniami przekładać baterie
Napisano 21 wrzesień 2018 - 15:22
mam w domu spora kolekcję urządzeń od ryobi, fajna jest ta seria z wymienialnymi bateriami, masz jedną ładowarkę do wszystkiego i możesz między urządzeniami przekładać baterie
Ja co prawda nie mam wielu urządzeń tej marki, a właściwie dopiero jedne, ale jestem przeszczęśliwa, bo kupiłam dmuchawę/odkurzacz do liści. Mam dużo drzew w ogrodzie i zawsze udręką było grabienie, a z odkurzaczem na bieżąco wszystko sprzątam.
Napisano 25 wrzesień 2018 - 20:31
masz z tej serii one+? Dmuchawa super sprawa, można zapomnieć o grabieniu czego szczerze nigd nie lubiłam, a tak takim odkurzaczem rach ciach i gotowe
Napisano 19 czerwiec 2019 - 08:26
Do koszenia trawnika kupiłam ostatnio kosiarkę spalinową...sprawdza się znakomicie. Ponadto mam podkaszarkę jednak dmuchawy nie posiadam...również ciekawa jestem tego produktu.
Napisano 02 lipiec 2019 - 11:14
Powiem Wam, że założenie trawnika nie jest takie proste. Trzeba odpowiednio przygotować podłoże. Czynności, które należy wykonać ze szczególną uwagą to oczyszczenie terenu, przekopanie gruntu szpadlem lub glebogryzarką, co ułatwi jego odchwaszczenie oraz odpowiednie profilowanie. Poza tym potem warto jest zadbać o system nawodnienia. W ostatnim czasie mamy spore susze.
Firma zajmuje się pielęgnacją, zakładają również trawnik.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.