Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#521 Rookla78

Rookla78
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 11:12

Hej. Swojej małej (2l) na mikołajki kupiłam książeczki z zagadkami bambinoLUK z klockami, mam nadzieję że jej się spodobają. Szukam pomysłu na coś większego na Gwiazdkę bo u mnie w rodzinie jest tradycja jednego dużego prezentu od rodziców, chrzestnych i dziadków. Oczywiście do tego kilka drobiazgów żeby była radość z odpakowywania. Co jest teraz na czasie?

#522 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 listopada 2013 - 12:36

Do Mikołajek sporo czasu .. kupię dzieciom naszym po Mikołaju i takich małych słodyczach , coś z ubranek zabawek  :mrgreen:

Co jest teraz na czasie?

To już zależy co ko lubi .. ja sama jeszcze nie wiem co kupię mojemu mężowi pod  choinkę , dla dzieci już mam wszystko obmyślone  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#523 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 listopada 2013 - 13:23

Sajuri, u mnie mlody uwielbia gotowac mi plastikowe jedzonko parzy kawe na niby i układa mnie w łózeczku heheh

Myślę ,że mała bedzie szczesliwa z kuchni garków , czjniczka i kubeczków :D A Ty razem z nią :)

U nas tak:

Bedzie kolejka z pąciagami od babci (T uwielbia pociągi )

Od chrzestnej chyba tor z autkami i garażem.

A reszty nie wiem od nas autko co mu sie wszystko otwiera hehehe

A na urodziny damy mu kumpelkie do zabaw :D <umieraam> <umieraam> <umieraam> <ookk> Strasznie jest opiekuńcz to bedzie miał pole do popisu :P

Love Love Love

#524 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 13:24

Ja mam niedługo urodziny swoich bliźniaków. Kamila to moja chrześniaczka, rok temu dostała lalkę + pieniądze, a Kacper jej brat dostał straż pożarna na sterowanie i też dodatkowo pieniądze, w tym roku juz kompletnie pomysłu nie mam, bo mam wrażenie, że oni wszystko mają i tych zabawek u nich aż za dużo... :roll:

Dodam, że maluchy skończą 3 latka..

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#525 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 01:17

3latkom to już można jakiś zestaw do malowania zafundowac, albo zestaw ksiazeczek czy cos w tym stylu. Zamiast "pustych" zabawek coś rozwijającego ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#526 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 08:47

Dzieki za rady;) kupie jej zestaw do gotowania i tak mysle o kolysce dla lalki jeszcze

Nie chce przesadzac z zabawkami, bo i tak pobawi sie chwile. jedynie  wozkiem lubi jezdzic i ksiazeczki kocha 

@Madź a Twoja mala na etapie Emi co lubila ?

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#527 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 09:03

@Sajuri, a bo ja pamietam? :lol: wiem, ze dlugo sie maskotkami nie bawila chociaz miala ich multum. Na pewno klocki i ksiazeczki. Ksiazeczki uwielbia od kiedy pamietam i do teraz jej to zostalo.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#528 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 09:06

@Sajuri 

Ja jakiś czas temu kupiłam córce koleżanki właśnie taki zestaw kubków, filiżanek, talerzy - cały taki serwis z łyżeczkami itp. Ona jest w tym wieku właśnie. I się sprawdziło, bo nie tylko się bawi, ale jak ktokolwiek przychodzi to musi wypić z tego zestawu z nią herbatę :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#529 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 20:20

Jesli chodzi o prezenty,obecnie mam na myśli prezent Mikołajkowy,to my synowi kupimy klocki lego,takie jakie sobie wymarzył.Tylko nie wiem ,co córce kupić.Hmmmmm.

#530 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 21:41

U nas w planach na Mikołaja kolejne elementy do kolejki, którą chrześniak kolekcjonuje, a na Gwiazdkę następny zestaw części + pościel z Tomkiem.  :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#531 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 06:54

A ja się głowię, co kupić półtorarocznej bratanicy, nie znam się na dzieciach :-P Nie wiem, co może ją zainteresować, chciałabym coś rozwijającego dziecko, nie byle maskotkę, mamuśki, polecajcie! :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#532 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 07:24

@89kasienka89 jak byłam w takie sytuacji, bo kupowaliśmy prezent Rafa siostrzeńcowi, to poszłam do Smyka po prostu pooglądać te zabawwki, są na nich oznaczenia dla jakiego wieku są przeznaczone, więc może tak Ci coś wpadnie w oko :) Fajne są te interaktywne zabawki :)

Pzrykładowo takie klocki od 12 -24 msc.

fisher-price-pierwsze-klocki-malucha-sor

Taki pilot interaktywny 0-24 msc.

fisher-price-wesoly-pilot-do-telewizora-

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#533 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 09:43

A ja się głowię, co kupić półtorarocznej bratanicy

czyli cos jak moja mala....

fakt te klocki do wkladania sa super...jest taka ponoc zyrafka gdzie wsadza sie klocki. Duzo moich kolezanek chwali 

Telefon to tez super pomysl. Bo mamy. Moja mala lubi jeszcze wozek, lalki, wszelkiego rodzaju kubeczki lyzeczki wiec moze jakas kuchenka

moze ksiazeczki bo duzo dzieci lubi je ogladac..

wybor masz duzy.

Użytkownik Sajuri edytował ten post 20 listopada 2013 - 09:43

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#534 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 10:20

@elizabeth super są te zabawki z Fishera. Wszystkie bym kupiła dla Młodej, szkoda że cena już nie taka super niektórych  :-P

My Młodej chyba kupimy krzesełko do karmienia. D. niby wymyślił sanki, ale chyba sam będzie w nich jeździć jak ona nie siedzi jeszcze  :lol:

Babcie się prześcigają w pomysłach więc ciekawe co z tego będzie  :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#535 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 10:52

@elizabeth te zabawki z Fisher'a są super. Moje bliźniaki właśnie taką kostkę dostały na roczek i bawią się tym do tej pory :lol:

A ja na urodziny brzdąców za radą @Madź kupuję jednak jakiś zestaw do malowania, ostatnio się dowiedziałam, że lubią malować po ścianach, podłogach itp. to może swoją wenę twórczą przerzucą na kartki :P :mrgreen: :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#536 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 10:13

Z własnym dzieckiem to jednak najłatwiej :P My wzieliśmy małą do Tesco na zakupy, wpuściliśmy do działu z zabawkami i krótka piłka: które DWIE zabawki chciałabyś dostać od Mikołaja? i dostanie ode mnie kucyki Pony a od wujka lodziarnie z Playdoh (czy jak to sie tam pisze :P). Prezenty oczywiście dopiero kupimy, bo to ma Mikołaj podrzucić, ale przynajmniej po 20 minutach wiedzieliśmy co sie małej marzy i teraz nie spędzimy godziny szukając czegoś co sie jej spodoba ;-) pod choinke kupie chyba kuchnie, bo właśnie widziałam w gazetce z Kauflandu za 50zł ;-)
A od mojej mamy kurdupel dostanie nowy szlafrok z uszami króliczka (w Pepco mają), to tak jakby ktoś szukał pomysłu ;-)

#537 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 10:32

@palomka o ile mnie pamięć nie myli to w Lidlu ma być coś takiego do malowania, może się nada  ;-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#538 olkakmin

olkakmin
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 23:11

Witam, mam dylemat, gdyż już niedługo mikołajki, a ja wciąż szukam prezentu dla synka. Ma 10 lat i uwielbiam bawić się składając coś, a to samoloty, a to samochodziki, dlatego pomyślałam, że tym roku kupię mu /link/ co myślicie o takim prezencie? to dobry pomysł? z góry dziękuje za odpowiedź! :-)

Użytkownik Olenka edytował ten post 28 listopada 2013 - 23:40

#539 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 08:13

W Biedrze ma być RoboFish, rybka na baterie, która pływa sobie w akwarium, w zestawie oprócz rybki 2 koralowce i siatka do łowienia. Fajne całkiem, cena 35 zł.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#540 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 grudnia 2013 - 20:52

Na mikołajki kupiłam w Lidlu puzzle 3D -  ciuchcia i rakieta, ale tak naprawdę są to figurki do ułożenia z tekturowych elementów jak te samoloty do układania. mam nadzieję, ze chłopcy będą zadowoleni.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png