Co na prezent dla dzieci
Napisano 23 marca 2013 - 22:22
Napisano 28 marca 2013 - 12:05
Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:46
Ja na zająca dzieciakom kupiłam po bluzeczce z krótkim rękawem, słodycze i mini pistoleciki na wodę. Dzieciaki miały świetną zabawę psikając się wodą
Co do zabawek to osobiście uważam, że wiek dla, którego są przeznaczone zabawki są zaniżane. Przykładowo kupiłam mojej córce klocki drewniane na roczek, a przeznaczenie tych klocków jest na 2 lata a ona bardzo lubi się nimi bawić do teraz.
Napisano 04 kwietnia 2013 - 11:15
Napisano 08 kwietnia 2013 - 09:48
Madalena, w takim wieku dużo zależy już od indywidualnych upodobań/ zainteresowań no i od tego ile chcesz wydać na prezent. Rzeczywiście dziewczynę w takim wieku ciężko zadowolić. Może by ją po prostu zapytać o czym marzy?
Właśnie tym tropem poszłam. Udało mi się zrobić jej koszulkę z jej ulubionym zespołem, kupiłam bukiet tulipanów, a resztę prezentu dałam w gotówce - była zadowolona
Napisano 09 kwietnia 2013 - 15:11
Napisano 18 maja 2013 - 15:08
Napisano 18 maja 2013 - 15:16
Jesli ccecie cos jeszcze dorzucic to ja bym sie po prostu zapytala rodzicow czego potrzebuja- kosmetykow, pieluszek a moze ubranek. Choc tak jak wyzej napisalam- wydaje mi sie to zbedne, bedzie jeszcze 1000 okazji
Napisano 20 maja 2013 - 08:51
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 21 maja 2013 - 20:50
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 21 maja 2013 - 21:52
Napisano 22 maja 2013 - 07:37
Zależy jak się na to patrzy, wiesz, można też powiedzieć, że chrzest to przede wszystkim wydarzenie duchowe, więc Biblia wpisuje się w ten że tak nazwę "styl". Kiedyś to chyba cały czas dawało się Biblię, najczęściej takie ilustrowane dla dzieci, teraz to rzadko się to chyba praktykuje.szczerze to wolałabym dostać 250 zł i wydać na rzeczy potrzebne dla małego dziecka niż biblię...
Btw, Biblia na chrzciny to jeszcze jeszcze, ale znajoma dla wnuczki nastolatki na urodziny dała m.in. książkę z psalmami, gdzie młoda nieszczególnie kościołowa.
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 22 maja 2013 - 13:21
Właśnie, zależy też od tradycji, skoro rodzina bardzo religijna to pewnie z Biblii się ucieszą a jeżeli tacy średnio no to pewnie kaska by się bardziej przydała, wiadomo, że chrzciny też kosztowały :->Zależy jak się na to patrzy
podejrzewam, że nigdy do niej nie zajrzyBtw, Biblia na chrzciny to jeszcze jeszcze, ale znajoma dla wnuczki nastolatki na urodziny dała m.in. książkę z psalmami, gdzie młoda nieszczególnie kościołowa.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 22 maja 2013 - 17:36
dla dziecka któremu się to przyda i które to rozumiem
Napisano 22 maja 2013 - 17:54
Myślę tak samo.nie mówię NIE bibli czy Pismu Św. ale uważam, że to prezent na komunie a nie na chrzest.
dla dziecka któremu się to przyda i które to rozumiem
Ja w ogóle jestem przeciwna wszelkim pamiątkom typu srebrne smoczki/łyżeczki z grawerką na chrzest. Tylko leży i się kurzy.
A jakbym miała dostać coś z formie pamiątki, to tylko zestaw książek z bajkami/ księgę baśni z dedykacją.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 22 maja 2013 - 18:13
ten prezent też na chrzciny?dwóm chrześnicom męża złote kolczyki i złoty medalik
Ja po swoich przygodach ze złotą biżuterią, którą podostawałam na komunię i której nie noszę, nie kupię nigdy biżuterii bez wcześniejszego kontaktu z rodzicami dziecka.
Zresztą nie wiem nawet czy zdecydowałabym się na kupno biżuterii.
Napisano 23 maja 2013 - 17:54
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 maja 2013 - 21:04
tylko, że takie książeczki z reguły lądują gdzieś w szafie i nikt tego nie czytamnie sie na chrzciny podobaja takie pamiatki w formie ksiazeczki i tam mozna dedykacje wpisaci jest na calezycie pamiatka
Keep calm and become a doctor
// Mission completed