Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#481 Izunia99

Izunia99
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 23 marca 2013 - 22:22

Ubranko, zabawki,pieluchy

#482 JagodaJ

JagodaJ
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 28 marca 2013 - 12:05

A co na zajączka? Same słodycze, drobne upominki czy jakieś większe prezenty? Ja chrześniakowi który w czerwcu będzie roczek kupiłam taką zabawkę do kąpieli. Jest jeszcze mały a zabawek ma już mnóstwo wiec mam nadzieję że taka sie przyda i umili kąpiele ;)

Załączone miniatury

• 07010600011040702zoom.jpg

#483 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 29 marca 2013 - 11:30

Mi wpadł w oko taki piesek, może być jako prezent od 12-miesięcy wzwyż. Maskotka zachowuje się jak prawdziwy piesek, fajna idea no i zawsze substytut prawdziwego zwierzaka a nie brudzi ;)

Załączone miniatury

• piesek.jpg

#484 m.m

m.m
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:46

Hej

Ja na zająca dzieciakom kupiłam po bluzeczce z krótkim rękawem, słodycze i mini pistoleciki na wodę. Dzieciaki miały świetną zabawę psikając się wodą:)

Co do zabawek to osobiście uważam, że wiek dla, którego są przeznaczone zabawki są zaniżane. Przykładowo kupiłam mojej córce klocki drewniane na roczek, a przeznaczenie tych klocków jest na 2 lata a ona bardzo lubi się nimi bawić do teraz.

#485 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 04 kwietnia 2013 - 11:15

Doradźcie co kupić 14-latce na urodziny kompletnie nie wiem, zawsze jakieś kosmetyki lub ubrania kupowałam, kartę podarunkową do ulubionego sklepu a chciałam jakąś super niespodziankę zrobić :)

#486 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 16:30

Madalena, w takim wieku dużo zależy już od indywidualnych upodobań/ zainteresowań no i od tego ile chcesz wydać na prezent. Rzeczywiście dziewczynę w takim wieku ciężko zadowolić. Może by ją po prostu zapytać o czym marzy?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#487 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 09:48

Madalena, w takim wieku dużo zależy już od indywidualnych upodobań/ zainteresowań no i od tego ile chcesz wydać na prezent. Rzeczywiście dziewczynę w takim wieku ciężko zadowolić. Może by ją po prostu zapytać o czym marzy?

Właśnie tym tropem poszłam. Udało mi się zrobić jej koszulkę z jej ulubionym zespołem, kupiłam bukiet tulipanów, a resztę prezentu dałam w gotówce - była zadowolona :D a to najważniejsze.

#488 m.m

m.m
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:11

Zgadzam się, dla nastolatki z prezentem może być problem więc lepiej wprost zapytać o kilka propozycji z jej strony i wybrać jedną. Więc do końca i tak nie będzie wiedziała co dostanie ale prezent będzie trafiony bo wybrany przez nią.

#489 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 maja 2013 - 15:08

Mam nadzieje, że piszę w dobrym temacie... K. w czerwcu zostanie chrzestnym, no i zastanawiamy się jak to teraz jest- czy oprócz pieniędzy i tzw. pamiątki daje się coś jeszcze w prezencie? jeżeli przykładowo damy w kopercie 500 zł (nie wiem czy to dużo czy mało?), to wypada jeszcze coś dać np. krzesełko albo zabawki?

#490 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 maja 2013 - 15:16

Histeria:), pieniadze i pamiatka sa wystarczajace ;-)

Jesli ccecie cos jeszcze dorzucic to ja bym sie po prostu zapytala rodzicow czego potrzebuja- kosmetykow, pieluszek a moze ubranek. Choc tak jak wyzej napisalam- wydaje mi sie to zbedne, bedzie jeszcze 1000 okazji ;-)

#491 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 maja 2013 - 08:51

Histeria:), myślę, że 500 zł to wystarczająca kwota. Na bratanicy chrzcinach to wszyscy dawali koperty i właśnie jakąś pamiątkę, typu grawerowane smoczki itp.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#492 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 21 maja 2013 - 20:50

Wow 500 zł to już konkretna kwota. Ja chyba jestem z tych staromodnych bo wolę kupić coś niż dać pieniądze. Naszemu chrześniakowi na chrzest kupiliśmy biblię, a dwóm chrześnicom męża złote kolczyki i złoty medalik. Na każdy z tych prezentów wydałam 250 zł i uważam, że to w zupełności wystarczająca kwota.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#493 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 21 maja 2013 - 21:52

Janina, szczerze to wolałabym dostać 250 zł i wydać na rzeczy potrzebne dla małego dziecka niż biblię...

#494 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 maja 2013 - 07:37

Janina, mój brat jak chrzcił to wiem, że dał i medalik i kaskę.

szczerze to wolałabym dostać 250 zł i wydać na rzeczy potrzebne dla małego dziecka niż biblię...

Zależy jak się na to patrzy, wiesz, można też powiedzieć, że chrzest to przede wszystkim wydarzenie duchowe, więc Biblia wpisuje się w ten że tak nazwę "styl". Kiedyś to chyba cały czas dawało się Biblię, najczęściej takie ilustrowane dla dzieci, teraz to rzadko się to chyba praktykuje.

Btw, Biblia na chrzciny to jeszcze jeszcze, ale znajoma dla wnuczki nastolatki na urodziny dała m.in. książkę z psalmami, gdzie młoda nieszczególnie kościołowa. :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#495 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 22 maja 2013 - 13:21

Zależy jak się na to patrzy

Właśnie, zależy też od tradycji, skoro rodzina bardzo religijna to pewnie z Biblii się ucieszą a jeżeli tacy średnio no to pewnie kaska by się bardziej przydała, wiadomo, że chrzciny też kosztowały :->

Btw, Biblia na chrzciny to jeszcze jeszcze, ale znajoma dla wnuczki nastolatki na urodziny dała m.in. książkę z psalmami, gdzie młoda nieszczególnie kościołowa. :-P

podejrzewam, że nigdy do niej nie zajrzy <lol></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#496 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 22 maja 2013 - 17:36

nie mówię NIE bibli czy Pismu Św. ale uważam, że to prezent na komunie a nie na chrzest.
dla dziecka któremu się to przyda i które to rozumiem ;-)

#497 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 22 maja 2013 - 17:54

nie mówię NIE bibli czy Pismu Św. ale uważam, że to prezent na komunie a nie na chrzest.
dla dziecka któremu się to przyda i które to rozumiem

Myślę tak samo. ;-)
Ja w ogóle jestem przeciwna wszelkim pamiątkom typu srebrne smoczki/łyżeczki z grawerką na chrzest. Tylko leży i się kurzy. <bezradny></span> Tyle jest fajnych rzeczy, zabawek edukacyjnych dla malucha, że jest w czym wybierać. ;-)
A jakbym miała dostać coś z formie pamiątki, to tylko zestaw książek z bajkami/ księgę baśni z dedykacją. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#498 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 maja 2013 - 18:13

dwóm chrześnicom męża złote kolczyki i złoty medalik

ten prezent też na chrzciny?

Ja po swoich przygodach ze złotą biżuterią, którą podostawałam na komunię i której nie noszę, nie kupię nigdy biżuterii bez wcześniejszego kontaktu z rodzicami dziecka.
Zresztą nie wiem nawet czy zdecydowałabym się na kupno biżuterii.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#499 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 maja 2013 - 17:54

mnie sie na chrzciny podobaja takie pamiatki w formie ksiazeczki i tam mozna dedykacje wpisaci jest na calezycie pamiatka ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#500 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 23 maja 2013 - 21:04

mnie sie na chrzciny podobaja takie pamiatki w formie ksiazeczki i tam mozna dedykacje wpisaci jest na calezycie pamiatka ;-)

tylko, że takie książeczki z reguły lądują gdzieś w szafie i nikt tego nie czyta <bezradny></span> Znaczy tak mi się wydaje, bo z moimi, mojej kuzynki i kuzyna właśnie tak się stało <bezradny></span> powiększyły tylko stos niepotrzebnej makulatury

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>