Dziewczyny badacie swoje piersi? Macie jakieś doświadczenia z palpacyjnym badaniem piersi? Umiecie to robić? Czy macie jakieś doświadczenia z usg czy mammografią? Mam wrażenie, że mimo to że w dzisiejszych czasach rak piersi jest tak powrzechny to świadomość profilaktyki jest ciągle niewielka.
badamy swoje piersi?
Napisano 31 stycznia 2017 - 10:58
Napisano 01 lutego 2017 - 13:27
Nie wiem czy robię to dobrze ale badam się USG i miałam nawet mammografię, jestem w grupie ryzyka, mama i ciocia miały raka piersi
Napisano 01 lutego 2017 - 13:54
Nie wiem czy robię to dobrze, ale staram się pamiętać, żeby w razie czego szybko reagować.Ostatnio tym bardziej mam taką świadomość, bo u mojej 19 letniej znajomej wykryto zmianę w piersi, jeszcze nic więcej nie wiadomo, ale jak widać wiek nie ma tu wielkiego znaczenia, zawsze powinnyśmy o tym pamiętać.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 01 lutego 2017 - 22:14
A ja nie wiem czy potrzebuję jakiegoś specjalnego badania. Jak się myję, smaruję olejkiem czy balsamem to dotykam się przecież, ugniatam itp. wyczułabym coś gdybym coś miała ![]()
Napisano 24 lutego 2017 - 21:23
Przy myciu, nie jakoś regularnie, ale mam małe to chyba trudne byłoby czegoś nie zauważyć. No i miałam dwa razy usg.