Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#501 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 maja 2013 - 21:10

powiększyły tylko stos niepotrzebnej makulatury

to zalezy od podejscia rodzicow , mozna tomwrzucic w papiery czy dokumenty mniej wazne i jak dziecko prezstanie wszytsko niszczyc i szanowac rzeczy to bedzie mialo to u siebie.

Moja kolezanka chrzesnicy kupila w prezencie figure aniola stróza.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#502 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 24 maja 2013 - 08:15

to bedzie mialo to u siebie

ja mam swoją pamiątkę ze chrztu i nie uważam, że był to głupi pomysł ;-)

Co na prezent na chrzciny, hmm... Wydaje mi się, że Biblie itp. to chyba jednak na Komunię. Dzidziuś jest jeszcze malutki i ma inne potrzeby. Podobnie biżuteria. Ja bym widziała jednak zabawki edukacyjne, krzesełko do karmienia czy co tam rodzice uznają za potrzebne. Grawerowane smoczki i łyżeczki - widziałam, nie podoba mi się to, zbieranina kurzu. Już lepiej tę papierową pamiątkę kupić.

#503 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 maja 2013 - 08:20

Moja kolezanka chrzesnicy kupila w prezencie figure aniola stróza

Fajna sprawa.Ja widziałam, także takie małe obrazki na ścianę.Całośc drewniana a w to w komponowana postać Matki Bożej(z aluminium lub innego metalu)Taki srebrny wizerunek.

#504 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 maja 2013 - 10:23

figure aniola stróza.

ja dałam chrześniakowi małego aniołka i kasę jak dobrze pamiętam :-P

teraz mam problem co kupić na jego 3 urodzinki - za miesiąc ;-)

#505 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 maja 2013 - 17:41

Ostatecznie kupiliśmy pamiątkę w formie książeczki- jest tam miejsce na wpisanie , w jakim kościele i kiedy był chrzest, dane rodziców chrzestnych i dedykację i po wewnętrznej stronie okładki jest już wklejona koperta na pieniądze (koszt- 21 zł). Do tego wzięliśmy Biblie dla malucha- ma grube (plastikowe?) strony i ma więcej obrazków niż tekstu, nie jest duża- kosztowała ok. 30 zł.Do koperty wkładamy 500 zł, niech rodzice rozdysponują to jak uważają. Wcześniej myśleliśmy, żeby kupić krzesełko do karmienia, ale lepiej, żeby sami sobie wybrali model niż żebyśmy kupili źle.
A, jeszcze świeca- 25 zł :shock: wszystkie te duperelki są nieziemsko drogie...

#506 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 24 maja 2013 - 19:32

Janina, szczerze to wolałabym dostać 250 zł i wydać na rzeczy potrzebne dla małego dziecka niż biblię...

Ja wolałabym Biblię :) No ale tak jak pisałam to chyba kwestia charakteru bo dla mnie sakramenty mają wymiar bardziej duchowy i będąc chrzestnym wolę kupić pamiątkę niż dać pieniądze czy kupować krzesełka do karmienia. Takie prezenty dla mnie bardziej nadają się np. na roczek czy w ogóle urodziny.

dwóm chrześnicom męża złote kolczyki i złoty medalik

ten prezent też na chrzciny?

Też. :) Akurat nie były konsultowane z rodzicami, jednak nie było takiej potrzeby bo wiedziałam, że to będą udane prezenty. Jakby miała jakieś wątpliwości to pewnie bym zapytała wcześniej.

A tak na marginesie ja swoje kolczyki z chrzcin nosiłam dość długo, a później mi się jeden zgubił niestety.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#507 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 maja 2013 - 20:54

Ja co prawda nie dostałam złota na chrzciny,ale to z komunii noszę do dziś-wszyscy się dziwią,że nadal zakładam.w sumie to już 13 lat:-)jeśli chodzi o takie prezenty to jestem na tak. nawet jak się w przyszłości dziecku nie spodoba i nie będzie nosić ,to jak dorośnie może przetopić albo sprzedać. kupno złota to zawsze inwestycja.

#508 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 maja 2013 - 21:31

Ja np. nie mogę w ogóle nosić złota bez względu na rodzaj próby. Moja siostra ma to samo. Więc dla mnie złote rzeczy są totalnie nietrafione i nawet fakt, że to inwestycja mnie nie przekonuje ;-)

A ze sprzedażą biżuterii nie jest też tak różowo, bo u jubilera będą grosze, a na allegro ciężko opchnąć żeby na tym skorzystać.

Generalnie chrzciny to wg mnie dość trudna sprawa jeśli chodzi o prezenty.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#509 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 maja 2013 - 21:44

U nas mlody dostał zloty łańcuszek z krzyżykiem bardzo piękny i dość gruby wiec sie nie bedzie wstydził nosic jak bedzie dorosły. I pamiątkie książeczkie. No i kasy uzbierałosie z 1600zł (chyba tyle nie chce klamacale bylo tygo naprawde duzo )

Love Love Love

#510 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 25 maja 2013 - 11:08

A ze sprzedażą biżuterii nie jest też tak różowo, bo u jubilera będą grosze.

No chyba nie do końca tak jest, moja przyjaciółka przetopiła na obrączki ślubne właśnie złoto, które dostała na chrzciny+ jakiś porwany łańcuszek i kolczyki, które przestały jej się podobać. Za obrączki nic nie zapłacili, a jubiler zwrócił im jeszcze 250 zł. Poza tym jeśli dostało się coś w prezencie, czyli nie poniosło się kosztów zakupu, to przecież tak czy siak nie straci się na sprzedaży :-P Każdy ma oczywiście swój punk widzenia.. Ja wolałabym ,żeby moje dziecko dostało pieniądze lub właśnie biżuterię, zamiast kolejnych kurzołapów lub zabawek, którymi pobawi się chwile, a potem i tak wylądują na strychu. Ostatecznie z chrzcinami jest teraz już trochę tak jak ze ślubami- większość rodziców preferuje pieniążki, więc niedługo nie będzie problemów co kupić.

Byłam dzisiaj w Tesco i nie mogłam się oprzeć- kupiłam pajacyki, były w 2-paku- wrzucimy do torebki z pamiątką.

Załączone miniatury

• ma31308153_md.jpg

#511 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 maja 2013 - 17:40

to zalezy od podejscia rodzicow , mozna tomwrzucic w papiery czy dokumenty mniej wazne i jak dziecko prezstanie wszytsko niszczyc i szanowac rzeczy to bedzie mialo to u siebie.

Ja jestem jak najbardziej za takimi pamiątkowymi książeczkami jako dodatkiem do prezentu. Daję na każde urodzinki, chrzest, komunię, itp. Nie lubię tylko zastępowania całego prezentu dla dziecka pamiątką typu srebrny smoczek. ;-)
Sama mam moje pamiątki od chrztu aż do teraz i czasami lubię sobie popatrzeć. Leżą w specjalnym kartoniku. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#512 manieczka

manieczka
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29 maja 2013 - 16:34

może fotelik do samochodu??? w polo market mają teraz mega tani, a dobry - wiem, bo sama taki kupowałam kilka tygodni temu. i kurde przepłaciłam ;/

#513 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 maja 2013 - 12:39

może fotelik do samochodu??? w polo market mają teraz mega tani, a dobry - wiem, bo sama taki kupowałam kilka tygodni temu. i kurde przepłaciłam ;/

Jeśli chodzi o takie sprzęty, to raczej nie kupowałabym w markecie. Ważne jest, aby miał wszelkie atesty itp. Poza tym, jako przyszła mama sama chciałabym wybrać fotelik, a nie dostać w prezencie

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#514 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 30 maja 2013 - 12:42

halynka, uważam tak jak ty.
ostatnio widziałam w sklepie jak babka kupowała fotelik i jak
sprzedawca tłumaczył jej co spełnia funkcję bezpieczeństwa a co tylko funkcje ozdobną w danym foteliku.
więc uważam, że to bardzo ważna sprawa i rodzic powinien sam o to zadbać.

[ Dodano: 2013-06-24, 18:43 ]
Faza na Tomka nie mija więc po konsultacji z mamą chrześniaka kupiłam mu
brakujący zestaw pociągów :)

coś jeszcze dokupię pewnie i w piątek idziemy na 3 urodziny

Załączone miniatury

• fc63022d9e86670b3d93a963190284c4.jpg

#515 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 17:49

No powiem Ci, że zestaw wypasiony :mrgreen: Na pewno będzie szczęśliwy solenizant ;-)

#516 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 15:31

Jakiś czas temu podarowałam na urodziny córce mojej najlepszej przyjaciółki taki śpiworek - maskotkę. Świetna sprawa, bo spełnia rolę przytulanki, a co ważne materiał z którego jest uszyty zapewnia jej zdrowy sen, ponieważ mała jest alergikiem uczulonym na kurz i roztocza, więc sprawdza się bez dwóch zdań :-)

#517 Venis

Venis
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 22:26

JA może nie do końca trafiam w temat ale dla mnie to była mega frajda i niespodzianka- dostałam w pierwszym miesiącu ciąży 10 paczuszek każda na 1 pierwszy dzień kolejnego miesiąca ciąży z różnymi drobiazgami dla maluszka : buciki, śpioszki, smoczki etc, miałam świetną zabawę i mega niespodzianki. Napewno ściągne pomysł i podaruje takie prezenciki córci jak będzie w ciąży i synowej :)

#518 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 09:49

Mam pytanie do forumek, nie tlyko do mam ;) 

Co mozna kupic dziecku w wieku mojej malej ??czym bedzie sie chciala bawic ?

Zbliza sie Mikolaj i gwiazdka...i nie mam w sumie pomyslu...myslałam o komplecie takim  do gotowania dla dzieci.... bo corcia lubi sie bawic w gotowanie... ma jakies miseczki, plastikowa lyzeczke , udaje sie gotuje i karmi lale ;)

Wozek mamy, lalki sa. Ksiazeczek mamy pelno.

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#519 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 12:45

myslałam o komplecie takim do gotowania dla dzieci.... bo corcia lubi sie bawic w gotowanie...

Jeśli macie w domu dużo miejsca to fajne są takie całe kuchenki. Do tego plastikowe warzywka i mała może mieć pół dnia z głowy i będzie serwować obiadki, śniadanka czy kawkę. Z mojego doświadczenia dzieci to lubią.

Albo podobny, mały market z koszyczkiem na zakupy i kasą.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#520 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:47

eśli macie w domu dużo miejsca to fajne są takie całe kuchenki. Do tego plastikowe warzywka i mała może mieć pół dnia z głowy i będzie serwować obiadki, śniadanka czy kawkę. Z mojego doświadczenia dzieci to lubią.
Albo podobny, mały market z koszyczkiem na zakupy i kasą.
cos jej w ten desen musze kupic ale napewno nie cos duzego. 

Faktycznie te warzywka to dobry pomysl.Dodatkowo oczywiscie.

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim